Volkskrant vindt Yvon Jaspers mediaflop van de week

De Volkskrant roept NPO 1-ster Yvon Jaspers uit tot mediaflop van de week, omdat ze geld aanneemt van een bedrijf dat de omstreden intensieve veehouderij beschermt. Dat is vandaag te lezen in de kiosk. Jaspers wordt door ForFarmers betaald om het boerenleven een schattig imago te geven, zodat agrarische giganten minder last hebben van negatieve publiciteit. Het bedrijf zal met genoegen kijken naar de NPO-shows van Jaspers die het boerenleven in een positief daglicht zetten.

ForFarmers kan geen beter boegbeeld hebben, stelt de Volkskrant. “Jaspers neemt haar bijbaan serieus. In columns steekt ze boeren een hart onder de riem.”

Jaspers werkt al jaren voor het bedrijf en de KRO-NCRV was ervan op de hoogte. Door een publicatie in Trouw is het bijbaantje van de presentatrice nu alsnog omstreden. Mediawaakhond Commissariaat voor de Media gaat een en ander onderzoeken.

De Volkskrant heeft Jaspers al veroordeeld. De krant vindt haar de mediaflop van de week. “Jaspers is een van de grootverdieners bij de publieke omroep. En ze is dus lobbyist. De zaak stinkt. Naar mest, en, veel erger, belangenverstrengeling.”

De Volkskrant-rubriek Top & Flop kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
‘Yvon Jaspers zet geloofwaardigheid NPO op het spel’ (17 september)
NPO wacht onderzoek naar Yvon Jaspers af (19 september)
‘Yvon Jaspers buit boerenimago al jaren financieel uit’ (20 september)

Foto: Linelle Deunk, KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen