‘BNNVARA betaalde tot 200.000 euro voor Jesse’

BNNVARA betaalt tussen de 30.000 en 200.000 euro voor de propagandafilm over GroenLinks-leider Jesse Klaver. Dat zeggen ingewijden tegen De Telegraaf. NPO 2 gaat de film van Klavers goede vriend Joey Boink uitzenden op prime time en dat zal niet voor een habbekrats zijn, aldus de krant. “Insiders schatten dat de politieke film minstens 30.000 euro moet hebben gekost. Afhankelijk van de arbeidsuren, bijvoorbeeld op het gebied van montage, kan dat bedrag evengoed flink hoger liggen.

Het dagblad vervolgt: “Waar sommigen spreken van 30.000 tot 50.000 euro, denken anderen aan 50.000, 100.000 en zelfs 200.000 euro. ”

BNN-VARA wil niet zeggen wat de uitzendrechten van Jesse hebben gekocht. “Wij maken zulke kosten nooit bekend en nu dus ook niet.

GroenLinks laat weten dat Joey Boink de beelden gratis heeft weggegeven aan producent Doxy. Tijdens het draaien was Boink de ‘beeldvoerder’ van GroenLinks. Hoeveel hij dáárvoor kreeg, wil de partij niets zeggen. “Wij zeggen niks over medewerkers en salarissen.

Productiehuis Doxy wil ook niets kwijt. “Maar zoiets maak je niet voor 10.000 euro”, zegt een medewerker.

BNNVARA kreeg een storm van een kritiek over zich heen, omdat Jesse absoluut geen objectieve documentaire is. Inmiddels heeft de omroep zelf ook toegegeven dat het hier om een ‘journalistiek schemergebied’ gaat.

Het Telegraaf-artikel ‘Wat kostte Jesse?’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
‘NPO 2 laat objectiviteit varen met Klaver-docu’ (24 augustus)
VVD: ‘Kunnen we ook bij NPO terecht met ‘Mark’?’ (25 augustus)

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen