RTL XL en Videoland gaan op in één videoplatform

RTL Nederland stopt met het hanteren van twee videoplatformen. De mediareus kiest ervoor om RTL XL en Videoland samen te voegen. Dat heeft een woordvoerster laten weten. Het hanteren van twee videoplatformen is voor de kijker erg verwarrend: de kijker weet nauwelijks wat hij waar kan vinden. Als onderdeel van de nieuwe groeistrategie die RTL vandaag onthulde komt daar een einde aan. Er komt één platform. “Dit biedt de basis voor verdere online activiteiten“, aldus een zegsvrouw.

Sven Sauvé, directeur van RTL, over deze stap: “Onze video on demand activiteiten hebben ons veel geleerd over Fan Centric werken. Het gaat om continue toetsen als je iets ontwikkelt, leren van je fouten en soms betekent het kill your darlings als dat in het belang is van de consument.”

Hij vervolgt: “Door met onze abonnees te praten, weten we dat het een grote wens is om één plek te hebben waar je alles kunt zien en waar veel aandacht is voor Nederlandse content. Dit jaar nog maken we de stap om al onze online activiteiten samen te voegen.

In dat nieuwe platform heeft Sauvé, gezien het succes van Videoland, veel vertrouwen. “Videoland groeit harder dan ooit. Dat moet ook, want we willen niet alleen de marktleider zijn op TV, we willen ook de lokale nummer 1 in video on demand zijn.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen