‘The Voice of Holland verhuist naar SBS 6’

De top van RTL 4 wordt vandaag badend in het zweet wakker: het AD bericht dat SBS 6-baas John de Mol het nu ook gemunt heeft op dé grote televisiehit van de concurrent: The Voice of Holland, geproduceerd door De Mol. Dat is te lezen in het artikel ‘Gaat De Mol nu The Voice opeisen?’. Johnny de Mol is al over, de mannen van VI volgen, een overstap van Linda de Mol dreigt en volgens het AD is ook The Voice aan de beurt. “Nu RTL langzaam verzwakt, slaat de concurrent keihard toe.”

Het AD baseert zich op een goed ingevoerde bron. “Een ingewijde weet het zeker: volgend jaar is kijkcijferkanon The voice of Holland niet meer bij RTL 4 te zien, maar bij SBS 6.”

Ruud de Langen van mediabureau Mindshare zou het wel een héél grote dolksteek richting RTL vinden. “Met RTL zette hij dat programma op de kaart. Het werd vervolgens een internationaal succes. Ik denk dat er daarom wel enige loyaliteit richting RTL zal zijn. Maar ik sluit zeker niet uit dat hij het straks toch naar Talpa TV haalt. RTL heeft er misschien ook het geld niet meer voor.

RTL laat weten het eerste recht te hebben op een nieuw seizoen van The Voice. Dat is volgens oud-RTL-baas Fons van Westerloo logisch: “Ik kan me inderdaad niet voorstellen dat RTL dat niet afgeschermd heeft. Aan de andere kant: als je 100 procent eigenaar bent van een zender, dan is het natuurlijk niet prettig als je jezelf via een andere zender gaat beconcurreren.

Van Westerloo denkt wel dat RTL moet huiveren. “Toen ik het nieuws van Voetbal Inside onder ogen kreeg, dacht ik wel: dit had ik als RTL niet snel laten gebeuren. RTL moet zich ernstig zorgen maken. Het heeft het moeilijk en dan is het voor John de Mol hét moment door te pakken.

Nóg een pittig gerucht in het AD: volgens ‘meerdere bronnen’ gaat vertrekkend RTL-baas Erland Galjaard ook aan de slag voor SBS. “Zeker weten. Na het verlaten van RTL mag hij volgens het concurrentiebeding een jaartje niks doen, maar op de achtergrond zal hij alvast een adviserende rol spelen. En Erland weet álles.

Het AD is op het gebied van media de best geïnformeerde krant van Nederland. Deze week was ze de eerste met het uitlekken van het nieuws over de VI-exit én de overstap van RTL 7-baas Marco Louwerens.

Het AD-artikel ‘Gaat De Mol nu The Voice opeisen?’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Voetbal Inside-trio stapt over van RTL 7 naar Veronica (woensdag)
Wilfred Genee reageert uitgebreid op vertrek bij RTL (donderdag)
RTL 7 kan tent wel sluiten; authenticiteit vloeit uit RTL (donderdag)
Giel Beelen: ‘Wat zal RTL zich kapot schamen’ (donderdag)
‘Linda de Mol binnen nu en een jaar naar Talpa TV’ (donderdag)
RTL 7-baas Marco Louwerens net als VI-trio naar Talpa (donderdag)
RTL Boulevard zwijgt niet langer over ellende bij RTL (vandaag)

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen