SBS-Selma baalt niet van werken in de zomer

Selma van Dijk baalt er niet van dat zij deze zomer niet op vakantie kan vanwege haar werk voor het SBS 6-programma Hart van Nederland. Dat zegt ze in weekblad Televizier. Van Dijk moet de hele zomer present zijn. “In de zomer kan ik niet op vakantie. Wij gaan in de herfst pas weg, want ik werk de komende maanden gewoon door. Dat vind ik geen enkel probleem. Het is elke keer een feestje om naar de studio te gaan. Ik vind het na al die jaren nog steeds oprecht leuk.

Wat maakt Hart zo leuk om te maken? “Dat zit ’m vooral in de collega’s – redactieleden, mensen op studiovloer en de andere meiden die achter de presentatiedesk mogen staan. Het is een leuke, hechte club. Je staat bovendien nooit elke dag hetzelfde nieuws te brengen.

Het was nooit haar bedoeling om bij de tv te gaan werken. Ze zat vroeger op het conservatorium. Speelt ze nog steeds viool en piano? “Veel te weinig. Ik speel de laatste tijd wel weer wat vaker piano en ik maak ook eigen liedjes. Ik vind muziek maken het leukste wat er is. Maar ik wist al vrij snel dat ik met mijn vioolspel de wereld niet zou gaan veroveren.”

Mijn kracht zat hem vooral in de mooie melodieën, maar ik was geen technisch wonder. Gelijk na mijn afstuderen rolde ik het televisiewerk in en dat voelde als thuiskomen. Ik dacht: dit is wat ik wil.

Foto: SBS, Nick van Ormondt

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen