Jacob Derwig: ‘Ik hoor bij de top van de acteerwereld’

Jacob Derwig is trots dat hij bij de top van de Nederlandse acteerwereld hoort. Hij staat vaak op het lijstje van gewilde acteurs. Dat zegt de acteur, bekend van onder meer In Therapie, in De Telegraaf. Succes maakt soms onzeker, maar dan realiseert Derwig zich weer dat hij aan de top staat. “Ik heb jaren met mijn eigen gezelschap mogen spelen. Ik heb een serieus aantal prijzen gewonnen. Ik heb absoluut niets te klagen. Ik hoor hier wel bij de top, zeg maar. En series als Klem zijn de hoofdprijs.

Hoeft Derwig überhaupt nog audities te doen? “Ik moet nog wel audities doen, zoals bijna iedereen, maar ik sta wel vaak op het lijstje als ze iemand zoeken voor een mooie, grote rol. Daar moet ik eeuwig dankbaar voor zijn en dat ben ik ook.

Toch vreest Derwig soms dat het ineens ophoudt. “Succes is een raar, dwingend iets. Je kunt het behalen, maar je wilt ook succesvol blijven. Je wilt niet diegene worden waarvan ze zeggen: ’die van toen, van een paar jaar geleden.’”

Zijn droom is een buitenlandse doorbraak, maar zijn vrouw Kim van Kooten wil ook van alles en ze hebben nog kinderen ook. “Mijn vrouw wil ook graag grote projecten doen. Zo komt er een nieuw seizoen Hollands Hoop aan.”

We zouden er ook voor kunnen kiezen allebei heel hard aan het werk te gaan en de kinderen er een beetje naast doen, maar dat werkt voor ons gewoon niet.”

Het Telegraaf-interview met Jacob Derwig kunt u lezen via Blendle.

Foto: DWDD

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen