Angela de Jong vindt nieuw RTL Late Night te kil

Angela de Jong is na één aflevering nog niet helemaal te spreken over het nieuwe RTL Late Night met Twan Huys. Ze vindt het te zakelijk en te kil voor een amusementszender. Dat laat ze vandaag weten in haar column in het AD. De Jong vindt het heel erg wennen om niet langer Humberto Tan maar Twan Huys te zien. “Het was actueel, het was journalistiek, het was informatief (…) maar het was tegelijk tamelijk koel en zakelijk, wat toch minder past bij een talkshow op een commerciële zender.

Het publiek van Huys zat er doods bij in de enorme studio, vindt De Jong. “Hij hoort zonder twijfel tot de beste interviewers van Nederland, maar heeft niet automatisch sfeer, levendigheid en gezelligheid aan zijn kont hangen, ondanks zijn Limburgse afkomst.”

Daardoor werden de losse interviews aan tafel geen geheel, stelt ze. “Ook oogde het programma kaal zonder korte, vaste rubrieken.

Belangrijkste punt van aandacht lijkt me dat de eerste aflevering niets had waarvan ik dacht: goh, daar laat de vaste Pauw- en Jinek-kijker NPO 1 voor in de steek.”

Mediajournalist Menno van Dongen van de Volkskrant is enthousiaster: “Eerste aflevering RTL Late Night valt me niet tegen. Huys is zoals verwacht journalistieker en kritischer dan Tan, prima gasten. Goed voorbereid ook. Ik vraag me wel af of de RTL4-kijker hierop zit te wachten. Tot dusver was RTL Late Night een gezellig café, wordt het een soort Nieuwsuur-light?

Eén ding is zeker: de kijkcijfers vallen vooralsnog een beetje tegen. Mark Koster van Quote: “Het wordt nu al naar voor Twan Huys. De kijkcijfers zijn de dictatuur van succes. Achttiende worden in de seizoensopening is nét geen degradatie. Oplossing: meer humor, minder kruisverhoren en vooral geen Brinta voeren om half elf ’s avonds, dan kan het nog.

En NPO-woordvoerder Thijs van Soest: “Twan Huys start met kleine half miljoen kijkers. Had-ie vast meer van verwacht.

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen op de AD-site.

Foto: WNL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen