EenVandaag-ster Bas van Werven terug naar BNR

Foto: TROSBas van Werven verlaat EenVandaag om weer terug te keren bij BNR Nieuwsradio. Hij volgt Tom van ’t Hek op als presentator van De Ochtendspits. Dat heeft BNR laten weten. Van Werven is vanaf 5 september elke werkdag tussen 6.00 en 10.00 uur te horen bij de zender, net als vroeger. “Het is geweldig om terug te kunnen keren naar dit prachtige radiostation en dit mooie tijdstip. Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier bij EenVandaag gewerkt, maar BNR is altijd in mijn hart gebleven.”

Oude liefde roest niet, aldus Van Werven. “Ik heb er heel veel zin in en zie grote mogelijkheden voor BNR in de toekomst.”

Hoofdredacteur Sjors Fröhlich is ‘ongelooflijk blij’ dat Van Werven terugkomt bij BNR. “Het valt niet mee om iemand als Tom van ’t Hek te vervangen als ochtendpresentator. Bas heeft al met dat bijltje gehakt en na al die jaren werd zijn naam nog regelmatig genoemd.”

Van ’t Hek stopt omdat hij het vroege opstaan niet meer trekt. “Bijna 3,5 jaar gaat de wekker om 04.00 uur. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten.”

Bij zijn aantreden was Van ’t Hek de opvolger van Humberto Tan. Hij was weer de opvolger van Van Werven, die BNR in 2010 verliet om aan de slag te gaan voor EenVandaag.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen