Volkskrant vindt Yvon Jaspers mediaflop van de week

Geplaatst op Fri 21 Sep 2018 om 10:30

De Volkskrant roept NPO 1-ster Yvon Jaspers uit tot mediaflop van de week, omdat ze geld aanneemt van een bedrijf dat de omstreden intensieve veehouderij beschermt. Dat is vandaag te lezen in de kiosk. Jaspers wordt door ForFarmers betaald om het boerenleven een schattig imago te geven, zodat agrarische giganten minder last hebben van negatieve publiciteit. Het bedrijf zal met genoegen kijken naar de NPO-shows van Jaspers die het boerenleven in een positief daglicht zetten.

ForFarmers kan geen beter boegbeeld hebben, stelt de Volkskrant. “Jaspers neemt haar bijbaan serieus. In columns steekt ze boeren een hart onder de riem.”

Jaspers werkt al jaren voor het bedrijf en de KRO-NCRV was ervan op de hoogte. Door een publicatie in Trouw is het bijbaantje van de presentatrice nu alsnog omstreden. Mediawaakhond Commissariaat voor de Media gaat een en ander onderzoeken.

De Volkskrant heeft Jaspers al veroordeeld. De krant vindt haar de mediaflop van de week. “Jaspers is een van de grootverdieners bij de publieke omroep. En ze is dus lobbyist. De zaak stinkt. Naar mest, en, veel erger, belangenverstrengeling.”

De Volkskrant-rubriek Top & Flop kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
‘Yvon Jaspers zet geloofwaardigheid NPO op het spel’ (17 september)
NPO wacht onderzoek naar Yvon Jaspers af (19 september)
‘Yvon Jaspers buit boerenimago al jaren financieel uit’ (20 september)

Foto: Linelle Deunk, KRO-NCRV
26 Reacties op “Volkskrant vindt Yvon Jaspers mediaflop van de week”


 1. Erik

  Hoop dat de dame van de tv wordt verbannen. Ongelofelijk wat voor misstanden er plaatsvinden op boerderijen en slachthuizen en alles wordt maar door deze dame geromantiseerd. Terecht dat ze nu goed wordt aangepakt.

 2. Rene

  Het is belachelijk dat Trouw dit moest aanzwengelen en nu pas. KRO/NCRV-hoofdredacteur Hans Laroes (inmiddels weg) had dit gelijk moeten zien. Ook NPO had dit moeten stoppen. Beide organisaties hebben het ethisch besef van een pinda.

 3. Piet Goedegebuur

  Yvon verdient wat bij omdat de vergoeding voor het harde werk aan het programma onder de maat is bij de KRO-NCRV. Bijverdienen deed ze ook met dat servies waar Mathijs zo dol op was.

 4. HanzWorsd

  Dat ze er nu pas achterkomen, zegt natuurlijk meer over de Zuurbode dan over Jaspers. Die is lekker aan het cashen. Heerlijk, zou precies het zelfde doen als ik zo weinig talent had.

 5. q8

  eerst hadden we wilders,
  toen trump,
  toen thierry,
  nu yvonne,
  de media weet niet hoe ze met suc6 om moeten gaan,
  en maar doorz.iken,
  alles wat ook maar iets naar suc6 ruikt,
  gelijk afkappen,
  wat een jaloezie
  wat worden we toch een zielig staatje op deze aardbol.

 6. HanzWorsd

  Een van de misstanden die nooit aan de orde komt: er worden heel veel kinderen verwekt in hooibergen. Belachelijk gewoon, je kunt niet eens BDSM’en in zo’n hooiberg.

 7. Wolter

  Ja ja Volkskrant, deze flop van de week bereikt as. Zondag weer 3 miljoen kijkers .De Volkskrant met zijn 150.000 abonnees.

 8. Jan

  Die Jaspers doet alles voor een paar centen; bij ons thuis wordt ze al jaren de boerenhoer genoemd.

 9. Enzo Voort

  Onze wijnsteenzure fl0pkrant vindt ook weer eens ergens iets van. Als er geen nieuws is zoeken ze spijkers op laag water.

 10. donia

  Volkskrant heb ik gelukkig van het voorjaar opgezegd.
  Het Volkskrant is er niet voor het volk maar voor de grachtengordel!

 11. Bart M.

  De Volkskrant is verworden tot een veredelde Story of Weekend, de eens zo interessante krant is het lezen niet meer waard.

 12. chris?

  Valt me van haar tegen. Zij is dus in wezen een geslepen zakenvrouw

 13. chris?

  @DoniA, DUS NU HET ad OF DE tELEGRAAF

 14. depi

  @Bart M: Heb je dat nu pas door ?

 15. Ad

  Als het niet past in het straatje van wat zichzelf de serieuze media noemt, dan komt de bijl uit de kast.

 16. Paul Lamote

  Typisch weer van die linkse prietpraat.

 17. Wollter

  Weer genoten van BZV
  TLP weer derde
  Veronica doet het beter!

 18. Johan

  @Paul ach gossiepossie, is het weer linkse pietpraat? Nee, dan de Telegraaf he, daar staan lekker alleen maar rechtse zinvolle journalistieke stukken in, of niet Paul

 19. Gerrit

  Deze “heksenjacht” komt uit de koker van een misselijke jalourse journalist welke zelf blijkbaar nog nooit tot iets instaat is geweest, dit is echt een staaltje van kinnezinne.
  Gerrit

 20. Ernst

  zij kan er toch ook niets aan doen. Het is haar niet verboden door haar bazen.

 21. Jan

  omstreden intensieve veehouderij?
  Dit is Wakker Dier praat. Is dit eerlijke verslaggeving. Volkskrant voor de papierbak of de kattebak.

 22. Thea

  En toch blijven we massaal vlees eten. Hypocriet volk zijn wij Nederlanders. Altijd maar commentaar leveren, maar zelf niets veranderen aan de levenshouding. Stop dan met vlees eten en voedsel weggooien, dan hoeven er geen agrarische giganten te zijn.

 23. Robbie

  Net als die boer die al voor de uitzendingen ging daten met vrouwen, doet Yvonne Jaspers dat dus ook maar dan met een bedrijf. De boer moest weg. Yvonne mag blijven. Dat is meten met twee maten.

 24. Tim

  Ik zeg: alle Brabanders weren van TV. Vaak vreselijke types met dat verschrikkelijke Brabants accent. Widdege, zijdege, heddege geheurd van ene Marc-Marie, Yvon, Roy D. om maar eens wat te noemen. Brrrrrr

 25. TT

  Als ze ForFarmers niet mag blijven promoten dan stopt ze met BzV hahahahahahaha die laat echt geen 185.000 euro lopen voor zo’n luizenbaan. Hypocriet wijf.

 26. Jan

  @TT, zou jij wel 185.oo euro laten lopen?
  Ik denk en weet dat jij dit ook niet zou doen! Hyocriet?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.