Wendy van Dijk vindt Youp van ’t Hek een lafaard

Negen maanden nadat Wendy van Dijk en Youp van ’t Hek de handen ineen sloegen voor nagellak-held Tijn is het weer hommeles tussen de RTL 4-ster en de cabaretier. Ze vindt hem een lafaard. Dat laat ze vanochtend weten op Twitter. Van ’t Hek heeft de NPO 1-show De Kwis afgezegd omdat Paul de Leeuw hem heeft aangesproken op de column waarin hij het gebruik van woorden als ‘pisnicht’ verdedigt. “Maar niet de confrontatie aangaan.. dan toch maar afzeggen. Lafaard“, schrijft ze.

Van Dijk lijkt nooit te leren dat het niet handig is om op deze manier op critici te reageren, omdat dit soort uitspraken het vuur alleen maar aanwakkeren. Daar is ze al voor gewaarschuwd door RTL-collega’s als Chantal Janzen en Peter van der Vorst (zie hier en hier).

Vermoedelijk is Van Dijk niet zozeer boos om Van ’t Heks reactie op De Leeuw. In dezelfde column noemt Van ’t Hek haar man Erland Galjaard namelijk Erdogan Galjaard.

Van ’t Hek is al jaren en jaren kritisch over Galjaard. Toen hij en Van Dijk vorig jaar de handen ineen sloegen voor het goede doel, moest de cabaretier eerst koffie drinken met het koningspaar van RTL.

Lees ook: Youp tegen Erland: ‘Ik neem geen lettergreep terug’ (oktober 2017)

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen