WNL-baas Bert Huisjes tipt Merel Westrik voor RTL Live

Foto: RTLOmroep WNL-baas Bert Huisjes tipt Merel Westrik voor de presentatie van RTL Live, de nieuwe vijf-uurshow van RTL 4. Dat heeft hij gezegd op Radio 1. Westrik stapte in januari 2014 over van Omroep WNL naar RTL Nieuws. Ze kan prima nieuwslezen, maar ze kan meer, vindt Huisjes. “Zij komt natuurlijk bij Omroep WNL vandaan en zit nu bij het grote RTL Nieuws, maar is veel meer dan dat. Ze is een heel toegankelijke persoonlijkheid en kan goed gesprekken voeren“, zegt hij.

RTL Live heeft als amusementsprogramma een sympathiek gezicht nodig. “Merel Westrik is een heel empathische presentatrice“, vindt Huisjes. “Op het moment dat je in een nieuwsbulletin zit, zoals zij nu zit, dan moet je een heel zakelijke rol aannemen. Dat doet ze goed, maar dit kan zij ook. Daar ben ik van overtuigd.”

Huisjes hoopt dat RTL dat ook ziet. “Ik denk dat ze breder is dan alleen nieuwslezen, moet ik eerlijk zeggen. Dat is alleen maar een compliment.”

RTL 4 volgt NPO 1, dat in januari begon met een vijf-uurshow, namelijk Tijd voor MAX. “NPO 1 heeft voor EenVandaag natuurlijk de show van MAX gezet en dat helpt gewoon. Op het moment dat je mensen al vroeg op de zender hebt, blijven ze lang kijken. Vooral oude mensen laten de zender die ze op hebben heel lang op staan, ook al hebben ze een afstandsbediening.

De vijf-uurshow van RTL 4 zal worden gesponsord door de Goede Doelen Loterijen. “Ik wil RTL heel graag feliciteren, want het is natuurlijk gewoon een miljoenendeal met de Goede Doelen Loterijen. Je weet dat die loterijen straks allemaal te maken krijgen met meer concurrentie door de nieuwe gokwet, dus die moeten een vaste positie zien te verwerven op punten waar ze zichtbaar zijn. Ik denk dat RTL een geweldige deal in de maak heeft met Novamedia.”

Ik gun het ze van harte. Wij bij de Publieke Omroep maken programma’s met geld van de belastingbetaler en zij maken programma’s met geld van de adverteerders en betalen dan belasting, waar wij dan weer programma’s van maken. Er is niets op tegen, moet ik eerlijk zeggen.”

Lees ook:
RTL 4 volgt concurrent NPO 1 met eigen vijf-uurshow (vanochtend)
Beau vindt RTL Live echt iets voor Irene Moors (vanochtend)
Catherine Keyl verwacht geen belletje Erland Galjaard (vanochtend)
Viola Holt tipt Angela en John voor presentatie RTL Live (vanmiddag)
‘Sylvana Simons vrijwel zeker niet naar RTL Live’ (vanmiddag)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen