RTL XL en Videoland gaan op in één videoplatform

Geplaatst op Thu 19 Apr 2018 om 12:46

RTL Nederland stopt met het hanteren van twee videoplatformen. De mediareus kiest ervoor om RTL XL en Videoland samen te voegen. Dat heeft een woordvoerster laten weten. Het hanteren van twee videoplatformen is voor de kijker erg verwarrend: de kijker weet nauwelijks wat hij waar kan vinden. Als onderdeel van de nieuwe groeistrategie die RTL vandaag onthulde komt daar een einde aan. Er komt één platform. “Dit biedt de basis voor verdere online activiteiten“, aldus een zegsvrouw.

Sven Sauvé, directeur van RTL, over deze stap: “Onze video on demand activiteiten hebben ons veel geleerd over Fan Centric werken. Het gaat om continue toetsen als je iets ontwikkelt, leren van je fouten en soms betekent het kill your darlings als dat in het belang is van de consument.”

Hij vervolgt: “Door met onze abonnees te praten, weten we dat het een grote wens is om één plek te hebben waar je alles kunt zien en waar veel aandacht is voor Nederlandse content. Dit jaar nog maken we de stap om al onze online activiteiten samen te voegen.

In dat nieuwe platform heeft Sauvé, gezien het succes van Videoland, veel vertrouwen. “Videoland groeit harder dan ooit. Dat moet ook, want we willen niet alleen de marktleider zijn op TV, we willen ook de lokale nummer 1 in video on demand zijn.

Foto: RTL
29 Reacties op “RTL XL en Videoland gaan op in één videoplatform”


 1. José V.

  Eindelijk!

 2. jroen

  Eindelijk.. Maar, marktleider worden. dan moeten er nog echt heel veel stappen gezet worden voordat ze rechten kunnen binnen halen want veel zenders weigeren aan RTL/Videoland hun ODM rechten te verlenen.

 3. Ron

  Slim en dat verklaard waarom alle short form naar Videoland aan het verhuizen is. Ben benieuwd of er nog wat aan de naam gaat veranderen.

 4. Jasper

  Beter, maar wat een slechte naam.

 5. Suomynona

  Hèhè, daar in Hilversum zijn ze ook eindelijk wakker dat verschillende platformen met dezelfde content niet werkt. Hoop wel op een beetje sterke merknaam en niet dat oubollige Videoland.

 6. anonymous

  Voor mij een reden Videoland nu op te zeggen.
  Ik heb er geen behoefte aan RTL programna’s terug of vooruit
  te kijken, ik wil goeie series en films zien.

 7. Mootje betonschaar

  Tfoe

 8. Peter

  Videoland groeit helemaal niet. Het heeft amper abbonees

 9. Jaap

  Videoland? Dat was toch lang geleden die hut waar je VHS-banden kon huren en bij thuiskomst bleek dat de tape vol dropouts zat en je eerst de mayo en ketchup van de vorige huurder eraf moest krabben. En ook dat die de VHS niet had teruggespoeld.

 10. Jantje

  En hoe gaat dit geintegreerd worden met NLZIET?

 11. Alex

  NLZiet moet stoppen, geldverspilling.

 12. BBcee

  Videoland was ooit van de HEMA…

  HEMA staat ook te koop.

 13. Vrede

  Ik heb Videoland maar ben zo doof als wat en de meeste Nederlandse programma’s hebben geen ondertiteling. Schande.

 14. Kanaal 13

  @Jantje: goede vraag! Want @Alex, NLZiet is inderdaad geldverspilling zolang de NPO en de commerciëlen allemaal hun eigen vod-platformen in de media blijven promoten terwijl ze “achter de schermen” wel degelijk ook NLZiet van hun eigen content voorzien maar dit niet aan de kijker prijst.

  @anonymous (12:55): je bepaalt toch zélf waar je naar kijkt bij Videoland ? Dus je kunt RTL’s eigen tv-meuk, samengevoegd uit RTL XL, gewoon blijven negeren! Het is alleen niet te hopen dat RTL de abonnementsprijs verhoogt als ze RTL XL in Videoland hebben geïntegreerd. Is RTL dat wél van plan, dan adviseer ik RTL twee abonnementsvormen: de huidige prijs voor alleen toegang tot Videoland-content en een iets hogere prijs voor Videoland- én RTLXL-content samen.

 15. robb

  NLZiet is geen geldverspilling mensen betalen ervoor 8 euro voor twee abonnementen ik ben er blij mee.

 16. robb

  RTL krijgt het moeilijk met videoland het aanbod is marginaal wat series en films betreft ,en met alleen voor rtl erbij zou ik het niet willen hebben ,dan liever nlziet en netflix.

 17. Dr. E Brongersma

  Videoland klinkt zooo 1995… Moet nog steeds een stapel VHS banden met dierenseks terugbrengen. Daar hadden er veel van zeg.

 18. Jeroen

  Videoland krijgt een rebranding van ‘Videoland by RTL’ naar ‘RTL Videoland’ vanaf zomer dit jaar. Verder worden nieuwe categorieën aangemaakt en zullen veel series volledig vooruit te zien zijn. Bron: RTL Daily (19/4/18)

 19. Ron

  Waarom dan niet gewoon RTL XL. Videoland klinkt wel wat gedateerd moet ik zeggen.

 20. RTL Videoland

  Al live op twitter https://twitter.com/RTLVideoland

 21. Erik

  Ik denk dat RTL Nederland juist ontzettend zijn handen mag dichtknijpen met videoland. Ze zijn kleiner dan Netflix maar wel groter dan NPO start en hebben het voordeel t.o.v. Talpa Network dat ze een digitaal platform hebben waar mensen een abonnement voor willen afsluiten. Juist de combinatie videoland/rtlxl en de televisiekanalen versterken elkaar. Zetten we dit af tegen Talpa Network (SBS/ Veronica) dat hebben ze op dit gebied een enorme achterstand. SBS/Veronica kent alleen kijk.nl voor de rest hebben ze geen video on demand internet platform waar Talpa zijn programma’s op kan aanbieden. Interessante tijd voor de media.

 22. Pieter

  @Erik Zou jij blij zijn en je handen dicht knijpen als je er op moet toeleggen als je bedrijf zo zou moeten concureren?? Het is gewoon prestige om geen grezichtsverlies te lijden, dat hele videoland moeten ze gewoon opheffen / verkopen , en je richten op je zenders laten ze daar eerst eens mee aan de slag gaan! RTL is echt gedegradeerd tot kleine zender !!! en SBS of als je het Talpa tv wil noemen)
  gaat het gewoon winnen van RTL niet morgen of over een maand , maar de wraak is zoet , die John de Mol voor ogen heeft Let maar op!!

 23. Video

  Videoland klanten kunnen al een tijdje ook alles zien op rtlxl. Je ziet nu al veel in de app voorbij komen. Als straks alle content van xl er in staat van de afgelopen jaren is het qua Nederlands content de nummer 1. Aantal abbonementen groeit echt goed moet je eens kijken hoeveel mensen het hebben voor hun kleine kinderen ook daar komt met de dag steeds meer in. Netflix blijft natuurlijk de nummer 1 maar lokaal wordt het rtl natuurlijk. Npo en kijk hebben het echt nakijken.

 24. Johannes

  Videoland = flop.
  RTL XL = technisch een ramp.
  Samengevoegd wordt een ‘2 x niks-platvorm’.

 25. Johannes

  @ Video

  Aantal abonnementen (zo spel je dat) groeit helemaal niet.

 26. Joop55

  Videoland is verneuqt door Radio Televisie Luxemburg Group, natuurlijk hoef je niet te denken dat je van Netflix (waar ik met plezier op abboneer) kan winnen, maar je zou er nog iets leuks van kunnen maken, maar het gebrek aan creativiteit bij RTL is net zo groot als die van een klein kleutertje die zijn eerste tekening maakt op de eerste schooldag.

 27. Robert

  Moet nog banden terug brengen naar Videoland, zal wel een beste boete zijn dan.

 28. Pieter

  Het hele probleem is dat RTL bang is overal de boot te gaan missen
  daarom stappen ze overal in wat nu een hype is , maar zijn gewoon te laat !!
  en als je 14 dagen gratis je content aanbied, ben je ook niet goed bezig
  ze hebben 2% marktaandeel en meer dan de helft van de nieuwkomers die het uitproberen betaald nooit en zeggen het na een week al weer op
  het is een waardeloos onbemand iets , en waarom zou je betalen als je alles op de harde schijf kan opnemen , daar heb ik videoland niet voor nodig !

 29. Bart

  Kun je dan wel nog gratis terugkijken?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.