Angela de Jong rekende op 750.000 kijkers voor Huys

Angela de Jong, tv-kenner van het AD, had verwacht dat de eerste aflevering van RTL Late Night met Twan Huys 750.000 kijkers zou trekken. Dat zei ze vanmorgen in Goedemorgen Nederland op NPO 1. De Twan Huys-show begon met een voorzichtige 522.000 kijkers (15 procent), terwijl Jeroen Pauw er 749.000 (29 procent) had. “Het valt me wel een beetje tegen voor Late Night als ik heel eerlijk ben. Ik had verwacht dat de eerste twee of drie dagen de aanvangsbelangstelling wat groter zou zijn.

De Jong dacht dat er veel meer mensen zouden kijken. “Ik had gisteren gegokt op 750.000 kijkers, dus ik heb verloren. Die heeft Jeroen Pauw gekregen. Ik dacht: als je kijkt wat de markt normaal is voor late night talkshows, dan moet je dat toch wel kunnen trekken. En het is nieuw, dus je wil even weten hoe hij het doet.”

Uiteindelijk keken er dus net iets meer dan een half miljoen mensen. “Dit is nog niet heel erg hoopgevend, denk ik. Maar goed, het is pas de eerste aflevering, dus vanaf nu kan hij gaan bouwen.”

De tv-kenner vertelde in de ochtendshow niet heel positief te zijn. “Het is nog vrij kil en klinisch. Maar goed, het is de eerste keer, dus het moet nog groeien. Ik vond het informatief, ik stak er wat van op als kijker en het zat journalistiek helemaal snor, maar je ging niet met die brede glimlach naar bed die RTL graag wil.

Wat ik altijd heel knap vind aan Eva Jinek is dat ze zelf haar publiek opwarmt van tevoren. Hier zat het publiek er wel heel doods bij, moet ik eerlijk zeggen.

Ook Telegraaf-journalist Rob Goossens vindt de kijkcijfers wat tegenvallen: “Van elke twintig kijkers waren er nauwelijks drie het de moeite waard vonden om op Huys af te stemmen. Pauw, die pas begint als veel Nederlanders al op één oor liggen, was fluitend goed voor bijna het dubbele kijkaandeel.

Lees ook:
Voorzichtige start voor RTL Late Night met Twan Huys (vanochtend)
Angela de Jong vindt nieuw RTL Late Night te kil (vanochtend)
Boulevard-expert vindt nieuw RTL Late Night sfeerloos (vanochtend)
NRC, Parool en Telegraaf over nieuwe RTL Late Night (vanmiddag)

Foto: WNL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen