Youp zegt De Kwis af na aanvaring met Paul de Leeuw

Geplaatst op Sat 10 Feb 2018 om 9:30

Paul de Leeuw en Youp van ‘t Hek lijken wel degelijk te zijn gebrouilleerd sinds hun recente telefoongesprek waarin de tv-ster de cabaretier aansprak op zijn column. De cabaretier heeft namelijk zijn optreden in De Kwis afgezegd. Dat schrijft hij vandaag in het NRC. De Leeuw heeft Van ‘t Hek telefonisch aangesproken op het gebruik van het woord ‘pisnicht’, zei de tv-ster vorige week in zijn column. In dat stukje deed De Leeuw overkomen alsof ze desondanks nog steeds door één deur kunnen.

Dat is echter niet helemaal waar. Sterker nog: Van ‘t Hek heeft het behoorlijk gehad met De Leeuw. Hij spreekt over een ‘openbare reprimande van Paul de Leeuw in het AD’. Paul vond dat ik op mijn woorden moest letten. Voor mij was dit de gotspe van de eeuw. Paul de Leeuw die mij sommeert niet zulke rare taal uit te slaan.

Vervolgens erkent Van ‘t Hek dat hij en De Leeuw met elkaar gebeld hebben. “Toen ik hem hierover aan de telefoon had heb ik tot drie keer toe gevraagd of het dezelfde Paul de Leeuw was die ik dertig jaar lang op tv alles heb zien roepen. Ja, maar sinds hij kinderen had was hij tot inkeer gekomen. Nou, mijn kinderen zijn het huis uit.

Van ‘t Hek blijft erbij dat hij gewoon pisnicht moet kunnen zeggen. Dit land is bang aan het worden om elkaar te kwetsen, meent hij. “Ik scheld er niet alle homo’s mee uit, maar sommige nichten zijn gewoon pisnichten“, aldus de cabaretier, die Albert Verlinde als voorbeeld noemt.

Al met al is deze aanvaring voor Van ‘t Hek reden om níet naar De Kwis te gaan. “Toevallig had ik net ja gezegd tegen zijn programma De Kwis. En dat heb ik deze week toch maar even afgezegd. Ik wil niet naast een presentator zitten met een teer zieltje zodat ik op mijn woorden moet letten.

Foto: BNNVARA
32 Reacties op “Youp zegt De Kwis af na aanvaring met Paul de Leeuw”


 1. Sambal Bij?

  Paul de Leeuw heeft kinderen… geleased. Of gekocht.
  Adoptie heet dat geloof ik in beschaafd Nederlands.
  Je zal toch maar met je broertje van je jonge moeder weggehaald worden om aan de andere kant van de oceaan in Nederland te moeten verblijven bij twee h o mo’s.
  Die blank zijn en jullie zwart.
  Triest.

 2. Sambal Bij?

  Hoe zou men reageren als het omgekeerde was gebeurd?
  Twee zwarte rijke ho mo’s die twee Nederlandse jochies adopteren en ze laten overbrengen naar Amerika.

 3. Wollter

  Ik snap Youp wel. Zeker als het om Paul gaat, die alles altijd zei en nu ineens vindt dat het meer kan omdat hij een ander leven heeft. Dan ben je echt iets teveel met jezelf bezig.

 4. David

  Go Youpie!

 5. Gayguy

  Sambal bij? Heb je vaker last van je karakter?

 6. Ronald de Vries

  Goh wat is die De Leeuw een vreselijke achterbakse schijnheilige t…s gek. Die vals pisnicht heeft alles en iedereen belachelijk gemaakt begint nu te janken, misselijk Michelinmannetje.

 7. Anna

  Niet sterk van Van ‘t Hek. Blijkbaar is ie nogal geraakt door Paul de Leeuws ‘reprimande’. Misschien omdat hij zelf ergens ook wel weet dat zijn pisnicht-verhaal gewoon dom en respectloos is. Maar Youp houdt vol want Youp is niet politiek correct en lekker Amsterdams en zegt lekker gewoon waar het op staat!

 8. Kees

  Omdat Paul nu kinderen heeft roept hij een ander ter verantwoording die een akelig woord zegt, terwijl hij zelf alles er uitkraamde wat ordinair, kwetsend en onfatsoenlijk was????

 9. Mark2

  En weer laat Youp vangnet hek zien dat het eennlooswr is die niwt tegen commentaar kan terwijl hij zelf iedereen van commentaar dient! Zodra het niet gaatbzoals hij het zou willen zien haakt ie af! Dat die vrouw van hem dat accepteerdt, zeker na zijn buitenechtelijke escapades!

 10. Diderick

  Dat is wel heel erg zwak en hypocriet van Van’t Hek. Je mag alles zeggen en vinden wat je wilt, maar dan moet je niet raar opkijken als iemand in het openbaar ook eens iets terugzegt. De enige persoon met een “teer zieltje” blijkt Youp zelf te zijn.

 11. Annoniemus

  Youppie heeft helemaal gelijk P d L is een P N .

 12. Uuuh

  Wat moet de rest van Nederland met dit soort grachtengordelbraaksel?

 13. Telstar

  Waarom nog steeds de leeuw op tv, iedereen is hem toch al jaren zat

 14. aammehoela

  Dus pisnicht mag je niet zeggen meer tegenwoordig. Oh, de pisnichten zelf willen het niet meer hebben. Youp, groot gelijk. De christelijke mensen roepen al jaren niets meer als je weer eens iets onchristelijks zeg. Wat dat betreft……….

 15. Len

  Youp van ‘t Hek: prototype van een laffe pester. Wel vrijuit homo’s bashen maar nog nooit een grap gemaakt over moslims.

 16. B

  @Len

  Jij leest duidelijk zijn columns nooit.

 17. Jelle

  Ben als homo niet zo dol op het woord pisnicht, maar als je ziet waar die Paul de Leeuw andere mensen al heeft uitgemaakt, vind ik dat hij wel wat meer incasseringsvermogen zou mogen hebben. Youp heeft wat mij betreft gelijk.

 18. Peter

  Kijk naar die *nge n*chten als Paul de Leeuw, Geer en Goor, ze beledigen mensen tot op het bot en dat zijn dan grapjes! En dan gaat nu die v*lgev*eten *ngnek de Leeuw de dominee uithangen? Kom nu, ben zelf gay en voel me niet aangesproken hoo droor Youp, ik vind hem juist erg grappig.

 19. Peter

  Kijk naar die *nge n*cht8n als Paul de Leeuw, G*er en G*or, ze b*eledigen mensen tot op het bot en dat zijn dan grapjes! En dan gaat nu die v*lgev*eten *ngnek de Leeuw de d*minee uithangen? Kom nu, ben zelf gay en voel me niet aangesproken hoo door Youp, ik vind hem juist erg grappig.

 20. Jelle

  inn deze heeft yoepie helemaal gelijk,
  paul is gewoon een PISNICHT,
  toen die ”plofkip” ,PIEStolen paultje begon , toen moesten
  als eerste de gehandicapten en christenen eraan
  [hij was natuurlijk erg gefrustreerd in z”n zwaar gereformeerde opvoeding,]
  tja, en nu word ie nog roomser dan de paus,
  zijn ook niet zijn kinderen,
  hij mag ze lenen en opvoeden,[smile]
  ben zelf ook pleegkind,maar ben m”n schepper dankbaar dat ik niet bij paultje terecht ben gekomen,
  bbbbrrrr

 21. Uit Het Vak

  Wees een VENT en kom gewoon je afspraak na.
  Ga er gewoon zitten

 22. Arie

  Ik kan Youp missen als kiespijn hij is een onbeschofte arrogant figuur.

 23. SOLANGE

  Youp heeft gelijk zegt wat wij denken

 24. J

  Inderdaad B: bange moslimhaters, de specialisten in het maken van fake news!

 25. Marc E. Putto

  wat een lauwe pisnicht is die de Leeuw toch zeg,.

 26. Me

  Prima die grachtengordelgraaier moet je niet uitnodigen Paul.
  Pisn*icht is een scheldwoord maar dat snapt die randde*biel youp niet.
  Wat een lutser is die van het hek toch.
  Erg wereldvreemd aan het worden dat ventje.
  Paul nodig Britt uit , die is veel veel veel leuker en ook nog eens eerlijker
  dan die schijnheilige bosmon*gool

 27. Wollter

  Genoten van mijn vriendje gisteravond
  Zijn broertje werd tweede
  Zijn vader wordt steeds beter

 28. Lenie

  Paul de Leeuw is een achterbakse PISNICHT die van zwarte boterstaafjes houdt.

 29. Max

  Youp is top en Paul de Leeuw is flop. `Het is bij Paul de Leeuw wel de splinter in het oog van de ander zien, maar niet de balk in zijn eigen oog`.

 30. Sjaak

  Heerlijk zo´n ruzie tussen 2 van die enge onsympathieke betweterige VARA mannetjes die er hun beroep van hebben gemaakt om een ander de maat te nemen en in de zeik te zetten.
  Bij die 2 moet het altijd ´ten koste van anderen` fantastisch dat ze nu zelf door eigen toedoen over de zeik zijn.

 31. Jan Hoekstra

  Paul de Leeuw is en Youp van ‘t Hek moeten allebei gewoon stoppen, genoten van jullie maar nu zijn jullie oud en wordt het wat zielig. Geniet van je geld maar stop met televisie.

 32. Marko Jablan

  Meer gelachen om de reacties dan om het nieuwsbericht. Dit soort creativiteit mag wel vaker: Leasekinderen – Koopkleintjes – Leenkinderen – Michelinmannetje – Grachtengordelbraaksel – Grachtengordelgraaier – Zwarte boterstaafjes – maar nu zijn jullie oud en wordt het wat zielig

  En zelf denk ik terug aan die discussie een paar jaar geleden, toen in Rusland de wetgeving werd aangescherpt en in media niet meer over andere relatievormen dan heteroseksuele mag worden bericht. (Het Russich had en heeft officieel nog steeds geen eigen woord voor homosexualiteit) Daar had PdL ook een moraalapostolische mening over, terwijl in dezelfde week nog een tweetal aangiftes van geweld tegen homo’s in Nederland binnenkwamen.

  Maar eerlijk: Pisnicht? Wie gebruikt dat woord tegenwoordig nog? Uit welke eeuw komt dat?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.