Bert van der Veer wil Erland Galjaard in Pauw

Geplaatst op za 30 sep 2017 om 10:00

Tv-regisseur Bert van der Veer, oud-directeur van RTL 4, zou het een goed idee vinden als na Humberto Tan ook Erland Galjaard over de brug komt met een tv-interview. “Humberto Tan bij DWDD, nu Erland Galjaard bij Pauw“, bepleit hij op Twitter. Van der Veer denkt dat het goed zou zijn voor RTL 4 als na Tan ook de andere persoon uit de rel rond RTL schoon schip maakt. Sinds het losbarsten van orkaan Angela vorige week donderdag hult Galjaard zich nog altijd in stilzwijgen.

Het laatste uitgebreide interview met Erland Galjaard stamt uit december 2015, in HP/DeTijd. Hij gaf toen aan dat hij erg voorzichtig is met het geven van interviews na zijn veelbekritiseerde interview met het AD in mei 2014. Hij haalde toen de voorpagina van de krant met de kop ‘Getergde RTL-baas’.

Ik wist niet dat ik op de foto moest. Ik had een T-shirtje aan. Weet je hoeveel ingezonden zeikbrieven ik daarover kreeg? De boodschap doet er kennelijk niet meer toe als je een T-shirtje draagt. Als baas bij de commerciëlen ben je bij voorbaat verdacht.

Galjaard ging daarom met huivering het HP/DeTijd-interview in. “Ik ben bang geworden om interviews te geven. De ervaring leert dat mensen ook van wat ik hier ga vertellen, zullen zeggen: hij lult maar wat raak. Dat is ook nu mijn angst.

Hij gaf aan dat het voortdurende wantrouwen hem opbreekt. “Ik ben wat gevoeliger en agressiever: verdomme het is gewoon oneerlijk, het klopt niet. Want ik doe dit ook vanuit een bepaald soort… idealisme is een groot woord. Straks word ik weer dood gewenst online.

Misschien wekt het ook irritatie op dat Wendy en ik een stel zijn dat veel doet. Zo van: zij zijn zo machtig. Onzin.

Mocht Galjaard een tv-interview niet zien zitten, maar wél een printinterview willen doen, dan zou een gesprek met het AD het moedigst zijn. Dat is de krant die de RTL-rel veroorzaakt heeft.

Uiteindelijk leverde ook het HP/DeTijd-interview veel kritiek op:
Esquire-baas: ‘Erland Galjaard is man zonder zelfspot’ (9 december 2015)
Albert Verlinde: ‘Erland Galjaard, waarom doe je dit?’ (9 december 2015)
Peter R. de Vries haalt keihard uit naar Erland Galjaard (10 december 2015)
‘Erland Galjaard, wat win je hier nog mee?’ (10 december 2015)
Jan Smit haalt schouders op voor Erland Galjaard (10 december 2015)

Foto: PR Bert van der Veer
9 Reacties op “Bert van der Veer wil Erland Galjaard in Pauw”


 1. Oldnoskool

  En dan gaat Wendy haar broer (manager van Wendy) onderhandelen met zijn zwager Erland #RTL over het salaris van Erland zijn vrouw Wendy.😂

 2. Bart

  Angela met Erland samen te gast bij Pauw of Dwdd is misschien een idee. Of Erland in een interview door Angela in het AD.

 3. Ron

  Dan krijgen weer al die one liners die we de afgelopen week al in de media hebben vernomen. Al acht ik Pauw wel capabel om er een echte discussie van te maken, en niet het eenrichtingsverkeer wat we bij Humberto gisteren zagen in DWDD.

 4. robb

  Waarom als ze alles wat krom recht praten ,de komende maanden blijken of RTL in een crisi zit als Linda en de voice weer beginnen ,Tan kan natuurlijk niks zeggen over zijn liefdes leven als Dionne dat niet wil en hij heeft ook kinderen die hij moet beschermen.

 5. Anonymous

  Naar Bert van der Veer luisteren we niet meer na de blunders voor televizierring van VO

 6. Anonymous

  *VI

 7. Fox Mulder

  Bert van der Veer leeft die nog dan?

 8. PremH

  Kan Bert vd Veer gewoon wegblijven uit de media aub?

 9. Arie

  Bert heeft destijds Veronica om zeep geholpen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.