Galjaard herinnerd als man die niet tegen kritiek kon

Een beetje pijnlijk is het wel voor Erland Galjaard: op deze laatste dag dat hij in dienst is bij RTL Nederland blikt NU.nl op hem terug als de man die niet tegen kritiek kon. Dat is te lezen in het artikel ‘Erland Galjaard verlaat RTL na 21 jaar: ‘Hij kon niet goed tegen kritiek”. Galjaard heeft een hele hoop betekend voor RTL, maar de afgelopen jaren zorgde hij vooral voor de aftakeling van de zendergroep. Ondertussen maakte hij ook naam als de man die van niemand kritiek op RTL duldde.

Tv-recensent Ron Vergouwen van Omroep MAX geeft in het artikel aan dat hij RTL adviseert om eindelijk iets opener te worden nu pershater Galjaard eruit ligt. “Het nadeel van Erland was dat hij naar binnen gekeerd was. Hij kon slecht tegen kritiek en trad vooral naar buiten wanneer er iets positiefs te melden was.

Bert van der Veer is het daarmee eens: “Erland had altijd moeite met kritiek. Op het moment dat RTL Late Night met de grond gelijk werd gemaakt vanwege de lage kijkcijfers, had hij een mooi optreden kunnen geven in De Wereld Draait Door om duiding te geven, maar dat heeft hij niet gedaan.

Het is een goed moment dat Galjaard vertrekt, denkt Vergouwen. “Lineaire tv, zoals Erland dat bij RTL goed heeft neergezet, is nu door de komst van onder meer Netflix minder van belang. Online moet er een slag geslagen worden. Daar ligt de toekomst.

Een uitgebreid artikel over de exit van Galjaard kunt u lezen op NU.nl.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen