Bert van der Veer wil Erland Galjaard in Pauw

Tv-regisseur Bert van der Veer, oud-directeur van RTL 4, zou het een goed idee vinden als na Humberto Tan ook Erland Galjaard over de brug komt met een tv-interview. “Humberto Tan bij DWDD, nu Erland Galjaard bij Pauw“, bepleit hij op Twitter. Van der Veer denkt dat het goed zou zijn voor RTL 4 als na Tan ook de andere persoon uit de rel rond RTL schoon schip maakt. Sinds het losbarsten van orkaan Angela vorige week donderdag hult Galjaard zich nog altijd in stilzwijgen.

Het laatste uitgebreide interview met Erland Galjaard stamt uit december 2015, in HP/DeTijd. Hij gaf toen aan dat hij erg voorzichtig is met het geven van interviews na zijn veelbekritiseerde interview met het AD in mei 2014. Hij haalde toen de voorpagina van de krant met de kop ‘Getergde RTL-baas’.

Ik wist niet dat ik op de foto moest. Ik had een T-shirtje aan. Weet je hoeveel ingezonden zeikbrieven ik daarover kreeg? De boodschap doet er kennelijk niet meer toe als je een T-shirtje draagt. Als baas bij de commerciëlen ben je bij voorbaat verdacht.

Galjaard ging daarom met huivering het HP/DeTijd-interview in. “Ik ben bang geworden om interviews te geven. De ervaring leert dat mensen ook van wat ik hier ga vertellen, zullen zeggen: hij lult maar wat raak. Dat is ook nu mijn angst.

Hij gaf aan dat het voortdurende wantrouwen hem opbreekt. “Ik ben wat gevoeliger en agressiever: verdomme het is gewoon oneerlijk, het klopt niet. Want ik doe dit ook vanuit een bepaald soort… idealisme is een groot woord. Straks word ik weer dood gewenst online.

Misschien wekt het ook irritatie op dat Wendy en ik een stel zijn dat veel doet. Zo van: zij zijn zo machtig. Onzin.

Mocht Galjaard een tv-interview niet zien zitten, maar wél een printinterview willen doen, dan zou een gesprek met het AD het moedigst zijn. Dat is de krant die de RTL-rel veroorzaakt heeft.

Uiteindelijk leverde ook het HP/DeTijd-interview veel kritiek op:
Esquire-baas: ‘Erland Galjaard is man zonder zelfspot’ (9 december 2015)
Albert Verlinde: ‘Erland Galjaard, waarom doe je dit?’ (9 december 2015)
Peter R. de Vries haalt keihard uit naar Erland Galjaard (10 december 2015)
‘Erland Galjaard, wat win je hier nog mee?’ (10 december 2015)
Jan Smit haalt schouders op voor Erland Galjaard (10 december 2015)

Foto: PR Bert van der Veer

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen