Alexander Klöpping keihard: ‘DWDD heeft het verneukt’

Alexander Klöpping mag dan wel vriend van de show zijn, maar dat weerhoudt hem er niet van om onomwonden zijn mening te geven over de techdiarree die De Wereld Draait Door maandag uitstortte over zijn kijkers. Dat is te lezen op Twitter. Matthijs van Nieuwkerk liet vijf acteurs op leeftijd fact-free kletsen over digitale veiligheid en privacy, waardoor veel kijkers angst werd aangejaagd. Klöpping heeft het item teruggekeken en vindt het ongelooflijk dat de redactie groen licht heeft gegeven.

Klöpping spaart DWDD niet. “DWDD teruggekeken. Zo jammer dat het privacydebat, dat *juist* verbeelding nodig heeft om de gevaren beeldend en voorstelbaar te maken, nu slechts een knal krijgt door belabberde voorkennis.”

Zelfs minister Ollongren heeft zich uitgesproken over het mislukte DWDD-item. “En o, wat heb je het verneukt als de verantwoordelijke minister zich gesterkt voelt om publiekelijk te reageren op iets dat ze normaal gesproken gewoon zou negeren. Dat ze doorheeft dat ze het politiek in haar voordeel kan laten werken.

Het is RTL-techjournalist Daniël Verlaan die het item direct na de uitzending compleet ontleedde. Hij heeft echter geen zin om nu overal in de media op te duiken om Van Nieuwkerk en zijn redactie te bashen.

Verlaan: “Alle media die me bellen: ik kom niet in je talkshow of radioprogramma. Geen behoefte aan dat Hilversumse meta-navelstaren. Zou het wel sterk vinden als DWDD zou rectificeren.

Lees ook:
DWDD stort techdiarree over kijkers uit (vanochtend)
Minister Ollongren ontstemd over techdiarree in DWDD (vanmiddag)

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen