Youp walgt van ‘fatsoensdominee Erdogan Galjaard’

Geplaatst op Sat 10 Feb 2018 om 14:00

Youp van ‘t Hek gaat dit weekend weer als vertrouwd tekeer tegen RTL’s tv-baas Erland Galjaard. Ditmaal moet hij het ontgelden vanwege de ‘correcte’ houding die RTL innam na de transgendergrap van René van der Gijp. Dat is te lezen in zijn column in NRC Handelsblad. Van der Gijp ging met een pruik op aan tafel zitten in Voetbal Inside als parodie op de Vlaamse transgender Bo Van Spilbeeck en daar waren veel mensen boos om. RTL trakteerde hen op een zeer kritische houding.

Van ‘t Hek denkt dat Van Spilbeeck helemaal geen moeite heeft met de transgendergrap. “Ik denk dat die Bo er wel degelijk om kan lachen. Heb haar horen meppen bij onze Matthijs en dacht toen maar één ding: die dame redt zich wel de rest van haar leven. Zo denk ik ook dat ze de grap van Gijp met een brede glimlach heeft bekeken.

Ook de cabaretier kon wel glimlachen om de grap van Van der Gijp. “Maar ik werd vooral heel vrolijk van de spruitjescommotie die na de uitzending van Voetbal Inside ontstond. Al die fatsoensdominees die moord en brand gingen blèren omdat het zo verschrikkelijk was wat Gijp gedaan had.

Zelfs Erdogan Galjaard, de baas van RTL, nam in een laf statement afstand van het baldadige trio. Opvallend. Dan weet ik namelijk nog wel een stuk of tien onsmakelijke programma’s waar hij zich schaamrood van kan distantiëren.

Overigens is het niet zo dat RTL ‘afstand’ heeft genomen van VI. Wél gaf de zender aan in gesprek te gaan met de VI-heren.

Eerder gaf RTL het volgende statement over VI:

Wat RTL betreft was de grap van Johan Derksen en René van der Gijp vrijdagavond in VI ongepast. Het programma geeft een podium aan uitgesproken, persoonlijke meningen over voetbal, sport en inmiddels ook het gesprek van de dag. Die ruimte krijgen Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp van RTL, maar dat betekent niet dat we het altijd eens hoeven te zijn en het is zeker ook geen vrijbrief om individuen en/of groepen belachelijk te maken.

We zien dat de meningen over de uitzending verdeeld zijn. En dat is ook het mooie in Nederland, dat je met respect voor de ander hartstochtelijk van mening kan en mag verschillen. De kritiek dat de gesprekken aan tafel op dit moment niet altijd bijdragen aan een opbouwende discussie, deelt RTL. Dat is een reden om de discussie aan te gaan met Wilfred, René en Johan Derksen.

Vrijheid van meningsuiting is belangrijk, dat moet een plek hebben op de Nederlandse televisie. Ondanks het feit dat de grappen en meningen in VI soms ongenuanceerd en controversieel zijn, vinden we dat het programma een plek heeft bij RTL. Samen met de makers, is het de taak van RTL om de grens tussen het vrije woord en respectvol omgaan met anderen te bewaken.

De column van Youp van ‘t Hek kunt u onderstaand lezen:

Foto: Bob Bronshoff, BNNVARA
29 Reacties op “Youp walgt van ‘fatsoensdominee Erdogan Galjaard’”


 1. boris

  Ben bang dat Galjaard niet meer van deze nieuwe voornaam afkomt.

 2. youp is top

  Youp slaat de spijker weer pontificaal op de kop. De familie Galjaard en zijn snuivende trekpaarden hebben de kwaliteit, normen en waarden op de Nederlandse tv volstrekt naar een dieptepunt getrokken.

  Youp zegt het gelukkig. De prutsers op deze site die nog fan zijn van de b aggerzender moeten zich echt afvragen waarom ze deze kwaliteitsloze inteeltzender
  nog zo leuk vinden en steunen.

 3. Gert J.

  Overal aan de randen van Europa komt het nationalisme op tegen de heersende wereldelite. Zie Turkije, Polen Hongarije, Rusland en de VS. Typisch Youp om politiek links correct te denken met zijn marxistische grapjes/humor.

 4. Harry

  Die man strijd al jaren tegen de traditionele gezin, christelijke waarde en heteroseksualiteit. Totaal ongeloofwaardig dus die PvdA’er….

 5. Harry

  Oeps: ik bedoel HET traditionele gezin natuurlijk.

 6. Wouter29

  Het establishment laat weer van zich horen!

 7. Theo

  Ik krijg last van jeuk als ik die linkse rotkop Youp van ‘t Hek zie. Brrr!

 8. Mike

  Al red Galjaard eigenhandig een neerstortend vliegtuig dan nog zal Youp er over klagen.

 9. B

  @Theo

  Youp en links? Onder welke rots woon jij?

 10. Marc E. Putto

  Erdogan Galjaard moet als zeer grievend overkomen voor Erlandia..

 11. Zaterdag

  “Zelfs Erdogan Galjaard, de baas van RTL, nam in een laf statement afstand van het baldadige trio. Opvallend. Dan weet ik namelijk nog wel een stuk of tien onsmakelijke programma’s waar hij zich schaamrood van kan distantiëren.”

  Galjaard ga je tas maar alvast pakken en neem je coke snuiver mee.

  Met jullie coke snuiven help je wel de criminaliteit in stand te houden. De arme zijn de dupe niet de graaiers zoals jullie.

 12. Bart

  Hele goeie column!

 13. Pietje Pietersma

  RTL het meest achterbakse egoistsiche schorem wat er bestaat. Net als VVD/D66 tuig inn je gezicht lachen maar ondertussen een mes in je rug duwen.
  RTL heeft vanaf zijn bestaan nul positief bijgedragen aan de samenleving, alleen promoten van gore hebzucht stelletje achterbakse klikkers. Mag Ik dit zeggen? Ja dat mag ik zeggen. Schijnheiligheid van de bovenste plank van RTL.

 14. Jantje

  Youp heeft gelijk. Deze week werd weer een vrouw bij “Uitstel van executie” levenslang psychisch de vernieling in geholpen. Heel geraffineerd het in de montage laten zitten zodat Nederland er op los kan gaan en haar in de arena in stukken laten trekken en dan volgende dag het voor de vrouw ‘Opnemen’. Hoe zout wil je het hebben? Erland zit al weer te watertanden over hogere kijkcijfers komende week.

 15. Me

  Heel Holland walgt van die linkschgraaier

 16. dr phil

  wat is dat een eng persoon die linkse zakken vuller over ander mans rug hij heeft nog nooit iets gepresteerd

 17. Diderick

  Ach kom nou. Youp zelf heeft ook een jaar gebruik gemaakt van dat jongetje dat nagels lakte tegen kanker. Heeft hem flink wat reclame opgeleverd voor de voorstellingen. Zo’n goedheiligman is hij nou ook weer niet.

 18. Jeffrey

  Ok, natuurlijk heeft Youp hier een punt en trapt open deuren in, maar de volgende keer sluit hij zich weer aan bij een BN’er kliekje, waar hij niet onderuit kan. Dan moet hij ook zeggen van ik doe hier niet aan mee!

 19. Michael

  Youp slaat de spijker wederom op zijn kop.

 20. Ron

  Wederom in een ‘in your face’ column van Youp. Recht in de roos.

 21. SOLANGE

  Geweldig die Youp hij zegt wat half Nederland denkt……familie moet oprotten
  \hebben nu wel genoeg hun zakken gevuld …..

 22. SOLANGE

  Lach me hier suf Erdogan Galjaard hihihihih LOL

 23. Inge

  ERDOGAN GALJAARD …. Hahahahaha…. Goed bedacht!!!

 24. Wollter

  Waar blijven de kijkcijfers?

 25. jojo

  hier zijn ze 1234567890 zo goed!

 26. jojo

  JA IK WIL OOK DAT DE COENTUNNEL DE YOUP TUNNEL WORDT

 27. Uuuh

  Twee uitgerangeerde KLEINkunstenaars met grachtengordelroos.

 28. Me

  Youp zou toch als mislukte transgender beter moeten weten.

 29. Mark

  Youp walgt van Fats Domino?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.