Techgekkies DWDD overtreden zelf privacywet

De acteurs van de toneelgroep De Verleiders, die maandag een hele hoop onzin over digitale veiligheid en privacy over de kijkers van De Wereld Draait Door uitstortten, overtreden met hun website zelf de privacywet. Dat zegt beveiligingsexpert Brenno de Winter tegen BNR. De Verleiders-site staat bol van tracking- en adverteercookies, zonder dat gebruikers hierover geïnformeerd worden. Informatie van bezoekers wordt gedeeld met onder meer Twitter, Facebook en Google.

Verleiders-acteurs Pierre Bokma, Victor Löw, George van Houts, Tom de Ket en Leopold Witte zeggen dat dit onderdeel is van de voorstelling. Zo confronteren ze bezoekers ermee welke informatie over hen is gedeeld.

Achteraf wordt een kleine cursus gegeven over hoe je je gegevens beter kunt afschermen, aldus de acteurs. Maar De Winter wijst erop dat niet elke bezoeker van de site ook daadwerkelijk naar de voorstelling gaat.

Het optreden van De Verleiders in DWDD leidde er dinsdag toe dat Matthijs van Nieuwkerk de hand in eigen boezem stak. Hij is niet kritisch genoeg geweest, zei hij.

Lees ook:
DWDD stort techdiarree over kijkers uit (dinsdag)
Minister Ollongren ontstemd over techdiarree in DWDD (dinsdag)
Alexander Klöpping keihard: ‘DWDD heeft het verneukt’ (dinsdag)
Matthijs na techdiarree: ‘Ik was niet kritisch genoeg’ (woensdag)

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen