Tv-ster Jan Smit: ‘Ring zou mooiste compliment zijn’

Geplaatst op za 30 sep 2017 om 9:30

Jan Smit zou het geweldig vinden als hij dit jaar met Beste Zangers de meest prestigieuze tv-prijs van ons land wint: de Gouden Televizier-Ring. Het zou het ‘mooiste compliment’ zijn. Dat laat hij weten in een uitgebreide Instagram-post. Gezien de nominatie van Beste Zangers, laat Smit de presentatie van het gala dit jaar over aan Art Rooijakkers. Hij strijdt met Beste Zangers tegen Expeditie Robinson en Zondag Met Lubach. En nu de Volendammer genomineerd is, wil hij winnen ook.

Smit zou het erg verdiend vinden. “Het is het enige programma op de Nederlandse televisie dat nog écht aandacht besteed aan muziek. Gewoon muziek. Samen lachen, samen huilen, samen genieten. De meest persoonlijke verhalen die naar boven komen omdat we elkaar simpelweg allemaal respecteren om hoe we zijn. Niet wie we zijn.”

Het is een mooi format, vindt Smit. “De Gouden Televizier Ring zou het mooiste compliment zijn na 10 seizoenen samenwerken met het beste en meest professionele team dat ik ooit in mijn carrière heb meegemaakt. Om van alle meewerkende artiesten en de band nog maar te zwijgen!”

Samen hebben we iets gecreëerd dat inmiddels tot ver buiten onze landsgrenzen wordt uitgezonden. Een uniek programma met unieke momenten! Dankbaar dat ik in ieder geval elk jaar op die bank mag zitten… ☺️”

Nicolette Kluijver, presentatrice van Expeditie Robinson, denkt echter te weten dat háár programma gaat winnen. “We gaan gewoon winnen. We zijn het enige programma van RTL dat genomineerd is, dus ik hoop dat dat lekker meespeelt, dat die pr-machine van RTL gaat draaien“, heeft ze laten weten op Radio 10.

Maar stiekem vinden veel mensen dat Zondag Met Lubach toch wel het beste programma is. Zo ook RTL-ster Bridget Maasland. “Ik vind het leuk dat de beste zangers echt uit hun comfortzone komen en dat je iets anders krijgt te zien van BN’ers dan in alle andere programma’s. Expeditie Robinson doet het al jaar in jaar uit heel erg goed en heeft toch nog steeds nieuwe wending, waardoor er veel kijkers aan het programma verbonden blijven.”

Maar Arjen Lubach, sorry: dat is toch wel echt vernieuwend en goede televisie. Je bent echt weer even op de hoogte. Als televisiemaker gaat mijn hart daar wel iets sneller van kloppen. Ik vind dat hij hem verdient.”

Alle nominaties kunt u hier bekijken. De uitreiking is op 12 oktober.

Foto: Avrotros, Nico Kroon
16 Reacties op “Tv-ster Jan Smit: ‘Ring zou mooiste compliment zijn’”


 1. Velma

  Gaat niet gebeuren, loser! Ik hoop dat deze jongen nog jaaaaarenlang genomineerd wordt en daarna geen stemmen meer krijgt. Wat zou dat een verademing zijn.

  (Nee, Monique, het probleem zit ‘m niet in het feit dat Jan een succesvolle blanke man is!)

 2. NH

  Je wint alleen niet want je bent er met draaikonten ingerold. Je krijgt al echt een BOTOX gezicht net zoals de RTL sekte.

  Zondag Met Lubach dat is pas een knap stukje werk.

 3. Pieter

  @ Velma wat een afgunst! Zelf nooit een prijs gehad? misschien eens tussen je benen, maar dat heeft iedere vrouw wel eens gehad!

 4. Nikker Simon

  @ Velma

  Volgens mij mankeert er iets aan je ogen. Jan is niet blank. Net zoals 60% van de oorspronkelijke populatie in Volledam.

 5. Nikker Simon

  @ NH

  Rot op, verliezende sukkel!

 6. Stefan

  Bek dicht, hond.

 7. G.

  Lubach stemmen dus

 8. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Smit heeft al een ring op zijn schoorsteenmantel staan! Gekregen voor zijn legendarische show “Gewoon Jan Smit”

 9. Doe

  Is het in Volendam verboden om een bovenlip te hebben?

 10. yes

  Je kunt niet alles HEBBEN. Laat wat voor een ander..

 11. yes

  Ben benieuwd of hij aan Goede Doelen geeft.

 12. Bep

  Lubach voor zijn meesterlijke reactie op America first van Trump.

 13. anoniem

  TV-ster?

 14. JesseJames

  Als er iemand verstand heeft van muziek dan is het Jan Smit, de zingende bril scoort zelf al jaren geen grote hits meer en zijn muziek is vooral populair bij kinderen tot 12 jaar. Daarnaast maakt hij sinds dit jaar ook onderdeel uit van ‘De Toppers’, wat natuurlijk symbool staat voor kwaliteit en goede smaak.

  Daarnaast heeft Jan Smit vorig jaar al een gigantische publieksprijs gewonnen: de loden leeuw als meest irritante BN-er in een commercial. Ook dit jaar staat hij al op nummer 1 in de shortlist voor grote kanshebbers op deze prestigieuze TV-prijs. De enige prijs die hij echt verdient !!

 15. Er ist wieder da

  Prul, prul. prul…

 16. David

  Het programma is leuk, maar wel vrij makkelijk voor een presentator.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.