Dit vinden Peter R. en de sterren van Jesse-boycot

Bekende Nederlanders vinden het over het algemeen terecht dat BNNVARA de Jesse Klaver-documentaire heeft ingeslikt. Allround-deskundige Peter R. de Vries heeft een tegendraadse mening en hekelt de ‘hypocriete’ media. Dat blijkt uit de uitzendingen van Jinek en RTL Boulevard. De Vries reageert boos en verbeten. “Ik vind het een beetje hypocriet van de meeste media. Ze maken enorm veel fuzz hierover. Ze zijn zelf zo gekleurd als ik weet niet hoe en hebben het dan ineens over objectiviteit.”

Het is helemaal niet erg dat Jesse door GroenLinks zelf gemaakt is terwijl BNNVARA het presenteerde als objectieve documentaire, aldus De Vries. “Alsof de kijker dat niet zelf een klein beetje kan beoordelen.”

De maker van Jesse was tijdens de opnames in loondienst van de extreem linkse partij. “Dat kun je toch gewoon aan de kijker vertellen? Die weegt dat wel“, aldus De Vries. “Elke dag welke krant ik ook lees is de berichtgeving gekleurd en vaak politiek eenzijdig. En dan staat het er ook niet bij.”

Jinek-verslaggever Jaïr Ferwerda vroeg op de NPO-seizoenspresentatie wat de sterren er nou van vinden en zij vonden het schrappen eigenlijk heel goed. Arjen Lubach: “Zodra duidelijk was dat er enige inmenging was, leek het me een goed plan om te cancellen.

Paul Witteman: “Ja, dat vind ik een heel verstandige beslissing. Aanvankelijk dacht ik: tillen we er niet een beetje te zwaar aan? Maar toen uit alle hoeken en gaten mensen kwamen om te zeggen dat de VARA een misstap begaat, dacht ik: dan moet je ook aan damage control doen.”

Jelle Brandt Corstius: “Ik dacht: hoe heeft het zo ver kunnen komen? Ik bedoel: het is een heel proces. Dan vraagt iemand zich opeens af waar het materiaal vandaan komt. ‘Ja, dat is de campagnejongen van GroenLinks.’ Dat vind ik wel wonderlijk. Nu het er is, zeg ik: ‘Niet uitzenden.’”

Coen Verbraak: “Het heeft iets ongemakkelijks. Je wil honderd procent onafhankelijk zijn bij alles wat je doet.”

Lees ook:
Joey Boink vindt houding Gerard Timmer ‘heel vreemd’ (vandaag)
NPO schrapt Jesse, maar: ‘Niet gezwicht voor kritiek’ (zondag)

Foto: RTL Boulevard

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen