Angela de Jong bij NOS: ‘Heeft Huys hekel aan alcohol?’

Angela de Jong duikt overal op om haar mening te geven over het nieuwe RTL Late Night met Twan Huys. Bij de NOS speculeert ze nu waarom er alleen maar glazen water op zijn talkshowtafel staan. “Alleen maar water. Heeft Huys een hekel aan alcohol?“, vraagt de AD-diva zich af bij de nieuwsomroep. “Soms staat er te veel alcohol op tafel hoor, maar een glas witte wijn creëert wel meteen een ongedwongener sfeer. Net zoals de kaasstengels van Tan voor een gezellige sfeer zorgden.”

De NOS heeft een groot artikel geschreven over de strijd op de late avond tussen Pauw en RTL Late Night. Ook Nieuwsuur doet mee in de strijd, hoewel het programma deels een ander publiek bedient.

Nieuwsuur-baas Joost Oranje zegt zich niet te veel bezig te houden met kijkcijfers. “Dat wij gisteren grote impact hadden met uitgerekend een onderzoeksjournalistiek verhaal is veel wezenlijker. Dat is een van onze pijlers. De impact die we met ons eigen nieuws hebben, is bijna net zo belangrijk als de kijkcijfers.

Wel wil hij een breder publiek gaan bereiken, net als Pauw en RTL Late Night. “We proberen toegankelijker te zijn. Dat doen we op allerlei manieren. Dat zie je terug in de vorm, door bijvoorbeeld nieuwe leadermuziek en meer grafische ondersteuning.

Het artikel ‘Strijd om late night-tv: nieuwe formats, presentatoren en geen kaasstengels’ kunt u lezen op de NOS-site.

Lees ook:
Voorzichtige start voor RTL Late Night met Twan Huys (vanochtend)
Angela de Jong vindt nieuw RTL Late Night te kil (vanochtend)
Boulevard-expert vindt nieuw RTL Late Night sfeerloos (vanochtend)
NRC, Parool en Telegraaf over nieuwe RTL Late Night (vanmiddag)
Angela de Jong rekende op 750.000 kijkers voor Huys (vanmiddag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen