Wendy en Youp willen niet ingaan op mediaruzie

Geplaatst op Wed 31 May 2017 om 9:41

Wendy van Dijk en Youp van ‘t Hek verrasten gisterenmiddag behoorlijk door aan te kondigen dat ze hun handen ineenslaan. In het AD en RTL Late Night maakten ze gisterenavond bekend waarvoor: een nieuwe actie voor kinderen met hersenstamkanker, in de geest van ‘nagellakheld’ Tijn. Zowel in de krant als in de talkshow willen ze verder niet meer ingaan op hun ruzies van de afgelopen jaren, die zijn ontstaan omdat Van ‘t Hek buitengewoon kritisch is over haar man Erland Galjaard.

Humberto Tan viel aan het begin van de uitzending direct met de deur in huis. “We gaan het er straks over hebben, maar toch: toen ik voor het eerst over jullie samenwerking hoorde: jullie waren niet altijd even close toch? Jullie waren niet altijd even aardig tegen elkaar in columns en op Twitter.”

Van Dijk: “Dat klopt zeker, maar dat zet je allemaal opzij voor Tijn.”

Van ‘t Hek lachend: “En daarna gaan we weer keihard door.”

De cabaretier wilde gaan strijden tegen hersenstamkanker en benaderde daarom Stichting Semmy. Daarvan is juist Van Dijk het boegbeeld. “Ik had net dat akkefietje met Wendy, dus ik kreeg eigenlijk onbedaarlijk de slappe lach.”

Tan: “Even voor de duidelijkheid, voor de mensen die het niet gevolgd hebben: jij hebt een column geschreven over Erland, de man van Wendy, en Wendy heeft vervolgens gereageerd via Twitter onder andere. Dat ging over en weer.”

Van ‘t Hek: “Dat ging over iets heel anders. Ik vond het wel heel geestig dat Tijn, die toch wel een bijzonder kereltje is, boven dat aardse geneuzel staat. Ik zei: ‘Hup, next, zaken doen. Voor Tijn, voor die ziekte.’”

AD

Ook in het AD gaan de twee niet uitgebreid in op hun mediaruzie. “Wendy en ik zijn een weekje naar de Ardennen geweest om het goed te maken. Dat heeft prima gewerkt“, grapt hij.

Dan serieus: “Dat soort meningsverschillen is vergeleken met deze actie natuurlijk totaal onbelangrijk. Ik kreeg zelfs een beetje de slappe lach toen ik hoorde dat uitgerekend Wendy de ambassadrice is van de stichting. Uiteraard, we zullen het over een paar dingen vermoedelijk nooit eens worden. Maar die zijn hierbij echt bijzaak.’’

Van Dijk: “Hopelijk trekken we met z’n tweeën juist extra aandacht voor de actie. Dat kan de opbrengst alleen maar ten goede komen.’’

Het AD-artikel over hun samenwerking kunt u lezen op de AD-site.

Foto: RTL
17 Reacties op “Wendy en Youp willen niet ingaan op mediaruzie”


 1. Meneer Kaktus

  Youp voor de rest van z’n leven ongeloofwaardig.

 2. Roel

  En waarom dan, meneer Kaktus? Het gaat in dit geval niet om Youp of Wendy, maar om het bestrijden van een ziekte. Als je dat niet los van elkaar kunt zien, sorry.

 3. mark2

  hoe goed het doel ook!!! Youp is hier toch echt een verliezer! als je op zo een asociale manier en minachtend over mensen spreekt dan ga je niet lekker samen gezellig bij een talkshow zitten.

 4. theo

  Beetje vreemd dat je dan geld kan/moet geven aan een stichting waar jut en jul ruzie hebben. Als ik de stichting was dan had ik deze mensen niet als uithangbord genomen. Maar ik hoop wel dat het een succes wordt want dat verdiend de actie.

 5. Dennis

  Heeft niets met ongeloofwaardigheid te maken zoals hierboven wordt geschreven, maar met volwassenheid. Prima dat ze het goed maken.

 6. anonymous

  Youp is door het ijs gezakt

 7. Evelien

  Ach, sommige mensen zien liever de voortzetting van een vete dan twee mensen die zich inzetten voor een goed doel. Ik ben van geen van beiden fan, maar deze stap is klasse.

 8. Reiner

  Youp heeft gewoon verloren. Iedere verstandige normale kijker weet dat. Hij mag in zijn handjes klappen dat hij geld ontvangt uit de Staats ruif.

 9. Jennifer

  Wendy is zeer verstandig. Youp is een slechte verliezer.

 10. David

  Youpie mocht een paar avondjes meesnuiven op de bonkfeestjes van Wendy en Erland. Is nu mooi ingepalmd!

 11. Ron

  Ik vind het niet zo vreemd deze wend(y)ing van Youp hoor. Hij zij ook met een knipoog, dat na hij na deze actie er weer vol tegenin zou gaan naar de Galjaardjes….;-)l Je mening over iets of iemand op zij zetten voor een goed doel getuigd juist van grote klasse! Zo bekijk ik het.

 12. kampie

  Meneer Kaktus
  Wed 31 May 2017 om 9:45

  youp heeft in ieder geval meer ballen dan sommige simpele zielen hier. Soms moet je dingen kunnen scheiden

 13. Dirk

  En de winnaar is Wendy. youp is niet meer te vertrouwen en te geloven.

 14. Jubbetje

  En laten we vooral het een zielige noot geven door een kind er in te betrekken want dat scoort.

 15. Remco

  @Reiner, ik denk dat Youp meer bijdraagt aan de Staatskas dan dat hij eruit haalt. Waar haal jij je wijsheid vandaan?

 16. Vincent

  Tijn mag de pijp uitgaan van mij.

 17. Schaam

  Kan iemand Vincent even deleten?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.