Boulevard negeert Avrotros-verbod op Nijpels-beelden

AVROTROS wil niet meer dat media de beelden uitzenden waarop Ed Nijpels opschept over een ‘relatie’ met Linda de Mol. Shownieuws hield zich dinsdag aan dat verbod, Boulevard niet. Dat was te zien in de uitzendingen op RTL 4 en SBS 6. Het lijkt erop dat Nijpels flink heeft lopen liegen in EenVandaag en de AVROTROS, waar hij de voorzitter van de Raad van Toezicht is, neemt hem nu in bescherming. De omroep wil de beelden waarop Nijpels zijn uitspraken doet niet meer verkopen.

Shownieuws-deskundige Guido den Aantrekker vindt het flauw. “De Avrotros heeft besloten om de beelden echt achter slot en grendel te laten liggen. Het is een beetje verdacht, want Ed Nijpels is ook nog een keer voorzitter van de Raad van Toezicht van Avrotros, maar dat had er volgens de woordvoerder natuurlijk helemaal niets mee te maken.

Renate Gerschtanowitz: “Ze willen het niet omdat het uit z’n verband wordt gerukt! Maar wat kun je ermee uit z’n verband rukken? Dat iemand zegt dat ‘ie een relatie heeft gehad met iemand.

Boulevard hield zich níet aan het verbod en zond de beelden gewoon uit. Luuk Ikink: “Je gaat dan naar Beeld en Geluid, daar vraag je de beelden aan, maar dan zeggen ze: ‘Voor die reden verkopen we het niet.’ Maar wij vonden het in dit geval gewoon nieuws.

Gehakt

Boulevard maakte gehakt van Nijpels. Marc van der Linden: “Ed Nijpels heeft op z’n Trumpiaans lopen opscheppen over een boeiend seksleven, wat hij waarschijnlijk niet eens gehad heeft. Linda ontkent in alle toonaarden en ik denk dat we Linda goed genoeg kennen om te weten dat zij weinig taboes heeft.”

Op het moment dat ze een scheve schaats heeft gereden – overigens was ze toen 19 – dan zou ze het toegeven. Ze heeft echter met alle kracht ontkend. Ed Nijpels wil niet meer reageren en heeft zichzelf in een heel lastige positie gebracht.”

Als je dit verhaal in je vriendenkring hebt gedeeld en tegen heel veel mensen hebt gepocht van: ‘Ik heb die Linda ooit eens gehad’, dan val je bij je vrienden door de mand als je nu toegeeft dat het nooit is gebeurd. Anders moet hij het volhouden, maar dan hou je ook een kwestie.

Peter R. de Vries: “Ik heb wat mensen uit de VVD gesproken en die zijn ervan overtuigd dat het waar is. Die zeggen dat die twee elkaar regelmatig in de datsja van Poetin hebben ontmoet.

Reactie Avrotros

De Avrotros bevestigt dat ze de beelden niet meer wil verkopen, al gebeurt dat volgens de omroep ‘niet vaak’. “In dit geval merkten we dat diverse media het fragment volledig uit z’n verband rukten. Het was een klein stukje in een uitgebreid gesprek over zijn leven en zijn jonge jaren.

En wat vindt minister-president Mark Rutte hier eigenlijk van? “Daar heb ik geen enkel commentaar op, want ik weet niet precies wat daar nou gebeurd is. Ik hoor er allerlei berichten over, maar ik laat dat geheel aan de deskundigen.

Lees ook:
Linda de Mol verbijsterd: ‘Ik had niks met Ed Nijpels!’ (eergisteren)
Evert Santegoeds denkt dat Ed Nijpels liegt over Linda (gisteren)
Ed Nijpels zwijgt bij Giel en Margriet over Linda de Mol (gisteren)

Foto: AVROTROS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen