Voetbal Inside-trio stapt over van RTL 7 naar Veronica

Geplaatst op wo 28 mrt 2018 om 23:23

Het Voetbal Inside-trio Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp stapt over van RTL Nederland naar Talpa TV (voorheen SBS), de zendergroep van John de Mol. Dat heeft RTL vanavond bevestigd. Voetbal Inside zal in het najaar verhuizen van RTL 7 naar Veronica, waar de talkshow eveneens twee dagen per week te zien zal zijn, al zal dat mogelijk wel onder een andere naam zijn. Het betekent een megaklap voor RTL 7: die zender drijft puur en alleen op het succes van VI.

Volgens RTL Boulevard volgt er op RTL misschien nog wel een speciale WK-editie van VI in de zomer. “Er bestaat een kans dat Wilfred, Johan en René deze zomer nog wel te zien zijn bij RTL. De drie zijn in onderhandeling over een voetbaltalkshow tijdens het WK voetbal in Rusland van 14 juni tot en met 15 juli.”

RTL reageert als volgt op het vertrek van de presentatoren: “Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp hebben jarenlang een grote en succesvolle bijdrage geleverd aan de opbouw van RTL 7. We hebben veel met ze meegemaakt, goeie tijden en af en toe ook roerige tijden. Nu maken ze gezamenlijk de transfer naar Talpa, we wensen ze veel succes.”

René van der Gijp laat weten dat dit vertrek vooral met Wilfred Genee te maken heeft. “Ze hadden niet genoeg voor hem. RTL wilde alleen met VI doorgaan en zagen te weinig mogelijkheden. Daar was hij ontevreden over. Wilfred wil meer, maar die kans zat er bij RTL niet echt in. Tenminste, de afgelopen jaren niet. Als je een kans krijgt bij een andere zender, dan doe je het voor Wilfred.

Hij gunt Genee doorgroeimogelijkheden. “Het is een behoorlijk streverig kereltje, die Wilfred. Als je de beste van Nederland bent, dan wil je toch naar je eigen mogelijkheden kijken.

De Mol heeft vorige maand interesse getoond. “Een maand geleden is De Mol erin gekomen. Hij ziet mogelijkheden op donderdag en zondagavond.

Ziet hij een WK-versie bij RTL nog zitten? “Als Nederland niet meedoet, leeft dat niet. Dan is het moeilijk om dagelijks een programma te vullen. Als ik het tien minuten over Lukaku heb, is iedereen afgehaakt. En ik heb tot 31 juli een contract.

De heren blijven in dezelfde studio zitten. En het salaris? “Ik zal in salaris erop vooruit gaan.

De reden van de overstap zal vooral een financiële reden zijn. Toch botsten de heren ook inhoudelijk op het gebied met RTL; zo vindt Derksen het belachelijk dat RTL zo vooroploopt in de zwartepietendiscussie.

Talpa laat in een reactie merkwaardig genoeg weten dat de mannen een voorstel is gedaan, maar dat er nog geen contracten getekend zijn.

Foto: RTL
44 Reacties op “Voetbal Inside-trio stapt over van RTL 7 naar Veronica”


 1. John Ewbank

  Stelletje rukkers!

 2. Gerard

  Bij RTL hangt nu een groot bord bij de uitgang! “Wil de laatste het licht uitdoen?”

 3. Krezus Jistus

  Jammer dit voor RTL, ze hadden Wilfred natuurlijk moeten nemen ipv Twan Huys voor RTL Late Night, maar ze wilden RTL7 niet kapot maken. Nu is RTL7 kapot en Wilfred weg.
  2 x slechte beslissing dus, ze zouden de verantwoordelijke er uit moeten gooien.
  O wacht, dat is Erland natuurlijk

 4. Bart tv man

  Dit is een enorme tegenslag voor RTL. Het VI-trio is net zo belangrijk voor RTL7 als Linda de Mol dat is voor RTL4. En laat deze dame nou net NIET het type zijn dat gaat afwachten. Zij kiest binnenkort, na haar neef, voor haar broer John.

 5. Berendje

  Wordt niks. Johan is al bijna 70 en heeft daar straks geen zin meer in, plus het feit dat een verhuizing vaak verkeerd uitpakt. Tevens gaat RTL 7 naar kl*te das dan weer leuk (tot zover het al niet goed gaat met RTL).

 6. Marc E. Putto

  Hoe veel zouden de heren meer gaan krijgen dan nu? Een slordige 3 ton erbij de man? Dus 8 ton voor een Derksen..

 7. A.Zijn

  Pijnlijker dan dit kun je het als rtl zijnde niet hebben. John de Mol deelt met deze aankoop een mokerslag uit aan rtl. Die gaan echt geen enkele kijker verliezen hoor. Als de tijdstippen maar netjes worden aangehouden, want die zijn wel ‘heilig’ voor de trouwe kijker / aanhang van VI. Chantal Janzen volgt en daarna Linda de Mol. Dan ben je in feite binnen en zou je eigenlijk even gas moeten terugnemen om de sympathie van de kijker niet te verliezen, maar John de Mol kennende sluit ik niks uit.

 8. critikast

  De mannen bezwijken voor het grote geld. Ik gun het ze van harte. Ze zorgen wekelijks twee keer voor het enige programma op de Nederlandse televisie, dat niet druipt van gedweep,kontenkruiperij, geslijm, gekus en zachte handschoentjes-politiek. Pats, recht voor zijn raap, schijt hebben aan alle kritiek vooral uit de “grachtengordel”, voetbalkantine-praat in je huiskamer. Kortom: ik ben een fan en het zal me een zorg zijn welke zender het gaat uitzenden. Als ze maar geen blad voor de mond krijgen, want dan haak ik af. Vernederen op de goede manier, zeggen waar het op staat, het slopen van die vele heilige huisjes…ga er vooral mee door mannen en vul lekker je zakken! Jullie verdienen het ! René: vergeet je pruik niet mee te nemen naar John !

 9. De eerlijke

  Ik blijf gewoon kijken, ik gun het ze van harte, ze zijn altijd zichzelf en hebben RTL ondanks hun enorme salaris gewoon altijd van kritiek gediend. Ze hebben zich altijd onaghankelijk gedragen ondanks de boel geld van RTL waren ze er niet afhankelijk van in wat ze zeiden. Ik kijk uit naar hun nieuwe show op Veronica!

 10. ZegGenee

  Tisa, dit was te voorzien… Einde RTL 7. RTL 5 is ook niks meer en RTL 8 heeft eigenlijk alleen bestaansrecht door de kinderprogramma’s. Tegelijkertijd scoort RTL 4 ook steeds lager en dat zal nog harder gaan nu Talpa ook nieuws gaat brengen. De tent wordt in no time de afgrond ingejaagd door mensen zonder visie. Binnenkort vertrekt ook het halve programmabedrijf naar Talpa en zitten er alleen nog maar kralentellers bij RTL..

 11. Bart

  @A.zijn Zou mooi zijn als Wilfred ook eindelijk zijn gewone talkshow gaat krijgen. Een soort RUR op de late zaterdagavond.

 12. Bart

  @ZegGenee RTL8 heeft geen bestaansrecht vanwege de kinderprogramma’s? Dat is het enige dat scoort op die zender.

 13. Pipo

  Veronica- Voetbal Vilms en Vrouwen . De mencave van Nederland

 14. Sky

  Dan heeft ‘directeurtje’ Marco Louwerens de heren toch niet binnen RTL weten te houden. En dat terwijl de VI heren een hoop sympathie hadden voor Marco Louwerens. Wellicht dat Marco ook mee verhuist? Ik had overigens wel verwacht dat Johan Derksen er mee zou stoppen. Maar blijkbaar lonkt het geld.

 15. Insider

  De puzzelstukjes vallen op de juiste plek: ik hoor net dat Genee de ochtend van 538 gaat doen! RTL : huur evers in voor VI!

 16. Ron

  Afwachten nog. Nog geen contract getekend lees ik nu dus misschien ietwat overijverig naar buiten gebracht dit nieuws. Maar mocht het inderdaad zo zijn is dat een fikse aderlating voor RTL 7, en het gaat ook niet bepaald lekker met RTL dus dat is behoorlijk zuur voor deze club. En dat WK programma is dus ook nog helemaal niet zeker of dat er komt…

 17. Bart

  @Ron Dat contract tekenen is natuurlijk slechts een formaliteit. Het er toch al een hele tijd aan te komen dat dit echt ging gebeuren. Ik durf zelfs te zeggen dat die gesprekken niet alleen de afgelopen maand zijn gevoerd maar al afgelopen najaar.

  @Sky Hat zou me niet verbazen als Marco Louwerens ook naar Talpa gaat en dus bij de heren blijft. Buiten dat Johan natuurlijk dat geld pakt zegt hij al een hele tijd dat hij bezig is het goed achter te willen laten voor Wilfred. Die moet als VI uiteindelijk stopt nog even door. Hier liggen naast sport ook andere mogelijkheden voor Wilfred. Mogelijkheden die hij bij RTL niet kreeg. Hij en Beau hadden natuurlijk bij RTL die late night moeten krijgen. Jaren geleden al toen het plan van RTL Late nigth ontstond. De late night had nooit naar Humberto mogen gaan natuurlijk. Totaal niet kapel voor een (dagelijks) gevarieerde talkshow.

 18. Alex

  Dit wordt een ‘Barend en Van Dorp-je’.
  Met pijnlijke cijfers de laatste seizoenen in en uiteindelijk de herinnering aan de show laten vervagen in een schim van zichzelf op het andere station.

  Zonde.

 19. Dan

  Gaat Danny Vera ook mee?

 20. Bolle Mario

  Je kunt RTL7 nu wel opdoeken, met James Bond films uit het jaar nul en politieprogramma’s waar ze nog met guldens betalen red je het niet. Ik denk dat de Champions League uitzendingen beter worden zonder die willekeurige acteurs en zogenaamde BNers als gasten. Voor Derksen zal 2 avonden achter elkaar (Champions League is op dinsdag en woensdag) teveel zijn, maar niet voor Gijp en af en toe Boskamp. Linda wordt de volgende overstapper!

 21. jroen

  Vreemd dat Talpa zegt nog geen contract te hebben getekend..

 22. Appelsap

  Als ze Linda en Chantal maar achterlaten bij RTL

 23. Meeswel

  Het is alleen te hopen dat ze niet verplicht allerlei b e c figuren uit de Talpa stal moeten laten aanschuiven aan tafel.

 24. Matje Haring

  Nou Matthias, nu kun je laten zien wat je kunt! Ik wacht in spanning jouw creatieve antwoord op dit RTL7 probleem af. Niet lullen maar poetsen zeggen ze toch bij ons in Rotterdam?

 25. Klavvie

  @Alex: Maakt geen zak uit op welke zender dit programma wordt uitgezonden zolang ze maar de vrijheid blijven houden die ze nu hebben en het programma z’n authenticiteit maar blijft behouden. Voetbal Inside is springlevend en dat zal op Veronica denk ik echt niet anders zijn. Ze blijven ook in dezelfde studio zitten, dus aan de setting zal vast niet veel veranderen. Misschien een andere naam voor het programma, maar het is zeker niet de eerste keer dat het programma van naam verandert. Ik ben blij dat ze nog een tijdje doorgaan, want dit programma is echt top en vooral dit seizoen vind ik echt heel sterk met Derksen die losser is dan ooit. Ik hoop dat ze dat dit vast weten te houden.

 26. Peter Poot

  Goed nieuws dat is 4 knoppen lager op de afstandsbediening – gaat Renate ook mee ?

 27. Karel

  Beetje vroege 1 april grap.
  Vrijdag nog even aandikken, maandag lachen.

 28. Michael

  En zo blijkt wel weer: de meeste gasten die hier op de artikelen reageren, zijn zwakzinnige, domme kneuşjes.

 29. Wolter

  Veronica doet het beter!

 30. Vrede

  Ik blijf kijken al zouden ze op Tv West uitgezonden worden.
  Als het goed is krijgen ze CL voetbal dan en hoop dat het format hetzelfde blijft en bijv niet opeens een heel andere setting en decor enz.

 31. Remi

  … Als Escha ook maar meegaat !!!

 32. Directeurtje

  1 April?

 33. toxilogic

  Prima move van de heren, Talpa heeft ook meer financiele middelen, ik denk niet dat de heren de championsleague gaan doen en de Europaleague is veel insteressanter voor een lokale speler als Talpa (en veel goedkoper), laat NPO 3 maar eeen zacht prijsje bieden voor de Champions rechten. Een late zaterdag avond show voor Wilfred klinkt goed.

 34. Mediaprak

  VI is als Top Gear. Doet t goed op alle zenders. ‘Vaste kijkers’ gaan mee. Talpa is druk bezig met Voetbal TV. Met V(oetbal) I(nformatie) als ‘anker’ komen wellicht meer ‘rechten’ (EL & CL) naar Talpa/Veronica.

 35. Clio

  Nou het geld dat RTL bespaart op deze 3 kunnen ze gebruiken voor voetbalrechten voor RTL7.

  Gewoon nieuwe mensen zoeken voor een talkshow.

  Hoe ging het ook al weer met Barend & van Dorp op TV zender Talpa?

 36. Bart

  @Clio En met wie zou RTL7 dat dan moeten doen?

  Een vergelijking met B&vdD toen naar Talpa is niet te maken omdat de omstandigheden toen heel anders waren dan nu.

 37. Ben Zuur

  Het is al lang in kannen en kruiken: Marco Louweres gaat in kielzog van Erland (die Karin de Geroot gaat vervangen) mee naar Talpa over een paar maanden, waar na de zomer ze allemaal weer herenigd zijn, alleen voor 3 x meer salaris en op een andere zender..

 38. Ferry

  lachwekkende reacties hierboven. Kijk met zijn allen even op de kalender aub…

  Duidelijker en transparanter word een grap echt niet hoor.

 39. @Ferry

  Best een beetje dom van je? Stel het is een 1 april grap, wat is daar dan zo grappig aan?

 40. Jaap

  Ferry is echt heel dom. En zoals met alle heel domme lui hier op MC, hoor je niks meer van ze nadat ze onomstotelijk de debiel van de site bleken. In dit geval zien we Ferry na 1 april niet meer terug.

 41. Jeroen

  Einde rtl 7.

 42. Mark

  Is geen 1 april, anders was het niet bij het nieuws gekomen op op teletekst of in de kranten. Dan was het alleen een bericht op MC of bij RTL Boulevard geweest. En zelfs dan was het nog waar geweest.

 43. Annette

  @Mark
  Zeker wel een grap! En iedereen neemt alles van elkaar over.

 44. Tim20

  En zo kan RTL nu ook VI vernieuwen zoals RTL Boulevard vernieuwd is! Johan Derksen was toch een beetje de Albert Verlinde van RTL 7…. Hahaha

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.