Pikant: KRO-NCRV dreigde Yvon Jaspers te ontslaan

Yvon Jaspers is vlak voor de kerst bijna ontslagen door KRO-NCRV, vanwege erg moeizame contractonderhandelingen met de presentatrice. Dat meldde Albert Verlinde maandagavond in 6 Inside. Jaspers is een echte schnabbelkont, maar het bijbeunen van de presentatrice is vanwege de vele kritiek onhoudbaar. Daarom wil ze meer poen. “Ze krijgt een nieuw contract voor drie jaar, maar ik heb wel begrepen van diverse kanten – dus dit verhaal is absoluut waar – dat het niet zonder slag of stoot ging.

De presentatrice vertoont onmogelijk gedrag, aldus Verlinde. “Yvon is de afgelopen maanden, ook wat er is gebeurd met haar bijverdiensten en het Commissariaat voor de Media, niet makkelijk geweest om mee te onderhandelen. Ze wilde meer geld en een compensatie voor wat ze nu niet meer mag doen, want dat wordt steeds beperkter.”

Ze zijn er inmiddels uitgekomen, weet Verlinde. “Maar vlak voor de kerst is het bijna geknald. Het gerucht ging zelfs binnen Hilversum dat Yvon ontslagen zou zijn en ze bij Blue Circle, de producent van Boer Zoekt Vrouw, een contract zou hebben gekregen. Dat is nu, heb ik begrepen, allemaal achter de rug.”

Er is dus een contract met Yvon Jaspers. KRO-NCRV en Frans Klein gaan een gesprek aan over haar pakket. Dat is Boer Zoekt Vrouw, Onze Boerderij en een platform waarin zij een rol gaat spelen.

KRO-NCRV reageert

Een woordvoerder van KRO-NCRV bevestigt dat er wordt onderhandeld met Jaspers en dat er bijna een nieuw contract ligt. “Wij zijn met Yvon in gesprek over haar contract en de programma’s die ze gaat maken bij KRO-NCRV. Verder gaan we nooit via de media in op de inhoud van gesprekken met presentatoren. Wij zullen binnenkort met Yvon het glas kunnen heffen op mooie nieuwe programma’s bij KRO-NCRV.

Foto: Linelle Deunk, KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen