BNNVARA eens met felle kritiek Lex Harding op NPO

BNNVARA-baas Gerard Timmer is het eens met de felle kritiek van radio-icoon Lex Harding op de top van de NPO inzake de kwestie Rob Stenders. Dat laat hij weten aan het AD. Stenders heeft zijn contract met Avrotros niet verlengd en daarom pakt de NPO zijn tijdslot op NPO Radio 2 af, ondanks dat hem naar eigen zeggen was beloofd dat hij die kon houden na een overstap naar BNNVARA. Dit soort omroeppolitiek van de NPO is niets meer dan ‘minachting voor de luisteraar’, vindt Harding.

Harding, die aan de wieg stond van Radio 538 en Sky Radio, vindt het onbegrijpelijk dat de NPO een programma als Stenders’ Platenbonanza gewoon uit de ether haalt. “Zelden was er op de Nederlandse radio een programma dat met zoveel deskundigheid en passie gemaakt werd“, zegt hij.

NPO’s focus moet op de luisteraar liggen en niet op omroeppolitiek, vindt Harding. “Het getuigt van minachting voor de luisteraar om juist dat programma te schrappen. Bovendien is het van de zotte om een begenadigd radiomaker als Rob Stenders af te serveren.

Hij richt zijn noodkreet in een ‘uitgelekte’ brief aan de NPO-top, die nu in het AD staat. “Ik hoop met deze brief een bijdrage te leveren aan een juiste en rechtvaardige besluitvorming in deze netelige en spoedeisende kwestie.”

Harding bevestigt in de krant zijn brief aan de NPO-top. “Ik dacht dat die politieke spelletjes van de publieke omroep allang tot het verleden behoorden. Dit is echt te zot voor woorden.

Gerard Timmer van BNNVARA kan zich vinden in Hardings noodkreet: “Uit het hart van een radiodier in hart en nieren, die ruimschoots heeft bewezen te weten wat radioluisterend Nederland wil. Een oproep waar ik het alleen maar hartgrondig mee eens kan zijn. Die aansluit bij de inzet waarmee BNNVARA poogt Rob terug te krijgen op primetime op Radio 2.

En de NPO reageert als volgt in de krant: “AvroTros heeft recht op het huidige tijdslot. Vanaf januari is onze inzet om Stenders weer een vaste plek te geven. Wat dat gaat zijn, is nog niet bekend. De NPO heeft nu eenmaal de rol om dit zorgvuldig te wegen en we verwachten dat de directie Radio snel met een voorstel komt.”

Foto: BNNVARA/Paco Núñez

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen