RTL niet over één nacht ijs met de nieuwe Galjaard

Geplaatst op Fri 20 Apr 2018 om 13:15

Het hoofdstuk Erland Galjaard kon RTL op 1 april definitief dichtslaan. De man die niet tegen kritiek kon maakt plaats voor een nieuwe koers bij RTL, waarbij men juist wél open zegt te staan voor kritiek. Galjaard stond als programmadirecteur aan het roer van de tv-zenders van RTL, maar ook zijn tijdelijke vervanger Marco Louwerens is nu weg bij RTL. Wie wordt de volgende programmadirecteur? Algemeen directeur Sven Sauvé is op dit moment nog met meerdere kandidaten in gesprek.

Sauvé neemt de tijd voor het vinden van een geschikte opvolger, zegt hij in gesprek met Adformatie. “De programmadirecteur is één van de belangrijkste posities en ik wil niet over een nacht ijs gaan in de zoektocht naar een opvolger. Ik spreek verschillende kandidaten. Duidelijk is dat de nieuwe programmabaas een bredere visie moet hebben dan alleen ‘tv’. Hij moet ook, volgens de nieuwe strategie, weten wat er onder consumenten leeft.

Nu is hij zelf even programmadirecteur. “Daar ligt mijn verleden, dus ik vind dat erg leuk om te doen.

RTL 4 blijft voorlopig de Galjaard-koers varen. Sauvé in het AD: “Bij RTL 4 blijven we de koers vasthouden die we al jaren voeren. Daar zie je hooguit nuanceverschillen. Groot amusement blijft een pijler, maar je zult wat meer leerzaam entertainment zien.

RTL 5 gaat wél op de schop, want die wil RTL ‘qua doelgroep wat breder neerzetten’. Nu is 5 nog een jongerenzender, maar jongeren kijken steeds minder televisie.

En wanneer de nieuwe Galjaard precies komt? “Dat zal op korte termijn bekend worden, ik ben nog met verschillende kandidaten in gesprek.

Het Adformatie-interview met Sven Sauvé kunt u hier lezen.

Lees ook:
RTL reorganiseert en sluit gedwongen ontslagen niet uit (donderdag)
RTL XL en Videoland gaan op in één videoplatform (donderdag)
RTL gaat wat doen met kritiek op RTL Boulevard (vandaag)

Foto: RTL
20 Reacties op “RTL niet over één nacht ijs met de nieuwe Galjaard”


 1. Joop55

  RTL 5 weer zoals vroeger late worden , en 7&8 opheffen, misschien zijn er lichtjes gaan branden bij RTL.

 2. Ron

  Waarom ‘de Galjaard-koers varen’. Nu gelijk doorpakken, stilstand is achteruitgang want het staat al jaren stil. Wachten is geen optie.

 3. Zonder Naam

  Als je Rtl 5 qua doelgroep wil verbreden, kan je net zo goed de betere programma’s naar Rtl 4 overhevelen, en Rtl 5 opheffen.

 4. Pak 'm

  :) Lachen met jou.

 5. frans

  40 bn..ers sorry nep bn..ers de laan uitsturen en frisse nieuwe aanwinsten zoeken in de provincie.
  Nooit meer Gordon,Chantalleku,Anna,Nicolette,Peter en Wendy en het komt vanzelf weer goed

 6. Geert

  oh wat heerlijk die engerd weg, nu ook nog die doorgesnoven vrouw van hem, ruimt lekker op!

 7. Kansarm

  nou, zeg dat, gewone leuke hardwerkende mensen hebben ze nodig en een beetje die nichtenkit bij boulevard weg!

 8. Ex van

  Tina Nijkamp

 9. Niet waar

  Ja joh, neem de tijd. Je tent wordt leeggeroofd door Talpa, je personeel de straat op, maar neem vooral de tijd.

 10. M. Zwartjes

  Zo verschrikkelijk ongeloofwaardig deze organisatie.

 11. Ex van

  Ze zit er volgende week al

 12. BBcee

  misschien is dat minder tv kijken alleen maar het gevolg dat er bagger wordt gebracht op de buis.
  dan ga je vanzelf minder kijken.

 13. R

  RTL kan niet doorgaan met 7 zenders. RTL8 bijvoorbeeld is toch wel een zender die weg kan. En voeg RTLZ dan met RTL 5 (overdag nieuws). RTL7 is wel succesvol.

  Telekids kan ook wel blijven (kinderzenders doen het in het algemeen nog erg goed en in combinatie me Telekids Mini een prima opzet).

  RTL Lounge lijkt mij ook wel weg te kunnen.

 14. albert

  waarom zouden ze zenders weg doen? je moet je adverteers een breed pakket kunnen aanbieden

 15. J

  Denk dat programma’s als De Deurwaarders en Voor De Rechter goede programma’s zijn voor de zender. Ook Levenslang met Dwang en Online misbruik vond ik er goed passen. Beetje human en crime-achtige programma’s. Allen voor een breder publiek dan alleen jongeren.
  Ik zou dan stoppen met reallife soaps, programma’s alles Models in Capetown maar ook andere modellen programma’s en dus ook HNTM. Geen programma’s met reality sterretjes of zogenaamde bn’ers. Wel zou ik Expeditie Robinson behouden voor 5 en ook nog een keer proberen met Expeditie Poolcirkel.

 16. scott_0

  Zelf heb ik geen kudzender nodig om wat leuks op mijn scherm te toveren.

 17. Jesse

  RTL is over datum. Ook elke dag dezelfde smoelen.

 18. Zandloper

  Ja gewoon lekker rustig aan doen Sven…Komt helemaal goed zo. John in de 6e versnelling en jij ondertussen lekker rustig aan na jaren gelul over strategie en een hoop politiek geneuzel communiceren hoe je de tent wil organiseren…. Maar wat koopt de kijker daarvoor dan? Die wil vooral weten wat je op het menu zet! En snel ook! Tegen de tijd dat je tot actie komt is je termijn over en begint het hele gezeik weer van voor af aan. Dus nu 300 man er uit,’pijn pakken en de creativiteit binnen het bedrijf weer ruimte geven.’Want ideeen leveren business op., bezuinigingen en lang dralen niet!

 19. Kansarm

  idd zandloper, je hebt gelijk, zet echte creatieve mensen erin en niet van die engbekken.

 20. Bob

  “Daar ligt mijn verleden, dus ik vind dat erg leuk om te doen.” Lachen dit. Deze knul is net zo en fantast als Dotan. Waar ben jij dan programma directeur geweest? Was dat voor of nadat je door People magazine was uitgeroepen tot Sexiest Man Alive? Prutser

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.