Albert Verlinde: ‘Erland Galjaard, waarom doe je dit?’

Foto: SBSAlbert Verlinde vindt het flauw dat zijn baas Erland Galjaard de Yolanthe-gate oprakelt in een interview met HP/DeTijd. Dat heeft hij gezegd op Radio 538. De tv-baas van RTL zegt in het blad geen fan te zijn van RTL Boulevard en dat hij niet altijd achter de inhoud staat. Als voorbeeld noemt hij het uitzenden van de beruchte parkeergaragebeelden in 2009. “Waarom moet je daarover beginnen? Wanneer was dat? Tien jaar geleden! Toen waren we nog in zwart-wit. Waarom nou in vredesnaam?

Op de parkeergaragebeelden was te zien hoe Yolanthe en Wesley Sneijder elkaar kusten, terwijl ze zich onbespied waanden. “Jongens, we zijn 15 jaar verder. Give it a break. We doen ons werk elke dag en er kijken veel mensen. Dat betekent dat we iets goeds doen.

Oude koeien uit de sloot halen, vindt Verlinde het. “Maar hij moet het zelf weten. Ik denk dat het komt omdat hij net uit een ingewikkelde tijd komt met de toestand rond Wendy.”

Dat Galjaard geen fan is van Boulevard, vindt Verlinde prima. “Ik weet dat Erland af en toe moeite heeft met dingen die wij doen. Het is zijn goed recht om daar moeite mee te hebben en er iets over te zeggen. Ik denk niet dat hij de advertentie-inkomsten van de afgelopen 15 jaar gaat terugstorten. Ik denk niet dat dat het geval is eerlijk gezegd.”

Iedereen heeft zijn functie, aldus Verlinde. Ik zit in RTL Boulevard als entertainmentdeskundige en laat mijn soms vileine blik op dingen schijnen. Hij is programmadirecteur en als dit niet het favoriete programma van hem is is dat zijn goed recht en mag hij dat zeggen.”

Hij wil een steeds positiever RTL en positiviteit uitstralen. Dat willen we bij Boulevard ook, maar bij ons zit er ook een vilein prikje tussendoor. Dat maakt het programma wel zo leuk.”

Maar een roddelprogramma is Boulevard níet, benadrukt Verlinde. “Wat we bij Boulevard zo veel mogelijk nastreven is dat we alle partijen gesproken hebben. Ik hoop dat Erland toch ook ziet dat wij dat als team de afgelopen vijftien jaar altijd gedaan hebben. We hebben misschien eens een foutje gemaakt, maar we lieten altijd iedereen aan het woord.”

Verlinde ontkent dat hij niet vrijuit kan spreken over roddels rondom Galjaard en zijn vrouw Wendy van Dijk. “Nee, dat niet. Dat zeker niet.

Volgens mij vindt hij dat wel goed. We hadden toen ook meetings en zei hij: ‘Natuurlijk moet je dat ook behandelen.’ Dat vond hij prima. Als het nieuws is, is het nieuws.”

Lees ook:
Erland Galjaard geen fan van RTL Boulevard (gisteren)
‘Albert Verlinde woest op Erland Galjaard’ (mei 2015)

Foto: RTL Boulevard/RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen