Volkskrant positief over nieuwe datingshow NPO 1

De Volkskrant is erg te spreken over de nieuwe datingshow Hotel Romantiek, die gisteren met meer dan een miljoen kijkers van start ging na Heel Holland Bakt op NPO 1. Dat is vandaag te lezen in de kiosk. Tv-recensente Hanna Bervoets noemt Hotel Romantiek van omroep KRO-NCRV ‘een verrassend sympathiek en persoonlijk datingprogramma voor 65-plussers’. “De sfeer is het hele programma positief, soms mierzoet, nooit cynisch“, schrijft ze in haar column.

Een grote troef van Hotel Romantiek is de sterke casting, vindt Bervoets. De kandidaten vertellen in tussentijdse interviews over hun leven. “De verhalen ontroeren“, vindt de tv-kenner.

Ook presentatrice Marlijn Weerdenburg kan haar bekoren. “Weerdenburg maakt het beste van haar toch wat gekunstelde rol als moedercupido; knap hoe ze speelsheid met betrokkenheid combineert.

Toch heeft ze ook een kritiekpunt: ze vindt dat Weerdenburg en haar vier collega-presentatoren (de jongens van Streetlab) te gekunsteld overkomen. De kijker ziet hun zogenaamd kibbelen over koppelstrategieën.

Deze ronduit flauwe toneelstukjes geven het programma iets kinderachtigs, maar vooruit: ze maken ook dat Hotel Romantiek zich onderscheidt van andere datingshows die hetzelfde parcours van groepsactiviteiten en privé-afspraakjes aftikken.”

De tv-recensie van Hanna Bervoets kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV, Stijn Ghijsen

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen