Linda de Mol verbijsterd: ‘Ik had niks met Ed Nijpels!’

Linda de Mol vindt het bizar dat Ed Nijpels in de NPO 1-rubriek EenVandaag beweert dat zij zijn eerste liefde uit de mediawereld was. Het is volstrekte onzin. Dat laat ze weten in een verklaring aan media als De Telegraaf en RTL Boulevard. De Mol begrijpt niet waarom Nijpels dit soort dingen zegt. “Een relatie? Ik ben echt serieus verbijsterd door deze opmerking. Ik ben één keer op zijn uitnodiging ingegaan, ik was een jaar of 19, woonde nog thuis en ben met hem uit eten geweest.”

Zijn chauffeur kwam haar destijds, in 1983, ophalen, zegt De Mol. “We hadden elkaar ontmoet bij een prijsuitreiking van Conamus waar mijn vader directeur van was. Ik had verteld dat ik auteursrecht wilde gaan studeren en hij zei dat hij me daarbij misschien kon helpen met interessante info vanuit zijn beroep.”

We hebben op zich een leuke avond gehad, maar ik was 19! Daar is het ook volledig bij gebleven. Een relatie is echt wel iets heel anders dan een etentje in mijn optiek. Heel, heel erg raar dit.”

Nijpels vertelde zijn verhaal trots in de rubriek EendVandaag: “Mijn eerste relatie in de mediawereld was Linda de Mol. Een goed bewaard geheim. Ik was fractievoorzitter, John de Mol sr. belde mij op en hij zei: ‘Zou jij de Gouden Harp willen uitreiken?’ Een paar dagen later belde John me op en zei: ‘God, zou je er bezwaar tegen hebben als mijn dochter Linda jou de prijs komt overhandigen.’ Zo leerde ik Linda kennen.

De Telegraaf vindt het opmerkelijk: “Voor de politicus zou een relatie destijds betekend hebben dat hij een scheve schaats zou hebben gereden; in 1983 gaf hij zijn jawoord aan zijn eerste vrouw Ingrid Pieters. Zij waren destijds al vijf jaar samen.”

Nijpels wil er in de krant ineens niets meer over zeggen: “Ik weet niet of het wel zo interessant is. Er valt niet zo veel over te vertellen. Ik kon het heel goed vinden met haar vader. Maar verder wil ik er niet meer op ingaan.

De uitspraken van Nijpels:

Foto: AVROTROS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen