BLVD en Pauw kritisch over Hennis-aanval RTL Nieuws

Geplaatst op za 30 sep 2017 om 10:30

Het besluit van RTL Nieuws-journalist Siebe Sietsma om beelden van een blunderende minister Jeanine Hennis (VVD) op Twitter te zetten leidt tot bijval, maar ook tot veel kritiek. PvdA-prominent Gerdi Verbeet sprak gisteren in Pauw zelfs van karaktermoord. “Ik vind dit echt een gevalletje karaktermoord. Dit doe je niet. Ik vind het een goede minister. Ze heeft een stevig verhaal, ze heeft veel voor elkaar gekregen de afgelopen jaren en dit is voor haar een ramp“, aldus de politica.

Verbeet walgt van de werkwijze van Sietsma. “Ik denk dat ze het verschrikkelijk vindt wat er met die jongens gebeurd is, dat ze naar woorden zoekt en dat je dan op die manier te kakken gezet wordt: Dat vind ik geen stijl.”

NOS-journalist Xander van der Wulp sloot zich daarbij aan. “Ik vind dit een heel moeilijke zaak. Politici hebben wel vaker dat je even moeilijk uit je woorden komt of je even wil dat het over gaat. Normaal gesproken zijn journalisten dan zo dat ze zeggen: ja oké, het is niet live, iedereen weet dat het opgenomen is, we doen het even opnieuw. Dit is wel een situatie waarin ze natuurlijk wist dat ze er moest staan. Ik vind het moeilijk. Zelf had ik het niet online gezet.

Jort Kelder vindt het flauw. “Het is schieten op de kroonprinses. Dat is wat hier gebeurt. Ik vind haar overigens nooit zo sterk. Ik vind haar een beetje overgewaardeerd als ik heel eerlijk ben. Er komt nooit iets anders uit dan standaardteksten. Het is wel kortzichtig van RTL.

Het te kakken zetten van Hennis werd ook besproken in Boulevard. “Ik vind het wel een beetje flauw dat ze het ruwe materiaal online zetten, want ze kwam gewoon niet uit haar woorden. Dan moet je iemand de kans geven om opnieuw zijn of haar verhaal te doen“, aldus Peter van der Vorst.

Van der Vorst: “We willen interviewen allemaal wel eens mensen en soms komt men niet uit zijn woorden. Dan is het flauw om dat stukje er dan uit te lichten.

Luuk Ikink: “Ik vind juist dat het wel goed is dat je het laat zien, want het is niet zomaar een statement over een of ander onderzoek, maar het gaat echt over haar verantwoordelijkheid en ik vind het wel goed dat ze laten zien dat ze niet direct antwoord kon geven.

Bridget Maasland koos partij voor Van der Vorst. “Dan gaan we het voortaan bij jou ook allemaal laten zien“, zei ze tegen Ikink.

De Wereld Draait Door liet de beelden eveneens zien. “Er is in de journalistiek wel discussie over of dat netjes is of niet“, zei Matthijs van Nieuwkerk.

Leon de Winter daarop: “Ik wist niet wat ik zag. Ik vind het toch goed dat het gebeurd is in dit geval, ook omdat je het gedoe eromheen een beetje ziet en de wanhoop wat ze moet doen. Ik vind het ook zielig voor haar, ik heb met haar te doen, maar tegelijkertijd is het ook het einde van een mooie interessante carrière.”

Wat zegt Sietsma hier zelf over?

Sietsma heeft bij NPO Radio 1 gereageerd op de rel. Is het niet raar dat hij dit gedaan heeft? “Ik vind het ook raar als in dat ik het eigenlijk nooit doe.

Toch vindt hij het in dit geval gerechtvaardigd. “Ik kwam binnen en ik wist al dat ik niet de vraag zou gaan stellen of ze gaat aftreden of niet, omdat ik het antwoord al kende, omdat de NOS voor mij was. Daarnaast had ik van alles te vragen over de inhoud. Ik ken het dossier goed, omdat ik er zelf onderzoek naar heb gedaan.”

Ik begon met de vraag: ‘Wat is er mis bij Defensie?’, met een paar vervolgvragen. Ik hoorde aan haar dat ze met mooie volzinnen kwam, maar dat ze geen verantwoordelijkheid nam. Dat had ik wel verwacht op dat moment, dat ze in elk geval voor de ploeg gaat staan en zegt: ‘Dit is heel erg fout gegaan, de jongens waren niet veilig.'”

Ik heb op een gegeven moment het interview afgeschaald naar die hele primaire vraag: ‘Maar waren die jongens daar nou veilig of niet?’ Daar kreeg ik geen antwoord op en dat vond ik heel opmerkelijk. Ik heb die vraag vier, vijf keer gesteld. Ze stond in eigen huis, met de commandant der strijdkrachten naast haar en haar persoonlijk medewerker.”

Ik heb zelf de ervaring dat deze minister in interviews niet top presteert. Dat hoor ik ook terug van andere Haagse collega’s. Maar ik sta daar niet om te kijken of ik haar een geintje kan flikken. Als zij zich verspreekt, doen we het gewoon over, zo is het. Ik wil goede quotes op inhoud. Maar ik kwam daar niet. Ik kwam niet op dat punt. Als je dan weet dat ze uitgebreid is gebriefd van tevoren en ze heeft kunnen repeteren, ze kent het rapport en de kritiek al lang… maar ze stond er niet.”

Lees ook:
RTL Nieuws laat blunderende Jeanine Hennis zien (gisteren)
Bert Huisjes: ‘RTL Nieuws wil Hennis beschadigen’ (gisteren)

Foto: BNNVARA
31 Reacties op “BLVD en Pauw kritisch over Hennis-aanval RTL Nieuws”


 1. B.

  Karaktermoord. Oneerlijk. Rtl-onwaardig.

 2. Jantje

  Ik kijk altijd alleen maar naar dat gezicht van Hennis. Wat is daar mee gebeurd? Is dat gewoon alleen maar make-up? Zo onnatuurlijk en zo raar. Je ziet dat het gewoon niet klopt.

  Maar dat ter zijde. Er zijn nog wel ergere beelden van Hennis. Toen ze moest kotsen in Hotel PowNed omdat ze veel te veel gezopen had. Toen zwierven de voorlichters ook al om haar heen.

  Gewoon een zwakke minister. Alles is ingestudeerd en gemaakt. Er straalt geen enkele ontspanning vanuit.

  Het is allemaal nog veel erger bij defensie. Maar de werkelijke schuld ligt natuurlijk bij links die jaren lang defensie uitgekleed hebben. Daar kan een goede of slechte minister ook niet veel meer aan doen.

 3. Rubicon

  Eens met Verbeet. Karaktermoord. Altijd maar zeggen dat er teveel woordvoerders zijn, mensen niet meer voor de camera durven etc.. Klopt, juist door dit soort dolken in de rug gaat het vertrouwen in journaille kei en keihard naar beneden.

 4. Jantje

  Hier de beelden van Hennis in House PowNed.

  http://www.dumpert.nl/mediabase/1775211/050d2fec/kotsende_jeannine_hennis.html

 5. animo

  Wat men bij boulevard zegt is niet belangrijk ,wat mij wel opviel dat Leon de Winter en ook Jort Kelder het niet zo met haar ophebben ,zij roept hoog ven de toren dat ze in het kabinet wil ,ik denk dat vooral Jort Kelder aangeeft dat ze er beter buiten kan blijven ,dit is al de zoveelste minister van de Vvd die in de problemen zit terwijl van de Pvda iedereen er nog zit .

 6. fCohen

  Het is onbegrijpelijk dat die kotsende Jeanine Hennis ooit minister is geworden. Hulde aan Gerdi Verbeet!

 7. Gru

  Vond het wel een goeie juist!

 8. Kaaskijker

  RTL Nieuws deed eens niet mee met de geliktheid van VVD Voorlichting. Iedereen onthutst!

 9. Vincent

  Gerdi moet haar muil houden.

 10. David

  Haha die Verbeet. Kartelvrouwtje van de PvdA. Het lot van de militairen boeit Hennis juist geen donder. Daar heeft ze geen enkele blijk van gegeven.

  Maar die politici dekken elkaar natuurlijk.

 11. Otto Groeneveld

  Ik vind het een goede minister??????? Arggg of hahahahahahaja. Verbeet je bent een natte scheet met een IQ van een poffertje, kom met feiten trut. HET IS EEN KLOTE MINISTER. Zal hier niet de ellende opschrijven die deze trut heeft aangericht want dan ben ik tot morgen bezig. Een goede minister, wat voor pestoord persoon moet je zijn om dit soort onzin uit te kramen.

 12. Aaron

  Ik word kotsmisselijk van die kotsende Hennis!

 13. Steinmetz

  Onze ‘extreem-rechtse germaanse’ Otto Groeneveld denkt weer gelijk te hebben!

 14. joost

  Tja, weer dezelfde gasten kliek bij ~Pauw.
  Wat die zuur kijkende mevrouw Verbeet daar structureel doet is mij een raadsel.Uitgekakt en uitgerangeerd is zij.
  ” pvda prominent~” noemen jullie ze.
  Maar haar partij bestaat bijna niet meer en heeft bijna geen aanhang meer in ~Nederland.

  Maar de 5e pvda colonne doet nog net of zij iets te vertellen hebben en ook de baantjes worden door afgeserveerde pvda-ers verdeeld, zoals nu de volkomen onjuiste benoeming van die mevr. `Kleinsma.
  Totaal ongeschikt dat onaardige mens.

  Dus….na een tijdje maar weggezapt bij de eenzijdige Pauw.

 15. Isscha

  Dag Otto Groeneveld,
  Ben je jaloers of zo???
  Stomme antisemiet!

 16. Karel

  Advies aan de `npo.

  Val ons nou niet lastig meer in talkshows met die eenzijdige boodschappen van pvda-ers, zoals die Verbeet.

  Hun boodschappen hebben we met zn allen voor 90% in de vuilnisbak gegooid op 15 maart j.l.
  Waarom verplicht de NPO te kijken en luisteren naar ( door ons betaalde ) boodschappen als niemand daar meer iets aan heeft of kan doen~~?

 17. Freddie

  @karel : wat ben je allemaal dingen bij elkaar aan het harken die niets met elkaar te maken hebben, domme vlegel!

 18. levi

  Ha die Otto Groeneveld!

 19. n

  @Steinmetz
  Sat 30 Sep 2017 om 12:34
  Inderdaad een gevaarlijk jaloers antisemitisch mannetje is de heer Groeneveld met zijn giftige pen. Zonder de joodse prestaties zal niet het westen maar azië de machtigste regio zijn geweest in de negentiende en twintigste eeuw op (goe)politiek, economisch, wetenschappelijk en cultureel vlak!

 20. Coby

  @N, hij is jaloers op ons!

 21. Otto Groeneveld

  Hahahaha wat een lul ben jij n13.49 janken en je anti-semitische kaart trekken. Eerlijk gezegd wist ik niet ik met een jodin had te maken. Dan is Verbeet een achterlijk joods gutmensch. Wat een mafketel ben jij zeg. Joodse prestaties?? De atommbom bedoel je, ik zit trouwens net even te kijken naar de grootste joodse sportprestatie maar dat blaadje is erg dun. Je bent echt net zo gek als die gestoorde moslims of gestoorde zwarte kousgangers.

 22. Otto Groeneveld

  Steimetz 12.34 jij bent net zo gestoord als Verbeet en je achterlijke liberale egoistsiche RTL shit. Maar germanen hebben wel gelijk dat klopt dan wel. Wat een randdebiel ben jij zeg, gefrustreerd allochtoontje met moeder-mavo die denkt dat hij gestudeerd heeft. Hahahahaha een rechtse germaan die hou ik erin, prachtig gewoon.

 23. Otto Groeneveld

  Het is druk vanmiddiag met de Amsterdamse joden. Niet naar het huis van samenkomst met je hoofd een beetje bangen tegen een stenen muurtje. Daar moet je ook mee stoppen ga je alleen maar gekke dingen van schrijven.

 24. Freddie

  Misschien moet je ff normaal doen Otto….

 25. KIP

  Verbeet heeft zoveel boter op haar hoofd. Ze was het helemaal eens over de straf voor Lintschoten, want voorbeeldfunctie. Bij van der Roest, waar Spekman vond dat er geen aangifte moest worden gedaan, was ze stil. Van der Roest stal van zwevers en was actief politicus voor de PVDA. Van der Roest hoefde niet de cel in vanwege de publiciteit en betaalde terug met wachtgeld. Toen was er geen verontwaardiging bij Gerdi.

 26. jiddisch

  @Otto G;
  -Nooit van Johan Cruijff, Dennis Bergkamp en Wesley Benjamin Sneijder gehoord?
  -Of de superieure Israëlische economie vergeleken met die van Nederland?

 27. Gert J.

  Hennis is een kotsmisselijk wijfie!

 28. Gallus

  Goed om blunderende minister te laten zien!
  Compenseert een Beersel klein beetje de decadente pr trainingen.
  Dat blunderen is op zich eerlijker dan de ingestudeerde grazen.
  Wel is niet Hennis maar de VVD verantwoordelijk.
  Triomfalistisch over economie.
  Talloze levende organismen laten versterven.
  “Ongelukken” rechtstreeks gevolg van bezuinigingen.

 29. George

  Lekker bezuinigen, menseeeeeh!

 30. Hendrik Sehasulewanepatty

  Verbeet pleegt karakter moord op Asscher want die wil juist dat die vvd afgezet worden.

 31. Hendrik Sehasulewanepatty

  Maar toch vond ik Mevr. Verbeet de allerbeste en liefste Voorzitter ooit! Ook Arib moet gewoon voorzitter blijven. Zeer goed in haar werk net als Verbeet. PvdA levert dus de beste voorzitters . Daarom mensen ,stem PvdA volgende keer.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.