RTL 4 volgt concurrent NPO 1 met eigen vijf-uurshow

Foto: EenVandaagRTL 4 start na de zomer met een nieuwe dagelijkse show om 17.00 uur: RTL Live. Het programma komt in de plaats van Dr. Phil. Dat heeft de tv-zender laten weten. De bekendmaking van RTL 4 volgt een half jaar na de start van Tijd voor MAX op NPO 1. Die show met Martine van Os en Sybrand Niessen verhuisde in januari van de vooravond van NPO 2 naar 17.00 uur op NPO 1 en heeft wegens gebrek aan concurrentie met gemak het vijf-uurslot veroverd. Nu zet RTL 4 er alsnog iets tegenover.

RTL Live zal net als Koffietijd worden geproduceerd door Talpa en worden gesponsord door de Goede Doelen Loterijen. “Met de komst van RTL Live biedt RTL 4 vanaf het najaar ruim vier uur live televisie per avond aan, naast Koffietijd in de ochtend”, zegt programmadirecteur Erland Galjaard.

Galjaard vindt het belangrijk om straks al om 17.00 uur live te gaan. “Als zender verlengen we onze vooravond en leggen we nog meer de nadruk op nieuws, entertainment, infotainment en actualiteit in de ruimste zin van het woord.”

We kijken er naar uit om naast het RTL Nieuws, Editie NL, RTL Boulevard en RTL Late Night, nu ook RTL Live aan onze live uitzendingen te mogen toevoegen.

RTL 4 omschrijft RTL Live als ‘toegankelijk, informatief en natuurlijk gezellig, maar ook scherp, brutaal en up tempo’. “Elke dag schuiven diverse gasten aan en passeren verschillende onderwerpen en items de revue.”

Galjaard voegt in een interview met De Telegraaf toe dat de keuze voor meer live-tv te maken heeft met de afname van ‘traditioneel tv-kijken’. Series en films kijkt men liever op een eigen moment, maar live-tv en grote programma’s ziet men het liefst wel live. “De consument beweegt en wij moeten meebewegen. Bijvoorbeeld door meer live televisie te bieden.

RTL 4 begint nu te laat. We zijn pas om 18.00 uur live in de lucht. Dr. Phil is een goed programma om 17.00 uur, maar niet actueel genoeg. Eerder miste ik aan het einde van de avond een bepaalde urgentie op RTL 4: met de komst van RTL Late Night is die er nu wel.

Volgens Galjaard wordt RTL Live qua sfeer heel anders dan Tijd voor MAX. “Wij richten ons op een heel brede doelgroep, maar er zijn overdag inderdaad meer ouderen thuis en die willen we ook graag bereiken. Ik hoop en denk ook dat aanzienlijk wat jonge vrouwen interesse tonen in RTL Live.

Overige details, zoals de presentatie, worden in een later stadium bekend gemaakt.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen