NRC teleurgesteld in Jinek na laf Jaspers-interview

Of het nou RTL Boulevard is over RTL, 6 Inside over Talpa of het AD over zijn oliebollenterreur: kritische berichtgeving over je eigen club zie je nauwelijks terug in de media. Zelfs Eva Jinek stelt daarin teleur. Dat vindt tv-recensent Arjen Fortuin van NRC Handelsblad. Jinek had woensdag haar KRO-NCRV-collega Yvon Jaspers aan tafel zitten, maar verzuimde haar kritisch te ondervragen over haar discutabele samenwerking met ForFarmers en haar bijna-ontslag bij de omroep.

Fortuin ziet ‘genoeg reden voor een stevig, zakelijk gesprek’. “Maar niet bij Jinek (ook KRO-NCRV)“, constateert hij teleurstellend.

De eerste tien minuten van het item gingen over een onzinnig bezoek dat Jaspers met wat boerenvriendinnen bracht aan China. “Toen de gemoederen waren bedaard, trok Eva Jinek een ernstig gezicht en vroeg ze Jaspers naar haar werk voor ForFarmers.”

Jineks openingszin (‘Ik weet dat je oprecht gepassioneerd bent voor de boeren’) gaf al aan hoe ze in de wedstrijd stond. “Over de blogs en filmpjes die Jaspers maakte voor ForFarmers en over de aan haar opgehangen site geen woord, geen vraag. Oog in oog met Yvon Jaspers blijkt zelfs Eva Jinek half werk te leveren.”

Jaspers bagatelliseerde de kritiek op haar samenwerking met ForFarmers door te klagen dat geen presentator meer iets mag doen buiten zijn tv-werk om als haar ForFarmers-klus wordt verboden. “Alsof het werken als gezicht van een campagne van een internationaal veevoederbedrijf hetzelfde is als het openen van een dierenwinkel. Ook dat liet Jinek lopen.”

Zo kreeg omroepgenote Jaspers bij Jinek een fluwelen behandeling. Prettig voor Jaspers, geruststellend voor de omroepleiding, maar pech voor de kijker.”

De tv-recensie ‘Vrij baan voor lobbyist Yvon Jaspers bij Jinek’ kunt u lezen op de NRC-site.

Lees ook:
‘Yvon Jaspers zet geloofwaardigheid NPO op het spel’ (17 september 2018)
Volkskrant vindt Yvon Jaspers mediaflop van de week (21 september 2018)
Pikant: KRO-NCRV dreigde Yvon Jaspers te ontslaan (dinsdag)
Yvon ontkent bijna-ontslag, Jinek vraagt niet door (woensdag)

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen