Ruud de Wild nieuwe nummer één tijdens middagspits

Ruud de Wild is de nieuwe koning tijdens de middagspits. Zijn programma De Wild in de Middag op NPO Radio 2 is nu de meest beluisterde radioshow in Nederland tussen 16.00 en 18.00. Dat blijkt uit de luistercijfers van NLO over de periode oktober-november. De Wild doet het nu beter dan De Coen & Sander Show van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga op marktleider Radio 538. De Wild: “Ik ben ontzettend trots dat mijn programma in zo’n korte tijd dit heeft bereikt.”

De radio-dj weet niet wat hij meemaakt, zo aan het eind van het jaar. “Dit is mijn wildste droom en komt gewoon nu al uit.”

De Wild in de Middag is sinds 2 januari 2017 een dagelijks programma op NPO Radio 2. Daarvoor was hij te horen in de middag van Radio 538, maar de zender ruilde hem in voor De Coen & Sander Show.

KRO-NCRV laat weten trots te zijn op Ruud de Wild. “ De luisteraar heeft het programma omarmd door bijvoorbeeld elke dag massaal te reageren op het item De Top 5 over 5.”

Het verschil tussen Radio 538 en NPO Radio 2 is in de meest recente meetperiode verkleind met een halve procentpunt. 538 heeft nu 12,1 procent marktaandeel en Radio 2 heeft nu 11,1 procent.

De Wild in de Middag is elke werkdag tussen 16.00 uur en 18.00 uur te horen op NPO Radio 2.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen