Ed Nijpels zwijgt bij Giel en Margriet over Linda de Mol

Ed Nijpels wilde vanochtend zowel in de radioshow van Giel Beelen als in die van Margriet Vroomans niet reageren op de uitspraken die hij in EenVandaag heeft gedaan over Linda de Mol. Dat was te horen op Radio Veronica en NPO Radio 4. Nijpels stelt dat hij een relatie heeft gehad met De Mol, maar de tv-koningin ontkent ten stelligste. Nu wil de VVD-coryfee ineens niet meer reageren op zijn uitspraken. Beelen en Vroomans probeerden een reacties los te krijgen, maar dat lukte niet.

Beelen belde hem vanochtend vroeg op. “Ja, meneer Nijpels, u kunt natuurlijk niet eerst iets zeggen en dan een beetje de keutel intrekken.

Nijpels: “Met wie spreek ik?

Beelen: “U spreekt met Giel, ik ben van Veronica.”

Nijpels: “O, sorry, nee, ik zit te wachten op iemand van een klassiek radioprogramma. Ik moet even nu neerleggen, want ik moet het nieuws doornemen met een KRO-programma.”

Beelen: “Dat is pas over vijf minuten. We hebben nog heel eventjes. Ik heb wel een brandende vraag die menig luisteraar bezighoudt. Als u dat roept, dan kunt u niet later zeggen dat u er niets meer over zegt? Wat is er in uw hoofd gebeurd met Linda de Mol? Meneer Nijpels? Dit is natuurlijk een beetje ongepast om niets van u te laten horen. U heeft dit bommetje gedropt en dat kan natuurlijk en misschien bent u er trots op of niet, of wilt u excuses maken aan Linda? Hoe staat u erin?

Meneer Nijpels, zo kennen we u toch niet? Het is ongeveer het dodelijkste op de radio wat je kunt doen: het stil laten worden. Maar ik ben geneigd het nu toch te doen. De zendtijd is van u. Wat wilt u hier nog over zeggen?

Vervolgens hing Nijpels op. Beelen probeerde nog een keer terug te bellen, maar toen kreeg hij zijn voicemail.

Vroomans

Vervolgens was Margriet Vroomans van het klassieke radioprogramma op NPO Radio 4 aan de beurt. Daarin heeft Nijpels een rubriek. Vroomans: “Meneer Nijpels, moeten we het nog over Linda de Mol hebben?

Nijpels: “Nou, dat lijkt me geen interessant onderwerp, nee.”

Vroomans: “Nee? U gaf het zelf aan, hè, gisteren bij EenVandaag? U begon er zelf over.”

Nijpels: “Ja, het was een gezellig interview in de eend, maar het is eigenlijk niet echt interessant.”

Vroomans: “Dus geen beschuitje eten met Linda de Mol meer?

Nijpels: “Ik vind het een van de beste presentatrices die Nederland ooit heeft voortgebracht, samen met Mies Bouwman, dus ik gun haar een beschuitje, maar het is niet echt interessant.”

Het fragment van Radio Veronica kunt u hier luisteren, dat van NPO Radio 4 hier.

Lees ook:
Linda de Mol verbijsterd: ‘Ik had niks met Ed Nijpels!’ (gisteren)
Evert Santegoeds denkt dat Ed Nijpels liegt over Linda (vandaag)

Foto: AVROTROS

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen