‘Sylvana Simons vrijwel zeker niet naar RTL Live’

Foto: Bob BronshoffDe Volkskrant verwacht niet dat Sylvana Simons de nieuwe vijf-uurshow van RTL 4 gaat presenteren. Dat is te lezen op de site van de krant. De nieuwe vijf-uurshow krijgt de naam RTL Live, dezelfde naam als het programma dat vanaf 1998 drie seizoenen draaide als de opvolger van de beroemde 5 Uur Show. Beau van Erven Dorens en Minoesch Jorissen deden de eerste twee series; Simons verving Van Erven Dorens in seizoen drie. De nieuwe RTL Live zal ‘vrijwel zeker’ zónder Simons zijn, aldus de krant.

RTL Live stopte na het seizoen waarin Simons debuteerde. Haar eerstvolgende programma na RTL Live was TV Makelaar, dat ze samen met Sybrand Niessen presenteerde. Hij doet nu de vijf-uurshow van NPO 1: Tijd voor MAX.

Simons is tegenwoordig druk met haar politieke carrière. Ze heeft zich aangesloten bij de polariserende politieke partij DENK.

Van de drie vroegere RTL Live-presentatoren heeft alleen Beau van Erven Dorens gereageerd op het nieuws. Hij stelt zichzelf niet beschikbaar voor de nieuwe editie.

Jorissen is al jaren niet meer te zien op televisie. Tegenwoordig is ze bezig met mediatrainingen. In samenwerking met Jurgen Latijnhouwers en Talent Kitchen heeft ze een speciaal trainingsprogramma opgezet.

De Volkskrant noemt ook de kans dat 5 Uur Show-diva’s Catherine Keyl en Viola Holt gevraagd worden ‘bijzonder klein’. Keyl staat er wel voor open, als ze niet dagelijks hoeft én het geen sponsorshow wordt. Haar hartsvriendin Holt staat er niet voor open. Sterker nog: zij wil niet eens meer interviews geven, zegt ze al jaren in verschillende interviews.

RTL Live kwam vroeger in zijn eerste uitzendweken vanuit grand café’s in steeds wisselende steden. Al snel streek het programma neer in het Hilversums Museum, om te eindigen in het Grand Café van Hotel Gooiland in Hilversum. Daar werd toen ook Koffietijd opgenomen. Met dat programma werden op een gegeven moment zelfs items uitgewisseld.

Koffietijd is nu al een aantal jaar terug op de buis bij RTL 4 en wordt tegenwoordig uitgezonden vanuit de vroegere Gouden Kooi-villa in Eemnes.

Het is niet ondenkbaar dat RTL Live straks ook uit de Gouden Kooi komt. Net als Koffietijd wordt RTL Live geproduceerd door Talpa en gesponsord door de Goede Doelen Loterijen.

Lees ook:
RTL 4 volgt concurrent NPO 1 met eigen vijf-uurshow (vanochtend)
Beau vindt RTL Live echt iets voor Irene Moors (vanochtend)
Catherine Keyl verwacht geen belletje Erland Galjaard (vanochtend)
Viola Holt tipt Angela en John voor presentatie RTL Live (vanmiddag)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen