Tv-ster Jan Smit: ‘Ring zou mooiste compliment zijn’

Jan Smit zou het geweldig vinden als hij dit jaar met Beste Zangers de meest prestigieuze tv-prijs van ons land wint: de Gouden Televizier-Ring. Het zou het ‘mooiste compliment’ zijn. Dat laat hij weten in een uitgebreide Instagram-post. Gezien de nominatie van Beste Zangers, laat Smit de presentatie van het gala dit jaar over aan Art Rooijakkers. Hij strijdt met Beste Zangers tegen Expeditie Robinson en Zondag Met Lubach. En nu de Volendammer genomineerd is, wil hij winnen ook.

Smit zou het erg verdiend vinden. “Het is het enige programma op de Nederlandse televisie dat nog écht aandacht besteed aan muziek. Gewoon muziek. Samen lachen, samen huilen, samen genieten. De meest persoonlijke verhalen die naar boven komen omdat we elkaar simpelweg allemaal respecteren om hoe we zijn. Niet wie we zijn.”

Het is een mooi format, vindt Smit. “De Gouden Televizier Ring zou het mooiste compliment zijn na 10 seizoenen samenwerken met het beste en meest professionele team dat ik ooit in mijn carrière heb meegemaakt. Om van alle meewerkende artiesten en de band nog maar te zwijgen!”

Samen hebben we iets gecreëerd dat inmiddels tot ver buiten onze landsgrenzen wordt uitgezonden. Een uniek programma met unieke momenten! Dankbaar dat ik in ieder geval elk jaar op die bank mag zitten… ☺️”

Nicolette Kluijver, presentatrice van Expeditie Robinson, denkt echter te weten dat háár programma gaat winnen. “We gaan gewoon winnen. We zijn het enige programma van RTL dat genomineerd is, dus ik hoop dat dat lekker meespeelt, dat die pr-machine van RTL gaat draaien“, heeft ze laten weten op Radio 10.

Maar stiekem vinden veel mensen dat Zondag Met Lubach toch wel het beste programma is. Zo ook RTL-ster Bridget Maasland. “Ik vind het leuk dat de beste zangers echt uit hun comfortzone komen en dat je iets anders krijgt te zien van BN’ers dan in alle andere programma’s. Expeditie Robinson doet het al jaar in jaar uit heel erg goed en heeft toch nog steeds nieuwe wending, waardoor er veel kijkers aan het programma verbonden blijven.”

Maar Arjen Lubach, sorry: dat is toch wel echt vernieuwend en goede televisie. Je bent echt weer even op de hoogte. Als televisiemaker gaat mijn hart daar wel iets sneller van kloppen. Ik vind dat hij hem verdient.”

Alle nominaties kunt u hier bekijken. De uitreiking is op 12 oktober.

Foto: Avrotros, Nico Kroon

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen