Chantal vindt collega’s te dramatisch over leegloop

Chantal Janzen vindt dat haar collega’s van RTL Boulevard de leegloop bij RTL wel heel erg dramatisch benaderen. Dat gaf ze donderdagavond aan in de showrubriek op RTL 4. Janzen vindt dat er na het vertrek van Wendy van Dijk en Linda de Mol wel heel veel hangende gezichten zijn bij RTL. Ze zorgde gisteren voor een vrolijke noot met een grappig filmpje, waarin ze net doet alsof ze geen tijd meer heeft voor haar zoontje nu ze alle programma’s van Linda moet overnemen.

Het tekent hoe Janzen in de wedstrijd staat: luchtig. Ze zat donderdag in de studio van RTL Boulevard en keek met verbazing naar een item waarin allerlei RTL-sterren reageerden op de exit van De Mol alsof er iemand was overleden.

Janzen: “Ik vind ook eigenlijk dat we nu weer een compilatie hebben die even lang is als een Titanic-film. Ik denk: Jezus, jongens, ze is niet dood, ze is springlevend en hoe. We hoeven er echt geen glazen bol voor te hebben. We zagen dit aankomen, het is haar broer, hij heeft hulp nodig en hij heeft het haar gevraagd. We zijn er al zo lang over bezig.”

En dan al die sterren… Humberto Tan staat daar in een Turks stoombad volgens mij. We hebben allemaal statements opgenomen over wat we ervan vinden. Jongens, laten we niet zo lullen. We gaan gewoon aan het werk! We gaan het wel zien en kunnen niet meer doen dan ons best.

Denkt ze al na over de kansen die ontstaan door het vertrek van Linda en Wendy? “Er staat al wat op de planning, dus zo denk je eigenlijk niet. Ik denk nu al: hoe hou ik nu al alle ballen omhoog? Het is eigenlijk een plan wat later komt. We zagen dit al heel lang aankomen. ‘We betreuren het’ wil ik ook niet meer horen. Jezus, jongens, we gaan aan de slag, zij gaan aan de slag. Het geeft alleen maar energie. We moeten ons best gaan doen.”

Is Janzen eigenlijk gevraagd door John de Mol? “Daar ga ik geen antwoord op geven. We gaan aan het werk, Peter.”

En passant maakte Janzen ook nog haar nieuwste programma bekend: Chantal Komt Werken, een lange versie van haar programma &C waarin ze allerlei beroepen uitprobeert.

Overigens heeft Albert Verlinde op Radio 538 een overstap van Janzen niet uitgesloten. “Chantal zou ik niet ondenkbaar vinden. Ik weet niet hoe snel, maar het zou me niet verbazen als ze komt. Het heeft te maken met wanneer haar contract dan afloopt. Vanuit de historie past ze wel bij alles wat John aan het doen is.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen