Wendy en Youp willen niet ingaan op mediaruzie

Wendy van Dijk en Youp van ’t Hek verrasten gisterenmiddag behoorlijk door aan te kondigen dat ze hun handen ineenslaan. In het AD en RTL Late Night maakten ze gisterenavond bekend waarvoor: een nieuwe actie voor kinderen met hersenstamkanker, in de geest van ‘nagellakheld’ Tijn. Zowel in de krant als in de talkshow willen ze verder niet meer ingaan op hun ruzies van de afgelopen jaren, die zijn ontstaan omdat Van ’t Hek buitengewoon kritisch is over haar man Erland Galjaard.

Humberto Tan viel aan het begin van de uitzending direct met de deur in huis. “We gaan het er straks over hebben, maar toch: toen ik voor het eerst over jullie samenwerking hoorde: jullie waren niet altijd even close toch? Jullie waren niet altijd even aardig tegen elkaar in columns en op Twitter.”

Van Dijk: “Dat klopt zeker, maar dat zet je allemaal opzij voor Tijn.”

Van ’t Hek lachend: “En daarna gaan we weer keihard door.”

De cabaretier wilde gaan strijden tegen hersenstamkanker en benaderde daarom Stichting Semmy. Daarvan is juist Van Dijk het boegbeeld. “Ik had net dat akkefietje met Wendy, dus ik kreeg eigenlijk onbedaarlijk de slappe lach.”

Tan: “Even voor de duidelijkheid, voor de mensen die het niet gevolgd hebben: jij hebt een column geschreven over Erland, de man van Wendy, en Wendy heeft vervolgens gereageerd via Twitter onder andere. Dat ging over en weer.”

Van ’t Hek: “Dat ging over iets heel anders. Ik vond het wel heel geestig dat Tijn, die toch wel een bijzonder kereltje is, boven dat aardse geneuzel staat. Ik zei: ‘Hup, next, zaken doen. Voor Tijn, voor die ziekte.’”

AD

Ook in het AD gaan de twee niet uitgebreid in op hun mediaruzie. “Wendy en ik zijn een weekje naar de Ardennen geweest om het goed te maken. Dat heeft prima gewerkt“, grapt hij.

Dan serieus: “Dat soort meningsverschillen is vergeleken met deze actie natuurlijk totaal onbelangrijk. Ik kreeg zelfs een beetje de slappe lach toen ik hoorde dat uitgerekend Wendy de ambassadrice is van de stichting. Uiteraard, we zullen het over een paar dingen vermoedelijk nooit eens worden. Maar die zijn hierbij echt bijzaak.’’

Van Dijk: “Hopelijk trekken we met z’n tweeën juist extra aandacht voor de actie. Dat kan de opbrengst alleen maar ten goede komen.’’

Het AD-artikel over hun samenwerking kunt u lezen op de AD-site.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen