Voetbal Inside-trio stapt over van RTL 7 naar Veronica

Het Voetbal Inside-trio Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp stapt over van RTL Nederland naar Talpa TV (voorheen SBS), de zendergroep van John de Mol. Dat heeft RTL vanavond bevestigd. Voetbal Inside zal in het najaar verhuizen van RTL 7 naar Veronica, waar de talkshow eveneens twee dagen per week te zien zal zijn, al zal dat mogelijk wel onder een andere naam zijn. Het betekent een megaklap voor RTL 7: die zender drijft puur en alleen op het succes van VI.

Volgens RTL Boulevard volgt er op RTL misschien nog wel een speciale WK-editie van VI in de zomer. “Er bestaat een kans dat Wilfred, Johan en René deze zomer nog wel te zien zijn bij RTL. De drie zijn in onderhandeling over een voetbaltalkshow tijdens het WK voetbal in Rusland van 14 juni tot en met 15 juli.”

RTL reageert als volgt op het vertrek van de presentatoren: “Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp hebben jarenlang een grote en succesvolle bijdrage geleverd aan de opbouw van RTL 7. We hebben veel met ze meegemaakt, goeie tijden en af en toe ook roerige tijden. Nu maken ze gezamenlijk de transfer naar Talpa, we wensen ze veel succes.”

René van der Gijp laat weten dat dit vertrek vooral met Wilfred Genee te maken heeft. “Ze hadden niet genoeg voor hem. RTL wilde alleen met VI doorgaan en zagen te weinig mogelijkheden. Daar was hij ontevreden over. Wilfred wil meer, maar die kans zat er bij RTL niet echt in. Tenminste, de afgelopen jaren niet. Als je een kans krijgt bij een andere zender, dan doe je het voor Wilfred.

Hij gunt Genee doorgroeimogelijkheden. “Het is een behoorlijk streverig kereltje, die Wilfred. Als je de beste van Nederland bent, dan wil je toch naar je eigen mogelijkheden kijken.

De Mol heeft vorige maand interesse getoond. “Een maand geleden is De Mol erin gekomen. Hij ziet mogelijkheden op donderdag en zondagavond.

Ziet hij een WK-versie bij RTL nog zitten? “Als Nederland niet meedoet, leeft dat niet. Dan is het moeilijk om dagelijks een programma te vullen. Als ik het tien minuten over Lukaku heb, is iedereen afgehaakt. En ik heb tot 31 juli een contract.

De heren blijven in dezelfde studio zitten. En het salaris? “Ik zal in salaris erop vooruit gaan.

De reden van de overstap zal vooral een financiële reden zijn. Toch botsten de heren ook inhoudelijk op het gebied met RTL; zo vindt Derksen het belachelijk dat RTL zo vooroploopt in de zwartepietendiscussie.

Talpa laat in een reactie merkwaardig genoeg weten dat de mannen een voorstel is gedaan, maar dat er nog geen contracten getekend zijn.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen