Giel Beelen: ‘Wat zal RTL zich kapot schamen’

Giel Beelen denkt dat RTL zich kapot schaamt om de stuntelige manier waarop het de mannen van Voetbal Inside heeft kwijtgeraakt aan Talpa TV (voorheen SBS). Dat heeft hij gezegd in gesprek met Wilfred Genee op Talpa-zender Radio Veronica. RTL heeft er door de hoge mate van bureaucratie veel te lang over gedaan om een interessant voorstel op tafel te leggen, meent Genee. John de Mol is veel sneller en bood Genee in tien minuten tijd waar hij bij RTL al vier maanden op wachtte.

Beelen vindt het echt super gênant dat een bedrijf als RTL zo sloom te werk gaat. “O, wat zullen ze zich kapotschamen daar bij RTL zeg. Oei, oei, oei. Ja, dat weet ik wel.”

Door mismanagement staat RTL 7 nu op het punt van instorten. “Laten we niet dansen op het graf, maar RTL 7 kunnen ze nu toch net zo goed opheffen?

Genee: “Ja, dat weet ik niet. Het is niet aan mij om dat te beoordelen. Het is wel zo dat wij een prominente plaats hadden op de zender. Ik vind het ook vervelend voor de mensen die we nu achterlaten. Nogmaals: het had niet gehoeven.

Nu concentreert Genee zich vooral op Veronica. Bij Talpa-zender Radio 10 legde hij vanochtend uit dat hij hoopt op het behoud van de Champions League. “De Champions League komt met een beetje mazzel ook naar Veronica en daar is René helemaal gek van. Dat vindt hij fantastisch.”

Wat wil Genee allemaal gaan doen? “Mijn ambitie is het journalistieke met heel veel interviews, portretten maken en een-op-een-interviews. Dat gaan ze natuurlijk veel meer doen nu Talpa ook het ANP erbij heeft. Je moet mij niet Shownieuws of zo laten presenteren. Dat is niet mijn ding en dat heb ik ook aangegeven. Ik heb daar zelf ook zeggenschap in. Ik ga doen wat ik ook bij BNR doen. Dat kan ook op SBS 6 zijn. Hij heeft verschillende stations. Er zijn heel veel mogelijkheden.”

Wat Gaat Er Nu Door Je Heen zou misschien weer terug kunnen komen. Als het aan mij ligt wel. Ik heb ook uitgesproken dat ik zo’n soort programma zou willen doen.”

Lees ook:
Voetbal Inside-trio stapt over van RTL 7 naar Veronica (gisterenavond)
Wilfred Genee reageert uitgebreid op vertrek bij RTL (vanochtend)
RTL 7 kan tent wel sluiten; authenticiteit vloeit uit RTL (vanochtend)

Foto: Radio Veronica

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen