Albert besloot op te stappen na ergernis in december

Albert Verlinde besloot om op te stappen bij RTL Boulevard na een ergerlijke gebeurtenis in december 2015. Dat vertelt hij in de TROS Kompas. Verlinde noemt het niet, maar lijkt de doelen op zijn conflict met RTL 4-programmabaas Erland Galjaard. Juist in december 2015 uitte Galjaard in de media felle kritiek op RTL Boulevard. Daar reageerde Verlinde furieus op. Als het programmablad vraagt waarom Verlinde nou eigenlijk is opgestapt, zegt hij: “Het laatste jaar ging ik me aan dingen ergeren.”

Die ergernis wist Verlinde in eerste instantie nog niet te duiden. “Eerst dacht ik dat het aan het werk lag, dat de planning of communicatie met de redactie niet lekker liep. Maar op een gegeven moment dacht ik: nee, het ligt aan jou, Albert. Jij bent langzaam anders geworden.

Het enthousiasme van Verlinde vlakte af, mogelijk ook vanwege het gebrek aan steun van zijn baas Galjaard. “Ik was niet meer zo ongeremd enthousiast over RTL Boulevard als ik voor die tijd was. Maar om er echt een punt achter te zetten vond ik lastig, want het programma is wel ontzettend leuk om te doen, en de kijkcijfers bleven goed.

Tot iets kleins in december me weer irriteerde. Toen besefte ik: het is klaar. En aan die beslissing heb ik me consequent gehouden, er viel meer aan te tornen.

De ruzie tussen Verlinde en Galjaard in december 2015 was lang niet de eerste. In de lente van dat jaar lagen de twee ook al overhoop, toen Galjaard in een gesprek met Verlinde zijn plannen voor het nieuwe RTL Boulevard bekendmaakte.

In dat nieuwe RTL Boulevard zou veel minder plek zijn voor showkenner Verlinde en in een veel kleinere rol had Verlinde geen zin, onthulde Beau van Erven Dorens onlangs. Verlinde is er dan ook min of meer uitgewerkt door Galjaard.

Lees ook: Albert Verlinde: ‘Prima dat Erland niet op afscheid was’ (vorige week)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen