Catherine Keyl verwacht geen belletje Erland Galjaard

Foto: Dirk-Jan van DijkCatherine Keyl denkt niet dat RTL-baas Erland Galjaard haar gaat bellen voor de presentatie van het nieuwe vijf-uurshow RTL Live. Dat heeft de tv-diva gezegd op 100% NL. RTL Live is de opvolger van de vroegere 5 Uur Show met Keyl. “Ik denk niet dat ze me gaan bellen, nee. Waarom zouden ze? Zou je dat leuk vinden? Dan moet je dat even tegen hoe-heet-‘ie, meneer Galjaard, zeggen“, zegt ze. “Het is wel echt een soort programma waar behoefte aan is, lijkt mij. Hartstikke leuk. Ik vind het een goed idee.

Jarenlang heeft Keyl tevergeefs geprobeerd om een nieuwe vijf-uurshow van de grond te krijgen. “Ik heb jarenlang geprobeerd om het van de grond te krijgen, maar niemand wilde het. Er zit blijkbaar een bepaalde tijd aan vast: het moet even weg zijn en als het lang genoeg weg is, wil iedereen het weer. Zoiets.”

Het was ook een geldkwestie, denkt Keyl. “Ja, het zijn wel dure programma’s natuurlijk. Misschien dat ze het tegenwoordig laten sponsoren. Dat zou voor mij al een reden zijn om het niet te doen. Ik wil gewoon lekker onafhankelijk kunnen zijn en zeggen wat ik wil. Met sponsor is dat een beetje moeilijk. Dat je moet zeggen: ‘Deze tandpasta is zo ontzettend goed, dat moeten jullie proberen.’ Dat wil ik niet doen.”

Als ze niet hoeft te praten namens de sponsor, dan mogen ze Keyl bellen. “Ik zou het best leuk vinden, maar ik zou er niet aan moeten denken om het elke dag te moeten doen. Dat is toch wel heel heftig.

Keyl denkt dat Beau van Erven Dorens een goede presentator zou zijn. “Die zou het heel goed kunnen, denk ik, maar ik zou er zeker een vrouw bij willen hebben. Maar wie? Dat is moeilijk.”

Lees ook:
RTL 4 volgt concurrent NPO 1 met eigen vijf-uurshow (vanochtend)
Beau vindt RTL Live echt iets voor Irene Moors (vanochtend)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen