Linda probeerde item EenVandaag tegen te houden

Linda de Mol heeft geprobeerd om het EenVandaag-item waarin Ed Nijpels beweert dat hij een relatie met haar heeft gehad tegen te houden. Dat heeft verslaggever Erik van Prooijen gezegd op NPO Radio 1. Van Prooijen nam het interview met Nijpels vorige maand op en nam daarna contact op met De Mols manager om de uitspraken te controleren. “Ik ben gaan bellen met de woordvoerster van Linda de Mol, met de verwachting dat zij zou zeggen: ‘Ja, dat is toen inderdaad een keer gebeurd.’

Niets is minder waar: volgens De Mol liegt Nijpels namelijk. “Vooral toen ze zei: ‘Nee, dit is helemaal niet gebeurd en we hopen dat je het niet uitzendt’, toen dacht ik: dat maakt het extra vreemd. Waarom zou iemand iets vertellen, zoiets, wat absoluut niet waar is.

Heeft EenVandaag overwogen om de uitspraken te schrappen? “Ja, daar hebben we wel over nagedacht, juist ook om de reden dat we EenVandaag zijn en niet in de markt van Boulevard, Shownieuws en Privé zitten. Aan de andere kant: het zegt denk ik ook heel veel over de persoon Ed Nijpels. Dat is wat je wil bereiken in die Eend. Je wil iets meer te weten komen over hem.

BN’ers moeten tegen een stootje kunnen, vindt Van Prooijen. “Het zijn allebei bekende Nederlanders, heel erg bekende Nederlanders. Dat brengt een andere omgeving met zich mee, dan ben je toch iets meer publiek bezit dan wanneer je een anoniem burger bent.

Maar De Mol zit hier toch niet op te wachten? “Ja, nou ja, goed. Ik vind dat het iets zegt over wie Ed Nijpels is. Als het niet waar is, dan zegt het iets over Ed Nijpels. Als het wel waar is, zegt het ook wat over Ed Nijpels.

Beweegreden

Waarom denkt Van Prooijen dat Nijpels de bewering deed? “Ik ben boven de twee meter en Ed Nijpels is net iets onder de twee meter en die Eend is niet groot. Je zit heel erg op elkaar. We reden van Heerhugowaard terug naar Hilversum, dus je zit ook lang op elkaar. Het was die dag heel erg warm. Ik denk dat dat de verklaring is voor wat je wel vaker ziet in die Eend: dat mensen dingen gaan zeggen die ze misschien van tevoren niet helemaal van plan waren.

Het was voor mij ook totaal onverwachts moet ik zeggen. Er werd niet op aangestuurd. Althans, niet door mij. Ik denk dat je ook kunt horen in het fragment dat het even stil blijft van mijn kant en dat ik dan zeg: ‘Wat zeg je me nou?’ Ik zat ook echt even te denken: waar komt dit vandaan?

Er is een mediastorm gaande over deze kwestie. Heeft Van Prooijen nog contact gehad met Nijpels? “Nee, ik heb geen contact meer met hem gehad.

Lees ook:
Linda de Mol verbijsterd: ‘Ik had niks met Ed Nijpels!’ (eergisteren)
Evert Santegoeds denkt dat Ed Nijpels liegt over Linda (gisteren)
Ed Nijpels zwijgt bij Giel en Margriet over Linda de Mol (gisteren)
Boulevard negeert Avrotros-verbod op Nijpels-beelden (vandaag)

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen