SBS-baas Peter de Mönnink: ‘Wij zijn geen RTL’

Peter de Mönnink, de grote baas van Sanoma en SBS, begrijpt niet dat mensen SBS continu blijven vergelijken met RTL. Dat zegt hij in de Adformatie. De Mönnink vindt die vergelijking ‘fascinerend’. “Wij zijn geen RTL en niemand heeft dat de afgelopen jaren geroepen. Ik zou natuurlijk een groter marktaandeel willen hebben in de tv-markt, maar het is lastig om een beweging te creëren die je een aantal procentpunten laat stijgen. Dus ga je terug naar je doelstellingen“, aldus de mediabaas.

Die doelstelling is bescheiden. “Een realistisch doel is dat we de grp’s die we afspreken ook daadwerkelijk uitleveren en dat lukt. Zolang wij dat doen is het goed.”

Het gaat prima met SBS, ook al is het veel kleiner dan RTL, aldus De Mönnink. “Wij zouden heel graag wat minder volatiel willen zijn, maar zijn tevreden met onze performance.”

De media blijven focussen op de strijd tussen RTL en SBS, al is die niet meer zo fel als vroeger tijdens bijvoorbeeld de ijsdansoorlog. “Imago’s zijn heel hardnekkig. Verandering van imago is simpelweg lastig.

De beeldvorming rond SBS komt van een relatief klein aantal mensen. So be it. Zo zit die wereld in elkaar. Het wordt vervelend op het moment dat de mensen ongeïnformeerd zijn en dat als feit brengen.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen