EO ‘superblij’: minder geld weg bij levensbeschouwing

EO-directeur Arjan Lock heeft een ‘pittig gesprek’ gevoerd met het bestuur van de NPO en het resultaat maakt hem ‘superblij’. De zware bezuinigingen op levensbeschouwelijke programma’s worden deels teruggedraaid. Dat vertelt hij aan het Nederlands Dagblad. De NPO schroefde het budget terug van 9 naar 4 miljoen euro per jaar en de EO voelde zich disproportioneel getroffen, omdat de omroep veel levensbeschouwing doet. Lock: “Ze zijn ontvankelijk gebleken voor onze argumenten.”

Het opnieuw programmeren van De Kist, Adieu God?, De verandering en Ik mis je kost de NPO zeven ton. Voor een eerder besluit om EO Metterdaad opnieuw te financieren, legt de NPO ook een bedrag van zeven ton op tafel, schrijft de krant.

De EO komt zelf ook over de brug, want de omroep moet uit eigen middelen drie ton vrijmaken om de EO Jongerendag, de Nederland Zingt Dag en de Nationale Bijbelquiz te kunnen voortzetten.

Hiermee is de aangekondigde bezwaarprocedure die de EO begonnen was van tafel. Toch blijft hij waakzaam. “Je voelde de afgelopen maanden ineens hoe kwetsbaar een genre is dat voor ons heel belangrijk is. De urgentie van dat verhaal blijft wel overeind staan.”

Het kostte heel veel energie om de beleidsmakers van het nut van programma’s over religie te overtuigen. Ik weet niet of dat nog een tweede keer lukt.”

Het artikel ‘EO bereikt akkoord met NPO over religieuze programma’s’ kunt u lezen op de website van Nederlands Dagblad.

Foto: EO, Willem-Jan de Bruin

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen