Minister Ollongren ontstemd over techdiarree in DWDD

D66-minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken is not amused over de techdiarree die De Wereld Draait Door maandag over zijn kijkers uitstortte. Dat laat ze weten op Twitter. Vijf acteurs op leeftijd waren bij Matthijs van Nieuwkerk fact-free aan het kletsen over digitale veiligheid en dat leidde tot veel bezorgde kijkers. “Met stijgende verbazing geluisterd naar de beweringen van deze acteurs bij DWDD. Fact-free. Het werk van de AIVD is geen toneelstuk“, reageert Ollongren.

Het is een waanbeeld dat de AIVD achter de gewone Nederlander aan zit, aldus Ollongren. “De mensen van de AIVD houden Nederland veilig, binnen de grenzen van de wet, met waarborgen voor onze privacy. Kom maar eens kijken, heren.

Vlak na de uitzending maakte RTL Nieuws-techjournalist Daniël Verlaan gehakt van het item in DWDD. Ook techjournalist Joost Schellevis van de NOS weet niet wat hij zag. “Veel van de dingen die ze zeiden, zijn een ontzettende overdrijving of simpelweg onwaar.

Schellevis: “Vreemdste aan die DWDD-uitzending van gisteren vind ik misschien nog wel de reactie van Matthijs van Nieuwkerk als iemand het (niet realistische) angstbeeld schetst dat je ‘verdacht bent als je als inwoner van een wijk met veel moslims kunstmest koopt’: ‘Dan denk ik: wat fijn?’

Het NOS-artikel ‘Veel kritiek op DWDD-uitzending over privacy, ook minister boos’ kunt u hier lezen.

Lees ook: DWDD stort techdiarree over kijkers uit (vanochtend)

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen