Alexander Klöpping keihard: ‘DWDD heeft het verneukt’

Geplaatst op Tue 29 Jan 2019 om 14:00

Alexander Klöpping mag dan wel vriend van de show zijn, maar dat weerhoudt hem er niet van om onomwonden zijn mening te geven over de techdiarree die De Wereld Draait Door maandag uitstortte over zijn kijkers. Dat is te lezen op Twitter. Matthijs van Nieuwkerk liet vijf acteurs op leeftijd fact-free kletsen over digitale veiligheid en privacy, waardoor veel kijkers angst werd aangejaagd. Klöpping heeft het item teruggekeken en vindt het ongelooflijk dat de redactie groen licht heeft gegeven.

Klöpping spaart DWDD niet. “DWDD teruggekeken. Zo jammer dat het privacydebat, dat *juist* verbeelding nodig heeft om de gevaren beeldend en voorstelbaar te maken, nu slechts een knal krijgt door belabberde voorkennis.”

Zelfs minister Ollongren heeft zich uitgesproken over het mislukte DWDD-item. “En o, wat heb je het verneukt als de verantwoordelijke minister zich gesterkt voelt om publiekelijk te reageren op iets dat ze normaal gesproken gewoon zou negeren. Dat ze doorheeft dat ze het politiek in haar voordeel kan laten werken.

Het is RTL-techjournalist Daniël Verlaan die het item direct na de uitzending compleet ontleedde. Hij heeft echter geen zin om nu overal in de media op te duiken om Van Nieuwkerk en zijn redactie te bashen.

Verlaan: “Alle media die me bellen: ik kom niet in je talkshow of radioprogramma. Geen behoefte aan dat Hilversumse meta-navelstaren. Zou het wel sterk vinden als DWDD zou rectificeren.

Lees ook:
DWDD stort techdiarree over kijkers uit (vanochtend)
Minister Ollongren ontstemd over techdiarree in DWDD (vanmiddag)

Foto: BNNVARA
25 Reacties op “Alexander Klöpping keihard: ‘DWDD heeft het verneukt’”


 1. Mädchen

  Waar zijn ze bang voor?

 2. DB

  Mooi, dit soort rellen. Genieten zo als kantoorknuppel op m’n werk.

 3. Zomaar

  De heren hebben een pijnlijke plek geraakt gezien de reacties uit een bepaalde hoek.

 4. DENK-na

  Het is toch al algemeen geaccepteerd dat onder het mom van “cabaret”, het een verworven recht is om anderen te beledigen, overdrijven, onwaarheden te vertellen, discrimineren etc. Laat die oudjes toch van hun moment-of-fame genieten en hen het gevoel te geven dat hun kleinkinderen opa nog met de tech-generatie mee kan praten.

 5. Piloot

  Ben wel benieuwd naar de komende berichtgeving in MC aangezien ze onderdeel is van Klöpping’s verdienmodel. Als mensen zich er zo druk over maken en niet op camera willen reageren, dan hebben ze heel wat te verbergen. Dan is het met Hilversumse meta-navelstaren te gemakkelijk afgedaan.

 6. Dinsdag

  Cabaret is verboden van zuur rechts. Ze zien namelijk het verschil niet tussen grap en
  ………

  Wat een treurnis.

 7. klop

  In Per Seconde Wijzer zat gisteren een fout antwoord. Afrojack werd gezegd met Ne-Yo en Pittbull, maar het was Afrojack solo en het antwoord was dus een heel ander nummer.

 8. Annoniemus

  Net zo als Dolf Jansen zal Alexander Klöpping ook niet meer te zijn in DWDD , en eigenlijk is dat helemaal niet erg .#dwddrules

 9. Curryworst

  @Annoniemus,
  Ik had eerder gehoopt dat Prem of Jan Mulder voorgoed uit beeld van DWDD zouden verdwijnen.
  Maar goed, die twee zijn verstokte oude SP adepten dus dat is een garantie voor tafelheerschap bij DWDD.

 10. Hermann Boring

  DWDD en rectificeren. LOL. Cold day in hell etc etc.

 11. Hans S.

  Ik denk dat de heren best wel gelijk hebben en als Ollongren zich er mee gaat bemoeien moet je uitkijken.

 12. west

  DWDD doet er al jaren niet meer toe voor de relativerende mens.

  Daniël Verlaan, kijk daar houden wij nu van! Topper.

 13. Dagobert

  @HansS, waarom moeten ”we uitkijken” als Ollongren zich ermee gaat bemoeien, worden we van ons bed gelicht en het huis uitgesleurd door de militaire politie of zo?
  Omdat we het hebben over een toneelstuk ?

 14. Roel Driesvink

  Dat zijn toch ook die sneue mannen die volledig meegaan in het 9/11-complot?

 15. Geronimo

  Dagobert

  Je kent toch wel de handel en wandel van de Heks van Demonen666? Je weet wel, die satanistische orgaanhandelaren en foetusmoordenaars.

 16. Roel Driesvink

  Met name die George van Houts is volledig de weg kwijt. Met zijn 9/11-complot..

 17. Karel

  @ Roel Driesvink
  911: drones idd onzin, maar Bush gaat niet vrijuit
  Hij was vooraf op de hoogte.

 18. TopofFlop

  Langs niks gehoord over DWDD. Dat programma draait dus nog steeds??

 19. CreaBea

  probleem met Alexander Klöpping is dat hij denkt iets te weten omdat hij thuis ook een computer heeft. Gewoon een omhoog gesnoven lul.

 20. aammehoela

  De minister gaat dus naar een optreden van deze vijf heren en deze heren gaan op visite bij de AIVD. Mooie oplossing en wat beiden hiervan gaan vinden komt terug in een uitzending bij DWDD ergens in februari. Matthijs was wel zo sportief om toe te geven dat hij te weinig kritisch geweest is tijdens hun betoog.

 21. Robson

  Roel Driesvink , ik zie wel dat jij nog nooit , maar dan ook nooit onderzoek heb gedaan naar 9/11 , hoe ik dat weet , als jij daadwerkelijk onderzoek heb gedaan , dan Moet jij zelf erkennen dat van 9/11 werkelijk geen flikker van klopt en dat het een inside job was.

 22. Ronnie

  Robson, maar geen drones, zoals beweerd door gekkie Van Houts.

 23. Karel

  We horen Alexander Klöpping nooit meer over z’n bodemloze put genaamd Blendle waar alleen nog maar geld is in gepompt.

 24. Alexander

  Nee Kare! Nee! Ik doe wel drie krantenwijken om het allemaal terug te betalen hoor. Gaat allemaal prima, dank u! Doe nu maar gewoon net als ik: Put all your money in the blendle!
  Groetjes;
  Alex K

 25. roevka

  Duidelijk dat de MSM DWDD terug heeft gefloten. Feit blijft dat je nauwelijks andere keuze hebt dan akkoord te gaan met algemene voorwaarden om bepaalde diensten te kunnen gebruiken. Het is nauwelijks te bevatten wat deze algemene voorwaarden precies in houden en ook niet wat deze voor gevolgen hebben in de toekomst.
  Veel privacy gevoelige informatie is vaak pas uit te zetten nadat akkoord ben gegaan. Veelal in een onoverzichtelijke en verstopte interface. Dus dan hebben die tech-bedrijven al data van je.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.