RTL niet over één nacht ijs met de nieuwe Galjaard

Het hoofdstuk Erland Galjaard kon RTL op 1 april definitief dichtslaan. De man die niet tegen kritiek kon maakt plaats voor een nieuwe koers bij RTL, waarbij men juist wél open zegt te staan voor kritiek. Galjaard stond als programmadirecteur aan het roer van de tv-zenders van RTL, maar ook zijn tijdelijke vervanger Marco Louwerens is nu weg bij RTL. Wie wordt de volgende programmadirecteur? Algemeen directeur Sven Sauvé is op dit moment nog met meerdere kandidaten in gesprek.

Sauvé neemt de tijd voor het vinden van een geschikte opvolger, zegt hij in gesprek met Adformatie. “De programmadirecteur is één van de belangrijkste posities en ik wil niet over een nacht ijs gaan in de zoektocht naar een opvolger. Ik spreek verschillende kandidaten. Duidelijk is dat de nieuwe programmabaas een bredere visie moet hebben dan alleen ‘tv’. Hij moet ook, volgens de nieuwe strategie, weten wat er onder consumenten leeft.

Nu is hij zelf even programmadirecteur. “Daar ligt mijn verleden, dus ik vind dat erg leuk om te doen.

RTL 4 blijft voorlopig de Galjaard-koers varen. Sauvé in het AD: “Bij RTL 4 blijven we de koers vasthouden die we al jaren voeren. Daar zie je hooguit nuanceverschillen. Groot amusement blijft een pijler, maar je zult wat meer leerzaam entertainment zien.

RTL 5 gaat wél op de schop, want die wil RTL ‘qua doelgroep wat breder neerzetten’. Nu is 5 nog een jongerenzender, maar jongeren kijken steeds minder televisie.

En wanneer de nieuwe Galjaard precies komt? “Dat zal op korte termijn bekend worden, ik ben nog met verschillende kandidaten in gesprek.

Het Adformatie-interview met Sven Sauvé kunt u hier lezen.

Lees ook:
RTL reorganiseert en sluit gedwongen ontslagen niet uit (donderdag)
RTL XL en Videoland gaan op in één videoplatform (donderdag)
RTL gaat wat doen met kritiek op RTL Boulevard (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen