RTL gaat wat doen met kritiek op RTL Boulevard

Geplaatst op Fri 20 Apr 2018 om 10:00

RTL leek de afgelopen jaren, onder leiding van Erland Galjaard, doofstom voor de felle kritiek op met name zijn gezichtsbepalende programma’s. Het was bekend dat Galjaard een pesthekel had aan journalisten met een kritische mening, dus voor hun mening haalde hij zijn neus op. Het lijkt erop dat het nieuwe RTL Nederland, zoals het zich gisteren presenteerde, zich iets meer gaat aantrekken van de mening van de kijker. Meer dan ooit wil RTL de kijker namelijk centraal stellen.

Het AD wil dan ook wel eens van Sven Sauvé, de algemeen directeur van RTL, weten wat hij gaat doen met de felle kritiek op RTL Boulevard (het programma zou één grote egoparade zijn). De krant: “Wat doen jullie met de veel geuite kritiek dat bijvoorbeeld titels als RTL Boulevard te veel doen aan zelfpromotie met steeds dezelfde gezichten?

Sven Sauvé daarop: “Wij moeten vaker blij zijn met kritiek. Daar wil ik wat van leren, het houdt ons een spiegel voor. En daar gaan we ook echt wat mee doen.

Een eerste stap in het serieus luisteren naar kritiek lijkt RTL te hebben gemaakt met het ontslaan van Humberto Tan. Hij wordt dit najaar opgevolgd door Twan Huys. Ik vind dat wij al zeer journalistiek bezig zijn, maar er mag soms wel meer urgentie en dwingendheid vanuit gaan.

RTL ligt inmiddels niet meer alleen onder vuur van critici, maar ook van John de Mol. Hij lijkt op weg om de ene na de andere ster weg te halen bij RTL.

Is Sauvé bang voor De Mol? “Niet. De concurrentie ligt namelijk niet in het Nederlandse landschap. Dat de heren van VI vertrekken is spijtig, maar daar zullen we op termijn niet het meeste last van hebben. De oorlog die we voeren is tegen giganten als Google en YouTube en daar gaan we hard mee aan de slag.

Het AD-interview met Sven Sauvé kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
RTL reorganiseert en sluit gedwongen ontslagen niet uit (donderdag)
RTL XL en Videoland gaan op in één videoplatform (donderdag)

Foto: RTL
22 Reacties op “RTL gaat wat doen met kritiek op RTL Boulevard”


 1. Diederik

  Wie zit er nou te wachten op die onzin van RTL? Hoeveel kijkers trekt deze zender? En dat zijn nig mensen die RTL als decoratie gebruiken en maakt het ze niets uit wat er gezegd wordt.
  Nee heel RTL is trekken aan een dood paard.

 2. Freek Moraalridder

  Helder verhaal. Duidelijk. De Mol kan alleen goed ontwikkelen, en nu maar kopen en kopen. Waarom alles bij RTL weghalen, terwijl er alleen maar kritiek was op RTL, maar wel alles weghalen. Treurig.

 3. Annoniemus

  Als het kalf verdronken is dempt men de put !

 4. anymouse

  @Freek Moraalridder, idd. maar weet je, het is zo typisch en de arrogantie van J. de Mol.

  Gun niemand iets, maar ik kan niet wachten tot de Mol met een overname of koop de deksel op z’n neus krijgt.

 5. Peter

  Google en Youtube is een en dezelfde concurrent meneer Soufflé.

 6. Peter

  Overigens zijn facebook en google geen cobcurrenten te noemen want die videoreut die daar op gezet wordt is het kijken niet waard.

 7. jroen

  Tja.. Vast. Al geloof ik wel dat een nieuwe programmabaas wat dingen gaat veranderen.. Na RTLLN moet Boulevard er ook aan geloven..

 8. jaja

  RTL is een rioolzender, dat weet iedereen.

 9. Julia

  Ja, en dan zelf je eigen nieuws níet brengen! Veranderingen bij RTL in 35 seconden bij RTL Boulevard, waarvan 25 reclame over Videoland. In het RTL Nieuws van zes en half acht geen woord over de reorganisatie van de eigen toko. Terwijl als er ergens in Nederland mogelijk banen verloren gaan, staat het direct als eerste onderwerp bij RTL Nieuws. Kun je echt niet meer serieus nemen dit.

 10. Ron

  Ja leuk, maar echt doorgevraagd is er niet blijkbaar want ik had juist willen weten wat hij dan wil veranderen aan RTL Boulevard. Had dus wel wat concreter gemogen.

 11. Bert

  Op welk kanaal zit RTL eigenlijk?

 12. anonymous

  Boulevard was altijd leuk.
  Nu zitten er te veel “deskundigen” op de bank.
  Olcay, Bridget, Milouschka, Peter R, Marieke en Ronald
  mogen van mij vetrekken.

 13. Pieter

  Inderdaad Anonymus, deskundigen tussen aanhalingstekens. Ze moeten voor het programma begint eerst de deskundigheid inlezen en dan zitten ze nog zo dom te kletsen dat ik hoofdschuddend er naar kijk. Het zijn niet de slimsten die op de bank zitten bij boulevard, maar volgens mij moeten ze die juist hebben omdat ze totaal geen eigen mening hebben.

 14. zo maar

  RTL kijkt naar de cijfers in de doelgroep en ziet dat het sinds de vernieuwing van RTLB een stuk beter gaat met die cijfers. Waar het onder Albert richting doelgroep Max ging, is het nu weer veel meer in 20-54. Wat de azijnpissers van AD en MC er ook van mogen vinden. Die kunnen trouwens later dit jaar hun hart weer ophalen als Albert en Winston om half zeven terug komen bij SBS.

 15. Roobie

  Als RTL het moet hebben van zo’n domme figuren die hier reageren zonder enige vorm van realiteit en met een IQ van nul,nul word het inderdaad niets. Gelukkig zijn er ook nog mensen met wel een IQ, die kijken gewoon RTL, alle andere kijken naar rioolzender SBS net als jullie

 16. Enzo Voort

  Als SBS het afvoerputje van RTL wordt dan is John de mol de gootsteenontstopper. Laat maar lopen de smurrie.

 17. ReneR

  Bij boulevard hebben ze een hele groote fout gemaakt,genaamd : Marieke E.
  Dat mens roept werkelijk overal doorheen, je verstaat niemand meer.
  Mag graag boulevard kijken maar zodra zij in beeld komt…..ZAPPEN!!!!!!

 18. tim

  Rtk boulevard naar sbs6

 19. Mieke

  Flink de bezem erdoor heen die overschreeuwerige desk en bankzitters wat een kleuterklas met zogenaamde BNers

 20. sad

  clickbait

 21. Joke

  Zwarte Piet terug.

 22. Bob

  “Wij moeten vaker blij zijn met kritiek. Daar wil ik wat van leren, het houdt ons een spiegel voor. En daar gaan we ook echt wat mee doen.” Wat een lulkoek. Die Sauve begint steeds meer te klinken als een robot die geleerd heeft wenselijke antwoorden te geven. En wat wil Sauve er dan van leren? Ik heb begrepen dat hij een uitstekende directie secretaris is die nu even CEO is geworden om de reorganistatie plannen van Bert uit te voeren. Draaiboek ligt al klaar en “ik hoop niet dat er gedwongen ontslagen vallen” is ook zo een wenselijke kreet. Lijst met collega’s die gedwongen weg moeten ligt al lang klaar.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.