NRC teleurgesteld in Jinek na laf Jaspers-interview

Geplaatst op Fri 18 Jan 2019 om 10:30

Of het nou RTL Boulevard is over RTL, 6 Inside over Talpa of het AD over zijn oliebollenterreur: kritische berichtgeving over je eigen club zie je nauwelijks terug in de media. Zelfs Eva Jinek stelt daarin teleur. Dat vindt tv-recensent Arjen Fortuin van NRC Handelsblad. Jinek had woensdag haar KRO-NCRV-collega Yvon Jaspers aan tafel zitten, maar verzuimde haar kritisch te ondervragen over haar discutabele samenwerking met ForFarmers en haar bijna-ontslag bij de omroep.

Fortuin ziet ‘genoeg reden voor een stevig, zakelijk gesprek’. “Maar niet bij Jinek (ook KRO-NCRV)“, constateert hij teleurstellend.

De eerste tien minuten van het item gingen over een onzinnig bezoek dat Jaspers met wat boerenvriendinnen bracht aan China. “Toen de gemoederen waren bedaard, trok Eva Jinek een ernstig gezicht en vroeg ze Jaspers naar haar werk voor ForFarmers.”

Jineks openingszin (‘Ik weet dat je oprecht gepassioneerd bent voor de boeren’) gaf al aan hoe ze in de wedstrijd stond. “Over de blogs en filmpjes die Jaspers maakte voor ForFarmers en over de aan haar opgehangen site geen woord, geen vraag. Oog in oog met Yvon Jaspers blijkt zelfs Eva Jinek half werk te leveren.”

Jaspers bagatelliseerde de kritiek op haar samenwerking met ForFarmers door te klagen dat geen presentator meer iets mag doen buiten zijn tv-werk om als haar ForFarmers-klus wordt verboden. “Alsof het werken als gezicht van een campagne van een internationaal veevoederbedrijf hetzelfde is als het openen van een dierenwinkel. Ook dat liet Jinek lopen.”

Zo kreeg omroepgenote Jaspers bij Jinek een fluwelen behandeling. Prettig voor Jaspers, geruststellend voor de omroepleiding, maar pech voor de kijker.”

De tv-recensie ‘Vrij baan voor lobbyist Yvon Jaspers bij Jinek’ kunt u lezen op de NRC-site.

Lees ook:
‘Yvon Jaspers zet geloofwaardigheid NPO op het spel’ (17 september 2018)
Volkskrant vindt Yvon Jaspers mediaflop van de week (21 september 2018)
Pikant: KRO-NCRV dreigde Yvon Jaspers te ontslaan (dinsdag)
Yvon ontkent bijna-ontslag, Jinek vraagt niet door (woensdag)

Foto: KRO-NCRV
19 Reacties op “NRC teleurgesteld in Jinek na laf Jaspers-interview”


 1. liefkleinhertje

  Die Jinek zit gewoon met haar hoofd bij baby Pax (wat een naam zeg) dit is zwaar overdreven.
  Als oppas heeft Eva een clown uit Oude-Pekela geregeld dus dat gaat wel goed.

 2. Clemens Wenzel Nepomuk

  Jinek had nog niet zo lang geleden met een beroerd imago te kampen. Haar tv-carrière leek bijna voorbij. Maar ambitieus en doortrapt als ze is heeft ze er álles aan gedaan een menselijker imago te krijgen: ze is er zelfs een relatie voor begonnen met de wat sullige Freek Vonk. Ze begon ineens heel veel hysterisch te lachen aan tafel, als ware ze een echt mens van vlees en bloed in plaats van een kille heks. En ineens beschikte ze over tal van linkse meningen, die het goed deden bij haar gasten en kijkers. Dat ze niet kritisch is naar Jaspers om zo haar broodheer niet boos te maken verbaast dan ook helemaal niemand.

 3. Joop55

  Er stond een paard in de studio. Haar naam was Yvon.

 4. Wim

  Jinek

  De koningin van de TV.
  Sinds haar terugkeer elke avond boven het miljoen, wie doet haar na, inderdaad NIEMAND.

 5. Curryworst

  Jinek is zwaar overschat. Maar in het inces tueuze omroepwereldje zijn ze dol op het uitreiken van prijzen en becomplimenteren van collega’s in elkaars showtje. Zo ook Jinek.
  Jinek is een (nog) luchtigere versie van DWDD. Met weer de usual suspects.

 6. gaathemnietworden

  Poging Klaas Dijkhof even de les te lezen ging van de week ook al de mist in, zelfs met Peter Rat de Vries als halve sidekick bleef Klaas fier overeind.
  Als RTL wijs is halen ze Eva morgen nog, leuke vrouwen-in – de- overgang tv die zeker weten aanslaat bij de RTL kijker
  Pauw gewoon het jaar rond op NPO1

 7. Trudy

  Eva is een kontkruiper …..Pauw had dat wel goed aangepakt…….zo kan iedereen wel een talkshow maken als je alle mensen naar hu mond gaat praten.Kijk niet meer…..bah

 8. Ron

  Ik vond dat gesprek met Dijkhoff trouwens wel vrij scherp maar verder heb ik Jinek nog nergens dit seizoen op enige scherpte kunnen betrappen. Ze is het een beetje kwijt. Ook teveel rechts rapaille aan tafel telkens. Het lijkt wel of er per uitzending verplicht 1 of 2 gasten van rechtse signatuur moet aanschuiven. De oppositie zie je bijna nooit daar.

 9. Hans S.

  Eva Jinek is verworden tot een slap aftreksel van Jeroen Pauw, de scherpte heeft ze niet meer, onderwerpen zijn saai, ze ziet er vermoeid uit, heeft haar langste tijd gehad.

 10. Smeg ma

  Moederschap maakt je week en onscherp. Jinek is af. NEXT

 11. Curryworst

  @Hans S.,
  Het moederschap heeft haar werkzaamheden als talkshowhost zeker geen goed gedaan. Gezapig, voorspelbaar, gemakzuchtig, luchtig. Het zogeheten Humberto Tan syndroom.
  Om toch nog enigszins positief af te sluiten: het is nog altijd beter te pruimen dan Twan Huys dramaprogramma.

 12. Zonder Naam

  Eva Jinek die een beetje vermoeid en afwezig is door de komst van haar verse spruit. Het lijkt verdorie wel een echt mens.

 13. Annemarie

  Yvon is er binnenkort klaar mee en gaat boeren bij RTL.

 14. Sven L.

  @ Annemarie. Dat roep ik al ‘n week. Logische stap inderdaad.

 15. Jantje

  Het is belangrijk dat er uberhaupt tegenwicht wordt geboden tegen de ogebreidelde dagelijkse propaganda van antie boeren lobby zoals Wakker Dier (pas not veroordeeld door de reclame code commissie).

  ALLE presentatoren inclusief die van het NOS Journaal klussen bij. Ivon maakt niet eens journalistieke producties dus is vrij om bij de klussen net als andere presentatoren die ik in reclamespotjes (voor linkse goede doelen) vorbij zie trekken

 16. Yuwan

  Yvon Jaspers wordt de hand blijkbaar gespaard, omdat ze veel geld oplevert?

 17. anoniem

  Arjen Fortuin van NRC gefeliciteerd

  je hebt gevoel van eerlijkheid en media……..toch mis ik wat bij U.

  Alleen heb je niet gereageerd toen 1 van je collega’s zei

  dat jan de juiste man was op de juiste plek

  Voor deur in en achter deur uit!!

  nrc heeft over mij geschreven

  toe ik over

  hoor en weder hoor vroeg

  tot heden niets gehoord

  als je ballen hebt bel 06 502 85 297

  heb het zwart op wit via een emaillllllllllllllllllll

  een volgende keer kritisch zijn maar dam oprecht………

  m.a.w. je ruikt d stank van Jinek en anderen

 18. Ben

  Gelukkig doet niemand deze fakevrouw na. Heeft een hele gespierde rug gekregen.

 19. Carol

  Jinek moet oppassen zij neigt naar een hersenloos links rakkertje en die BZV mevrouw is vreselijk.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.