Minister Ollongren ontstemd over techdiarree in DWDD

Geplaatst op Tue 29 Jan 2019 om 12:30

D66-minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken is not amused over de techdiarree die De Wereld Draait Door maandag over zijn kijkers uitstortte. Dat laat ze weten op Twitter. Vijf acteurs op leeftijd waren bij Matthijs van Nieuwkerk fact-free aan het kletsen over digitale veiligheid en dat leidde tot veel bezorgde kijkers. “Met stijgende verbazing geluisterd naar de beweringen van deze acteurs bij DWDD. Fact-free. Het werk van de AIVD is geen toneelstuk“, reageert Ollongren.

Het is een waanbeeld dat de AIVD achter de gewone Nederlander aan zit, aldus Ollongren. “De mensen van de AIVD houden Nederland veilig, binnen de grenzen van de wet, met waarborgen voor onze privacy. Kom maar eens kijken, heren.

Vlak na de uitzending maakte RTL Nieuws-techjournalist Daniël Verlaan gehakt van het item in DWDD. Ook techjournalist Joost Schellevis van de NOS weet niet wat hij zag. “Veel van de dingen die ze zeiden, zijn een ontzettende overdrijving of simpelweg onwaar.

Schellevis: “Vreemdste aan die DWDD-uitzending van gisteren vind ik misschien nog wel de reactie van Matthijs van Nieuwkerk als iemand het (niet realistische) angstbeeld schetst dat je ‘verdacht bent als je als inwoner van een wijk met veel moslims kunstmest koopt’: ‘Dan denk ik: wat fijn?’

Het NOS-artikel ‘Veel kritiek op DWDD-uitzending over privacy, ook minister boos’ kunt u hier lezen.

Lees ook: DWDD stort techdiarree over kijkers uit (vanochtend)

Foto: RTL
33 Reacties op “Minister Ollongren ontstemd over techdiarree in DWDD”


 1. Hetty Hottemetot

  Ik zet de tv altijd graag op zwart wanneer deze azijnzure grachtengordelmannetjes weer hun zegje mogen doen bij ome Matthijs.

 2. Jantje

  Ik wil een algeheel verbod voor artiesten om zich in de media te bemoeien of uit te spreken over zaken die buiten hun vakgebied gaan. Dus ja je mag je plaatje of toneelstuk promoten aan de tafel van Jinek of DWDD maar over de andere gesprekken hou je je mond. Komt zelden of nooit iets goeds uit en dan ook nog op een toon of dat ze er werkelijk iets van af weten.

  Uitzondering voor Gerard Joling. Die kraamt ook onzin uit maar dat is rechtse onzin als broodnodige compensatie voor de linkse overmacht

 3. YU70V3665NN

  Kajsa is digibeet.

 4. Geronimo

  Wanneer deze D666-heks ergens op tegen is, is dat ‘ergens’ goed bezig. Ik ben geen fan van DWDD, maar kennelijk zitten ze hier dus op het juiste spoor.

 5. johan derksen

  Het stuk over cash geld vond ik wel goed.
  Heb ook altijd cash geld op zak.
  Veel kleinere winkeltjes hebben niet eens pin omdat de maandelijkse kosten belachelijk duur zijn.

 6. DENK-na

  Stelletje 60-plussers die interessant willen doen. Uit wiki konden ze nog net wat technische termen onthouden en hadden ze deze lukraak door elkaar gecombineerd. En dan onder het mom van “cabaret mag alles” hebben ze wat gevonden om een voorstelling te vullen om zo al uitgerangeerde acteurs toch wat bij te verdienen.
  Gelukkig hebben ze de referendum afgeschaft! Ik moet er niet aan denken dat zulke lieden maar iets mogen bepalen voor onze samenleving.

 7. Arie

  Die van Nieuwkerk valt ons regelmatig lastig met zijn intellectuele programma’s , zoals techniek en hersenenen dat geslijm telkens met die professor.
  Wat wil die man zich op een voetstuk zetten, waar hij helemaal niet toe behoort.

  Straks komt hij natuurlijk met zijn verkiezings propaganda voor links.
  Wat eenzijdig allemaal.

 8. JM

  Vond het ook achterhaald, dit zijn gewoon mannen die de huidige tijd niet begrijpen of kunnen bijhouden en daardoor kwetsbaar zijn voor fraude en gevoelig voor angstbeelden die ze zichzelf aanpraten.
  Zaten veel rare en onjuiste aannames in die bewijsbaar niet kloppen.
  Ook beetje slecht van DWDD redactie.

 9. YU70V3665NN

  @DENK-na
  Tue 29 Jan 2019 om 12:55

  Als jij nou ook even ‘Wiki’ had gebruikt, had je HET referendum neergezet.

 10. Mädchen

  De heren schetsten een toekomstbeeld. In mijn ogen een realistisch beeld. En hoe harder de gevestigde orde in het verweer komt hoe meer ik bereid ben het te geloven. En wees eerlijk, alles wijst erop dat het gaat gebeuren.

 11. Zo ist, en niet anders.

  Ben zo blij dat ik kan zappen op die tv,…. als zij er op komt vlucht ik weg.
  Doe ik trouwens bij al die huichelaars en leugenaars, ik wil het allemaal niet meer horen, ook het nieuws niet.
  Eentje luister ik nog wel naar, omdat die zegt wat de meeste Nederlanders denken.

 12. Dinsdag

  Cabaret is verboden van zuur rechts.

 13. Roland

  Op de een of ander manier doet die kop van Ollongren mij steeds denken aan die van
  de weerzinwekkende Kreisschulrätin Kessler uit de film Das Schweigende Klassenzimmer, gespeeld door Jördis Triebel.

 14. Robson

  Je kan zien dat de heren bij dwdd een punt hebben , anders reageren ze daar nooit op ,en nou staan ze klaar om voor de camera te reageren , zegt mij genoeg

 15. Bart M.

  Eerst de democratie afschaffen en dan ontkennen dat we worden belazerd door de AIVD; ga naar huis meissie, ga lekker koken.

 16. Paut Pielusma

  Inderdaad @Robson, waar rook is is ook vuur, groot vuur.

 17. bonus

  Ollongron zelf is het engste figuur die ik ooit in de Nederlandse politiek ben tegengekomen. Er zou een verbod moeten komen op leugenaars als dit. Ze weet wat ze doet, ze weet dat het enorm schadelijk is voor U en voor Nederland, en toch gaat ze door en verkoopt ook nog leugen na leugen in de media, dat het allemaal niet schadelijk is en niet waar, nu ook weer. Verbod op haar, graag.

 18. Shaniquilia vd Put

  Op deze foto staat ze er wel erg voordelig op.

 19. Hans S.

  Als Ollongren zich er mee gaat bemoeien moet je uitkijken.

 20. bonus

  Ik schaar me achter de mensen die hierboven al meldden dat als er zo’n commotie en tegenwerking n.b. door een minister ! – ontstaat, het punt wat gescoord werd heel gevoelig is. Ook de Telegraaf in een video commentaar doet mee. Ik hoop dat George Schouten en co door durft te gaan op de ingeslagen weg, want het is raak.

 21. Laris

  Ze moeten wel een punt hebben, anders komt er echt niet meteen een minister in het geweer om vooral maar ertegenin te gaan.

 22. Jaap

  Tijdens de uitzending dacht ik al, dit gaan mensen niet trekken. Het is te veel informatie en te onwerkelijk. Het ligt echter dichterbij de waarheid dan iedereen denkt. Als men zich zou verdiepen in de materie dan zie je vanzelf dat het niet allemaal bullshit is. Waarmee ik niet wil zeggen dat alles wat men in de uitzending beweerde werkelijkheid is of zal worden. Maar dat je voor je rechten moet blijven strijden is duidelijk. Maar hoeveel mensen verdiepen zich hier echt in? En lezen boeken of artikelen van echte experts? Heel erg weinig denk ik. Het kost allemaal tijd en dat hebben mensen er niet voor over. En dat is best jammer, want hierdoor is de mens gewoon erg slecht geïnformeerd. En ook het gross van de journalisten doen geen gedegen onderzoek meer omdat dit nog maar op weinig plekken mogelijk is.

 23. Helen

  Ze heet Karin deze in mijn beleving zeer onprettige lesbische vrouw.

 24. TopofFlop

  Bestaat dat saaie voorspelbare programma nog steeds?

 25. Dagobert

  In alle threads over dit onderwerp komt ene Hans S ons even waarschuwen ”dat als Ollongren zich ermee gaat bemoeien, je uit moet kijken”. Duidelijk een ingehuurde trol.

 26. Jokko

  Ach die D66 ers zijn altijd ontstemd… het zijn zuurpruimen.

 27. Paul Lamote

  Ja ja, alleen de Chinezen kijken met u mee, de CIA en de AIVD zijn heel erg braaf. Wie dat gelooft moet naar de psychiater want die spoort niet.

 28. aammehoela

  De minister gaat dus naar een optreden van deze vijf heren en deze heren gaan op visite bij de AIVD. Mooie oplossing en wat beiden hiervan gaan vinden komt terug in een uitzending bij DWDD ergens in februari. Matthijs was wel zo sportief om toe te geven dat hij te weinig kritisch geweest is tijdens hun betoog.

 29. Jokko

  Wat de heren zeiden, lijkt me juist.
  De AIVD vertelt niet dat er softwareprogramma’s zijn waarmee ze werken die als een soort Google door internet spitten op andere manieren dan voor particulieren.
  Wat inlichtingendiensten ook doen, is als het hier verboden is om te doen, even bellen naar een andere inlichtingendienst….. en zo zijn we allemaal vogelvrij.

  Ook op Dark Web ben je niet veilig. Zie het aantal overnames door overheden.
  Ik ben tegen illegale dingen verkopen, echter de overheid in Nederland is, bewijsbaar, actiever dan die in Noord Korea. Dit allemaal onder het mom van veiligheid. Vaak bellen ze uit de VS even hier naartoe, want wij mogen zoeken op dingen die ze daar niet mogen en zo komt de VS dus aan info. Wij in ons land doen dit ook gewoon…. Poilitiek su xs.

 30. sporting

  Nederland is ontstemd over het haantjes gedrag van dit D66 figuur en dat vind ik veel leuker en belangrijker dan wat het bagger programma DWDD op tv brengt.

 31. Johan

  Sporting…waarom een baggerprogramma? Niks zeggen…je bent een fan van die plofkop van een Jensen? Niet alle onderwerpen zijn boeiend,, maar als het om zakeh gaat als kunst, wetenschap, sport, muziek of nieuwe ontwikkelingen in de strijd tegen kanker is DWDD nog steeds onverslaanbaar. Dat jij dat bagger noemt zegt alles over jou

 32. Humbel

  @Jokko, alles wat ze zeggen klopt. Je ziet aan de reactie van de MSM dat men teruggefloten is. Het mag niet al te bekend worden dus.

 33. critikast

  Leuke vrouw! Jammer dat ze niet van mannen houdt. Wat ze verderallemaal zegt en vindt interesseert me niet !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.