Ziggo sluit deal: Champions League op gratis kanaal

Ziggo heeft een contract gesloten met de UEFA dat het mogelijk maakt om Champions League-voetbal uit te zenden op zijn ‘gratis’ abonneekanaal Ziggo Sport. Het contract gaat in augustus 2018 in en dekt drie seizoenen. Dat meldt het AD vandaag. Nu zendt Ziggo dit voetbal uit via zijn betaalpakket Ziggo Sport Totaal, maar straks mag Ziggo ook een schakelprogramma op dinsdag en woensdag om 21.00 uur uitzenden op het voor de 4 miljoen Ziggo-klanten gratis te ontvangen kanaal.

Vanaf eind volgend jaar zijn er ook twee Champions League-duels om 19.00 uur, waarvan Ziggo er dan één live zal uitzenden op het gratis Ziggo Sport.

Het gaat hier níet om de belangrijkste live-wedstrijden uit het A-pakket. De zender die de rechten van het A-pakket heeft, heeft altijd de eerste keuze in tegelijkertijd gespeelde wedstrijden.

Het A-pakket is nu in handen van Veronica, maar het rechtenpakket komt vrij in de zomer. De rechten zijn nog altijd niet verkocht, omdat tv-zenders de hand op de knip houden. De huidige eigenaar Veronica is ondanks de Ziggo-deal nog steeds geïnteresseerd in het A-pakket.

De finale en wedstrijden van Nederlandse teams moeten altijd worden uitgezonden op een voor alle Nederlanders gratis toegankelijk net en dat is Ziggo Sport niet.

Ziggo Sport denkt dat het A-pakket door deze deal nóg minder waard wordt. “Omdat straks 45 procent van Nederland bij ons terecht kan voor bijvoorbeeld het schakelprogramma. Ik denk dat onze nieuwe deal wat effect heeft op de waarde van het A-pakket“, zegt directeur Will Moerer.

Het AD-artikel Champions League op gratis zender kunt u lezen via Blendle.

Foto: Ziggo Sport

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen