‘Yvon Jaspers zet geloofwaardigheid NPO op het spel’

Geplaatst op Mon 17 Sep 2018 om 16:15

De KRO-NCRV zet de geloofwaardigheid van de publieke omroep op het spel door het bijbaantje van Yvon Jaspers bij de grootste veevoederfabrikant van Europa toe te staan. Dat stelt Thomas Bruning van journalistenvakbond NVJ bij het ANP. De dubbele baan van de Boer Zoekt Vrouw-ster is dit weekend onthuld in Trouw. Het bedrijf ForFarmers betaalt Jaspers om het boerenleven een schattig en leuk imago te geven, om de intensieve veehouderij uit de wind te houden van critici.

Jaspers draagt bij de NPO, in haar programma’s Boer Zoekt Vrouw en Onze Boederij, ook bij aan een positief imago over het boerenleven. De directie van KRO-NCRV heeft deze nevenfunctie goedgekeurd.

De omroep heeft heel wat uit te leggen“, stelt de journalistenvakbond. “Juist bij de publieke omroep moet je elke suggestie of schijn van belangenverstrengeling vermijden. Je houdt als publieke omroep je geloofwaardigheid alleen overeind door hier écht scherp op toe te zien.

Af en toe een dagvoorzitterschap doen is prima, zegt Bruning. “Maar drie jaar lang op de loonlijst van een veevoederproducent staan, is echt een ander verhaal. Dat er geen openheid over de hoogte van de bijverdiensten wordt gegeven, helpt ook niet echt.

Boer Zoekt Vrouw begon gisteren aan een nieuw seizoen. Er is een boer uit het programma geschopt, omdat hij niet transparant is geweest. ‘Yvon Jaspers uit Boer zoekt Vrouw gezet; presentatrice had contact met multinational in veevoer’, grapt De Speld vandaag.

Foto: Linelle Deunk, KRO-NCRV
34 Reacties op “‘Yvon Jaspers zet geloofwaardigheid NPO op het spel’”


 1. Dynmisch Dennis

  Geloofwaardigheid NPO???? De combinatie van die twee woorden zou verboten moeten zijn! De NPO is een linkse, vooringenomen, partijdige, censurerende, doofpottende, manipuerende, oneerlijke, onjournalistieke, cultuurmarxistische, afpersende gedachtenpolizei!! Geloofwaardigheid komt niet in dat rijtje voor, bijbaantje van mevr Jaspers of niet.

 2. Boer Koekoek

  Gek wijf met die vreselijke irritante kut stem en dat gezeik over die miljonairs, ik bedoel zogenaamde zielige boeren. Helemaal tabak van die zogenaamde zielige beroepsgroep.

 3. tjep

  “Onze Boerderij” was een mooie serie, maar er kon idd geen 1 kritische vraag van Yvon jegens de boeren af…

  en dat riekt…

  naar stront ;)

 4. Paul Lamote

  Ach, daar hebben we het college van zeurende linkse journalisten (alias Gutmenschen) weer.

 5. HalloJumbo

  Boer Zoekt Vrouw MOET kapot.

 6. Michel

  Nou ben ik niet echt bepaald een Yvon Jaspers fan, maar dat gemuggenzift over van alles en nog wat hangt me eigenlijk wel een beetje mijlenver de keel uit zeg.

  Waarom heeft het NVJ nou iets op te merken over iemand die zichzelf niet eens journalist noemt, laat staan lid is van die club? Of wordt nou alles wat de NPO doet langs de meetlat van de NVJ gehouden of zo.

 7. Adriaan

  Sinds wanneer is Yvon Jaspers journalist.

 8. echt niet

  ik zou het wel op haar kunnen hoor, lekker k o n t j e !!

 9. NW8

  @ DYN. DENNIS ja helemaal gelijk hoor RTL Nederland is zoveel integerder
  niet zo onbeschoft eerlijk transparant en vooral objectief , RTL is eigenlijk een voorbeeld voor de NPO
  en als iedereen naar RTL zou kijken met hun top programma`s dan zouden er ook betere discussies aan de koffietafel zijn zoals die boeiende gesprekken over GTST
  Ja dat is soms heftig! En een plezier dat we van de overige programmas hebben
  JA OVER rtl raak je niet uitgepraat! goed bezig daar bij RTL !

 10. Dynmisch Dennis

  @NW8 Wie heeft het hier over RTL? Het bericht gaat niet over RTL en ik heb het niet over RTL. Dit topic gaat over de NPO. RTL is ook een laffe, wegkijkende, gemakkelijkste weg kiezende organisatie, maar daar hebben we het hier helemaal niet over.

 11. HanzWorsd

  Ze heeft de NPO ook niet ingelicht over haar promotiesnabbel met Hitachi, zij is het gezicht van de magic wand.

 12. Tante Toos

  Nou…..de volgende is aan de beurt. Wie zullen we nu eens door de stront halen. Wie hebben we nu al gehad…Tan…Twan…Angela…Glennis..etc.etc.
  Tijd voor wat nieuws…..

 13. NW8

  @ DYN. DENNIS FOEI HOE DURF JE RTL EEN LAFFE TE NOEMEN
  RTL IS EEN TOP ZENDER !!

 14. Meneer Kaktus

  Kom je bij mij in de caravan uithuilen, Yvonne?

 15. Meneer Kaktus

  Dan lach je in een mum van tijd weer.

 16. jdj2050

  Yvon Jaspers is integer.

 17. Ad

  Hopelijk kijkt de journalistenvakbond ook eens naar de relatie van de NOS met de Volkskrant. Acht van de tien keer dat er in het nieuws verwezen wordt naar een krant, is dat de VK. Interessant om eens te onderzoeken.

 18. Oja

  Haha. Yvon die meet met zeer commerciële maten. Truckje doen en that’s it.

 19. Jantje

  Hier zit ook de anti boeren en anti vlees lobby achter. Laten ze bij de NPO maar eens naar Hertzenberg onderzoek doen. Die presenteert een consumentenprogramma en heeft innige banden met de PvdD en dat is te zien ook.

  Met regelmaat van de klok verschijnen er in Radar anti-vlees/dierenwelzijn onderwerpen voorbij die eenzijdig en niet objectief zijn gemaakt. Geen weerwoord of alleen rancuneuze oud medewerkers aan het woord laten (absoluut not done in de journalistiek.

 20. anoniem

  Heb eerlijk gezegd nog nooit naar dit programma gekeken.

 21. Ad

  @Jantje,
  Kleine toevoeging: Zij is getrouwd met Eerstekamerlid Niko Koffeman van… Partij voor de dieren.

 22. Iam

  Onafhankelijkheid bestaat blijk eens te meer maar weer niet. Men is altijd afhankelijk van geld. En wiens brood men eet wiens woord men spreekt. Dit lijkt hier ook maar eens te meer waar.

 23. Marry Hens

  Sinds Yvon het presenteert kijk ik niet meer naar het Klokhuis.

 24. Don

  Val mij toch niet steeds lastig met dit vervelende K-wijf!

 25. Simon

  Bestaat er zoiets als een meldplicht bij de NPO voor dit soort nevenfuncties?

 26. Marianne

  Niet te doen, de stem van die vrouw. Ik kan er niet naar kijken/luisteren.

 27. Mink Vaillant

  Het is schandalig. Jaspers heeft gedreigd met de kraker BZV te stoppen als ze Onze Boerderij niet mocht maken. Het laatste programma droop van de propaganda en nu begrijoen we waarom. Een biologische boer had ‘makkelijk praten’ volgens Jaspers, omdat die het bedrijf niet had overgrnomen. Te pas en te onpas werd geschopt tegen de ‘regrlgeving’ en Jaspers zelf deed vrolijk mee. Ook aan tafel in talkshows, waar ze vol passie de boeren zat te verdedigen die met intensieve veeteelt het hoofd boven water miesten zien te houden. En dan nog afcen toe spugen op mensen die bewust geen vlees eten. We begrijpen nu wat haar echt beweegt: geld. Jaspers moet boeten. Einde BZV en Op de boerderij. Kan ze haar eigen serviesjes weer gaan promoten. Niet meer op tv, op de boerenmarkt deze keer.

 28. Drop Out

  Hypocriet commercieel zooitje bij die staats tv

 29. anoniem

  @Drop Out: Alles op TV is bedrog. Dat hoor je te leren bij een goede opvoeding.

 30. Daan

  Ik wil niet weten wat die vrouw per jaar verdient, voor wat?
  10 tot 13 afleveringen in een jaar die ze maakt, verder doet ze echt werkelijk waar niets voor KRO-NCRV, misschien nog een paar afleveringen hoe is het nu met de boeren, terugblik maar ook niet bepaald een zware of intensieve job.
  En reken er maar niet op dat ze met de montage er bij zit, nadat de draaidag voorbij is zal ze nergens meer te bekennen zijn op de redactie of bij de montage.

  Ik vind het echt niet meer van deze tijd om een presentator te hebben die maar 1 enkel programma van een paar enkele afleveringen per jaar maakt.
  of zet ze breder in of vervang ze voor een ander.

 31. Dean

  @Daan; Die vrouw is wel een van de weinigen in dit land die in 2018 elke week 3 tot 5 miljoen lineaire tv kijkers trekt met dat ene programma. Ik denk dat de NPO via de Ster inkomsten van Boer zoekt Vrouw het salaris van mevrouw Jaspers na een paar afleveringen heeft terugverdiend elk jaar. De vraag is of het programma nog zoveel kijkers zou trekken als je haar na al die jaren zou vervangen. Ik denk dat als ze een overstap naar RTL of Talpa TV zou maken, ze het tienvoudige van haar NPO salaris zou kunnen verdienen, en waarschijnlijk weet de KRO-NCRV dit ook maar al te goed en zullen ze haar dus voorlopig nog niet vervangen.

 32. Madeleine Vonk

  Ik snap het probleem niet. Boeren promoten en in het andere programma boeren de Liefde van hun leven bezorgen. Is toch ook boeren promotie? Yvon had al last van het geschenk van de koe die zij kreeg, waarvoor zij als niet veehouder een enorme boete voor kreeg. Die heeft zij betaald en de gulle gever van het dier, de andere helft. Dit om te voorkomen dat iedereen zomaar een koe ging houden en het quotum oncontrolleerbaar zou zijn.
  Wat een gezeur allemaal. Yvon doet het gewoon hartstikke goed! En het is niet tegenstrijdig wat ze doet, vind ik.

 33. Ernst

  Lijkt me niet zo moeilijk toch. Hadden ze maar een duidelijker contract met haar moeten opstellen. Lijkt me gewoon een juridisch verhaal. Als er niets geregeld is kan ze gewoon haar gang gaan.

 34. BRAAK

  Jaspers, brrrrrrrrrrr…..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.