Omstreden docu Jesse niet op NPO 2, maar op Blendle

Alexander Klöpping heeft de omstreden documentaire Jesse binnengehaald. De film is vanaf maandagavond om acht uur te zien op zijn online platform Blendle. Dat heeft hij bekendgemaakt op Twitter. Na een storm van kritiek – Jesse zou een propagandafilm zijn – besloot BNNVARA om de documentaire aankomende maandag tóch niet uit te zenden op NPO 2. Rechtse media applaudisseerden, de Volkskrant noemt het censuur. Hoe dan ook: de film is maandag alsnog te zien, maar dan niet op tv. 

Jesse zal voor 4,99 euro ‘on demand’ zijn bij Blendle, dat vooral bekendstaat als online kiosk met daarin een hele reeks kranten en tijdschriften. Producent Doxy krijgt 70 procent van de omzet, net zoals andere uitgevers die publiceren via Blendle.

Het is niet de eerste keer dat Blendle experimenteert met video, zegt Klöpping op NU.nl. “Blendle heeft eerder dit jaar een experiment gedaan met VICE, waarbij er interviews te zien waren met lijstrekkers. Deze veelbesproken documentaire is de volgende stap.

De vorm maakt voor Blendle niet uit: zolang het maar journalistiek is. “Sommige journalistiek laat zich beter vatten in tekst, andere in beeld en weer andere in audio. We willen er zijn voor alle vormen van journalistiek.”

De film wordt maandag ook vertoond in het Amsterdamse theater Carré.

Lees ook: 
‘BNNVARA betaalde tot 200.000 euro voor Jesse’
(27 augustus)
NPO schrapt Jesse, maar: ‘Niet gezwicht voor kritiek’ (27 augustus)
Joey Boink vindt houding Gerard Timmer ‘heel vreemd’ (29 augustus)
Dit vinden Peter R. en de sterren van Jesse-boycot (29 augustus)
NRC denkt dat NPO-kijker weinig mist aan Jesse (30 augustus)

Foto: Doxy

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen