Hugo Borst verzet zich tegen DWDD-verbod op humor

Na De Luizenmoeder heeft de Hollandse tv-kijker zijn buik vol van politiek correcte tv-tafels, waarin vooral De Wereld Draait Door grossiert. De aflevering van dinsdag konden zij er écht niet meer bij hebben. We mogen nog amper flirten, indiaantje spelen is verboden en sinds de DWDD van dinsdag blijken ook Belgenmoppen niet meer te mogen. Zelfs weldoener Johnny de Mol protesteerde er tegen in de DWDD van woensdag. En daar kwam tafelheer Hugo Borst donderdag nog eens overheen.

Borst kwam tijdens het voorafgesprekje met een ‘daad van verzet’. “Ik hoorde dinsdag dat het verboden is om Belgenmoppen te vertellen. Minister Ploumen was daar wel héél streng over. Daarom ga ik nu een paar Belgenmopje vertellen, hoor.

Matthijs van Nieuwkerk: “Even voor de goede orde: mevrouw Ploumen stelde de vraag, niet ik of anderen aan tafel: ‘Kunnen we nog wel een Belgenmop vertellen in dit veranderende tijdperk?’ Dat klopt, ja. Zullen we Belgenmoppen doen? Ja? Nou, begin maar.

Borst: “Waarom neemt een Belg altijd een mes mee in de auto?

Van Nieuwkerk: “Geen idee.”

Borst: “Om de bochten af te snijden.

Van Nieuwkerk: “Waarom heeft een Belg Maggi in zijn auto?

Borst: “Weet ik niet.

Van Nieuwkerk: “Voor als hij hem in de soep rijdt.

Borst: “Als een Belg een fotorolletje heeft, waar gaat hij dan naar toe?

Van Nieuwkerk: “Naar de ontwikkelaarscentrale?

Borst: “Nee, naar een ontwikkelingsland.

Van Nieuwkerk: “Twee Belgen komen elkaar tegen, er zit een vaart tussen en dan roept de ene Belg tegen de ander: ‘Hé, hallo, hoe kom ik aan de overkant?’ Waarop de andere Belg zegt: ‘Daar loop je al.’

Borst: “Ja, die vind ik wel heel leuk, hoor. Het is toch even een daad van verzet.

Van Nieuwkerk: “Natuurlijk mogen Belgenmoppen verteld worden.

De mop van de presentator die voor hetzelfde megasalaris van 580.000 euro per jaar vanavond al op zomerstop gaat kwam niet aan bod.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen