Catherine Keyl weg bij MAX vanwege diarree-aanvallen

Geplaatst op wo 28 sep 2016 om 15:24

Catherine Keyl onthult eindelijk de échte reden waarom ze in 2006 stopte met haar succesvolle dagelijkse Omroep MAX-talkshow MAX en Catherine. Ze had last van chronische diarree. Dat vertelt de presentatrice in weekblad Privé. Diarree is waterige ontlasting die gepaard gaat met de nood om dringend naar het toilet te gaan. Dat is lastig te combineren met livetelevisie, omdat je de kijker moeilijk kunt laten wachten op een toiletbezoek. “Ik ben zélf gestopt, omdat ik het niet meer aankon“, zegt ze.

Nooit eerder onthulde Keyl de échte reden van haar abrupte MAX-exit. “Ik ga het nu maar gewoon zeggen ook: ik heb de ziekte van Crohn. Dat betekent dat als ik heel erg zenuwachtig ben, ik geweldige diarree krijg.”

Die geweldige diarree werd in elk geval opgewekt door haar MAX-show. “MAX en Catherine gaf veel stress, omdat het om een liveshow ging. Ik was altijd nerveus. Ik was uitgeput door de hele dag maar diarree hebben en ondertussen toch moeten presteren.

Het hielp volgens Keyl niet dat ze totaal geen houvast had op de studiovloer. “Ik had ‘hulp’ van zes redacteuren, maar die waren allemaal beginnend. Omroep MAX-baas Jan Slagter wilde niet de volle mep betalen, vandaar.

Hoewel uitgerekend Omroep MAX niet onbekend zal zijn met hulpmiddelen die Keyl had kunnen gebruiken voor haar klachten, lichtte ze de omroep niet in over haar aandoening. “Ik heb het ze pas later verteld, niet meteen. Ik zei dat het me allemaal te veel was geworden in verband met een verhuizing en zo.

Inmiddels gaat het beter. “De klachten zijn nu over, omdat ik geen stress meer heb, maar toen was het een nachtmerrie.

Slagter heeft haar nooit teruggehaald. “Dat doet hij niet, raar, hè? Ik ga dit nu ook maar gewoon eens zeggen, wat kan het me schelen: een jaar of drie geleden heb ik met Jan gegeten. Hij zei toen: ‘Ik ga ervoor zorgen dat jij weer gewoon een programma krijgt!’ Nooit meer wat gehoord.

Jammer en ondankbaar, vindt ze het. “Ik zal je nog wat anders zeggen: als ik er niet was geweest, had de hele Omroep MAX niet bestaan.

In 2011 keerde Keyl terug op televisie met het liveprogramma 5op2 op NPO 2, dat ze afwisselend met een aantal andere presentatoren maakte. Het is niet bekend of haar diarree-aanvallen toen ook opspeelden. Ze vertelde destijds wel dat ze wat kortademig werd van de zenuwen.

Keyl is niet de enige bekende tv-ster met de ziekte van Crohn. Ook Nance Coolen heeft deze aandoening.

Een groot interview met Keyl in weekblad Privé kunt u lezen via Blendle. Slagter heeft al gereageerd op Keyls uitspraken.

Foto: NTR
31 Reacties op “Catherine Keyl weg bij MAX vanwege diarree-aanvallen”


 1. Hellen

  Wat een kak reden

 2. Meneer Kaktus

  Hier zit een luchtje aan.

 3. Kristina

  Nee, ik ga niks lulligs zeggen…schijt aan jullie !

 4. Mike

  Bij de VPRO zijn ze dol op dit soort presentatrices. Ze kan direct aan de slag bij Toren C.

 5. Gierende Goor

  Wat een openbaring: Hiervan loopt het dun door mijn broek…

 6. Jan

  Ik dacht altijd al dat er een luchtje zat aan haar vertrek.

 7. Gerard J.

  Ik lach de voering uit mijn darmen….

 8. dave roelmops

  Ze wilde ons een poepje laten ruiken…

 9. mamma

  Here i sit broken harted,
  had to shit… but only farted!

 10. Meneer Kaktus

  Ron Brandsteder had er wel raad mee geweten.

 11. He he

  Een echte bruinwerker dus…

 12. Anoniem

  Allang bekend is het feit dat Keyl regelmatig anaal werd genomen door Slagter.

 13. Rik

  Pff ik krijg er de schijt van! Catherine moet terug op tv!!

 14. Johannes

  Dat is vreemd. Jan Slagter heeft haar vorig jaar nog een programma aangeboden: Heel Holland Kakt.

 15. Bertus

  Eet smakelijk!

 16. Anoniem

  Wat zal die vrouw stinken zeg.

 17. Kaaskijker

  Laterine Keyl. When the shit hits the fan run as fast as you can.

 18. Meneer Kaktus

  Ik neem Virgien ook wel eens in het gaatje, maar dat gaat verder niemand wat aan.

 19. Thom

  Gossie, die arme scheet…

 20. Anoniem

  Haar groote witte zeeman onderbroek zal vol bruine remsporen zitten.

 21. PLINKEL

  Fijn dat in het artikel even wordt uitgelegd wat diarree is. Want dat wist ik niet.

 22. arie de jong

  welke zieke geest wil dit in hemelsnaam weten-

 23. Roger

  10 jaar geleden. Ik had het al die tijd al willen weten, waarom toch?

 24. gtstfites

  Ze had gewoon een schijt aan Jan Slagter

 25. Judith Steenpuist

  Ik heb juist last van enorm chronische obstipatie .Ik kan al meer dan 10 jaar niet naar de toilet. Ik heb klismata getracht en tuinslangen ingebracht. Al mijn klonten en brokken zitten vast als beton. Wie wil en kan mij uit mijn lijden verlossen? Men moet diep willen graven, dat dan wel weer. Bij voorbaat dank voor uw moeite inzet en compassie. Hier moet ik het bij laten, ik ben momenteel nogal flatulent .Fijn weekend.

 26. valerie

  Ik krijg standaard diarree als ik naar die NPO onzin kijk.

 27. Henk K

  @Valerie je typt een hoop , ……..maar weinig zinnigs…..ga wat doen , ga werken of je huis schoonmaken , en wees minder negatief

 28. Tien

  Waarom worden wij opgezadeld met dit stront gedoe? Bah, niemand zit hier op te wachten, wat een shit gedoe.

 29. Rien

  Diep respect dat ze dit durft te zeggen. *brokjes in keel*

 30. Jozef

  hahahahahahahahah ZE IS ZELF WEG GEGAAN!!!! hahahahah tuuuuuurrrrrlijk!!!
  Ze loopt al 10 te BEDELEN voor een baantje op tv! Heeft half hilversum al g-e-p-i-j-p-t om weer op tv te mogen! Maar zelfs alle zielige verhalen over hoe ze misbruikt was als kind ten spijt zit ze weer zonder werk! En die diaree? Die kwam uit haar muil!

 31. Aad Wander

  Je trekt door en… oh help, het water komt langzaam naar boven! Tijd om accuut het toilet te ontstoppen. De wc ontstoppen doe je door direct een loodgieter te bellen!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.