SBS 6 maakt realityshow van hitfilm Home Alone

SBS 6 maakt een realityprogramma van de kerstfilmhit Home Alone. Onder dezelfde titel gaat de zender kinderen tussen de acht en twaalf jaar een paar dagen zelfstandig laten leven. Dat heeft Talpa TV laten weten. In elke aflevering van Home Alone staan vijf nieuwe kinderen centraal. “Vijf eigengereide kids wordt uitgedaagd om drie dagen lang zelfstandig te leven en voor zichzelf te zorgen. Om papa of mama roepen heeft geen zin… die zijn er niet“, legt een woordvoerder uit.

Ze moeten alles zelf doen. “Van de wc schoonmaken tot boodschappen doen: ze moeten het allemaal zelf fiksen. Tijdens het weekend krijgen ze bovendien een aantal ‘speciale’ uitdagingen en onverwachte situaties voor hun kiezen.

Wat voor situaties zijn dat? “Laten ze een vreemde naar binnen? Houden ze het hoofd koel als het doucheputje verstopt zit? Of komen de kids tot het inzicht dat het misschien toch wel handig is dat er zoiets als ‘ouders’ bestaat?

Ouders van kinderen die interesse hebben om mee te doen kunnen zich vanaf nu aanmelden via sbs6.nl/homealone.

Het programma is geen idee van SBS-eigenaar van John de Mol, maar is een Frans format van WeMake/Med&Co. Het wordt wel geproduceerd door Talpa Producties.

De eerste aflevering is in het najaar.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen